Zdravím,
chci poskládat PC pro bratra do 6 tisíc. Čím míň, tím líp. Spousta věcí z jeho starého PC se dají použít, takže potřebuji poradit s těmito komponenty: CPU, základní deska a RAM. Nic víc není potřeba.
Zde je můj návrh: http://www.czc.cz/74r0omjthgg53btjhp662ntm08/seznam
Zvoli jsem AMD, protože si myslím, že v této cenové kategorii je to to nejlepší. Větráky jsou navíc, nejsou nutností.
Předem děkuji za návrhy či připomínky.
Staronový PC do 5-6000Kč
Staronový PC do 5-6000Kč
Naposledy upravil(a) axplus2 dne 10 dub 2014 11:38, celkem upraveno 3 x.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Staronový PC do 5-6000Kč
a co má za grafiku? na co má upgrade sloužit? zdroj je jaký?
Nešel bych do AMD, když se ukázalo, že i dvoujádrovy intel i3 haswell je lepší, než šestijádrový AMD Vishera.
Nešel bych do AMD, když se ukázalo, že i dvoujádrovy intel i3 haswell je lepší, než šestijádrový AMD Vishera.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
promiň, při samém psaní mi z hlavy vypadlo na co PC bude =) PC má primárně sloužit na internet. Sem tam hraní her. Grafiku bude mít Radeon HD6850 (ještě se uvidí jestli mu ji dám =D ), zdroj nějaký bezejmenný 500W. Ale určitě si vystačí i s integrovanou grafikou. Hraje starší hry.
Tím jsem si právě nebyl jistý jestli 6 jádro od AMD bude výkonější než i3 dvojjádro...
Tím jsem si právě nebyl jistý jestli 6 jádro od AMD bude výkonější než i3 dvojjádro...
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Klidně nějak takhle by to mohlo být.
Grafika je super, má ji brácha i obstojně se dá na tom si zahrát
5 044,-
Grafika je super, má ji brácha i obstojně se dá na tom si zahrát

5 044,-
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
jojo, grafika parádní, o tom žádná =) Podařilo se mi ji sehnat z druhé ruky za velmi slušnou cenu
vypadá to dost dobře =)
Ale vysvětli mi prosím jedno. Jak je možné, že CPU od intelu dokáže podat lepší výkon než 6ti jádro od AMD? Jsem žil v omylu, čím víc jader, tím víc addidas
vypadá to dost dobře =)
Ale vysvětli mi prosím jedno. Jak je možné, že CPU od intelu dokáže podat lepší výkon než 6ti jádro od AMD? Jsem žil v omylu, čím víc jader, tím víc addidas

Intel má vyšší výkon na jedno jádro a většina aplikací dnes nedokáže využít více než 2 maximálně 4 jádra (což i3 dokáže dodat v podobě HT), tak proto. Tohle je dost zjednodušený důvod, ty pravé budou argumentovatelné v oblasti, které žádný běžný smrtelník nerozumí 
Také bych vzal i3, ale desku bych tam raději viděl E45..
http://www.czc.cz/msi-b85m-e45-intel-b85/134639/produkt

Také bych vzal i3, ale desku bych tam raději viděl E45..
http://www.czc.cz/msi-b85m-e45-intel-b85/134639/produkt
Objdenáno. Moc díky chlapi! Hodně jste mi pomohli. Jednou Vám to Pán Bůh oplatí na dětech 

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”