Kde koupit větší víko, které u ntb drží paměti RAM + HDD?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Kde koupit větší víko, které u ntb drží paměti RAM + HDD?

Příspěvekod Martin63 » 22 dub 2014 21:27

Zdravím,
Koupil jsem si 2,5 palcový HDD, který má 2 TB do mého notebooku Acer Apire V3-571G. Bohužel jsem zjistil, že má ten HDD asi o cca 5 mm větší tloušťku, než normální 2,5 palcový HDD do notebooku. :roll: Narval jsem ho tam siloou vůle, až mi bylo toho notebooku líto. :cry: Aby jsem tomu HDD maličko pomohl od těsnosti, tak nevíte, kde sehnat větší poklop na tenhle Acer? :idea: Toho HDD je mi strašně moc líto... Je tam zmačkanej fakt, co to jde. Ten poklop jsem tam narval fakt silou vůle stylem, že pokud to ještě chvíli nechám, tak se ten poklop asi přelomí na půl a závity, které ten poklop drží si myslím, že také za chvíli ten šílenej nápor nevydrží a celé to vyletí... Bok toho HDD čumí ven a ten poklop je přehnutý skoro o 30 stupňů. :lol: :lol: :lol:

Raději sem ani nebudu dávat foto, protože bych mohl být odsouzen za to, že mučím svůj notebook. :roll: Než se to úplně podělá, tak potřebuji sehnat ten poklop. :bigups: Nevěděl by někdo, kde??? :smile:
Naposledy upravil(a) Martin63 dne 22 dub 2014 22:04, celkem upraveno 1 x.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Kde koupit větší "poklop", který kryje paměti RAM + HDD?

Příspěvekod wattmetr » 22 dub 2014 21:31

Martine, větší víčko neseženeš. To chtělo měřit a přemýšlet před koupí ;) :lol: ;)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Kde koupit větší "poklop", který kryje paměti RAM + HDD?

Příspěvekod Martin63 » 22 dub 2014 21:34

Tak oni to tam ti oslové na CZC uvedeno neměli... Ten HDD mi tu dokonce byl i doporučen. ;) Je to už ale cca půl roku zpátky, možná že i rok... Vrácení do 14-ti dnů též možné nebylo, protože jsem ten notebook jako napotvoru neměl při ruce a prostě mi nenapadlo, že to dopadne takhle... :crazy:

Větší poklop určitě seženu. Ale nevím kde...? Viděl jsem spoustu Acerů, které měli větší poklop + stejné rozmístění šroubků. :-) Faktem je, že mi po koupi většího poklopu nebudou sedět gumové nožičky, ale to je to poslední, co by mi vadilo...

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Kde koupit větší víko, které u ntb drží paměti RAM + HDD

Příspěvekod Oxxid » 23 dub 2014 13:37

Co dat nějaký podložky pod ten poklop (myšleno pod šroubky) ? Fakt si to neumím moc představit tak hadam :lol:

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 23 dub 2014 15:34

Jak to chceš Božínku svatej provést? :lol: Až se dostanu domů, tak sem dám asi foto, aby si to tedy každý uměl představit. Nějak nechápu, co je na tom k nepředstavení. :smile:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 dub 2014 15:44

Sice mám jen matnou představu jak to vypadá, ale asi by se to dalo vyrobit doma. Kus tvrzeného polyesteru a trocha toluenu na případné lepení.
Nebo nějaké podobné hmoty, já už nevím z čeho jsme dříve podobné věci vyráběli.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 23 dub 2014 19:37

Odkaz na fotky je zde: http://mus63.rajce.idnes.cz/Foto :oops:

NuM3Ro
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod NuM3Ro » 23 dub 2014 20:20

Tedy, vypadá to opravdu hrozně. Z fotky je i vidět, že ten kryt díky tomu narvání narupl. Taky hrozí to vytržení pantů o kterým píšeš. Spíš se divím, že se tak již nestalo, kor po půl roce co už to takhle máš. Přímo na otázku nevím co bych ti odpověděl, ale v aktuální situaci bych však doporučil ten kryt sundat, HDD nechat na volno a pokud noťas používáš na pevný ploše, nejlépe na stole, podložit ho třeba kolíkem na prádlo aby se nenakláněl dolů.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 23 dub 2014 20:48

HDD drží jen a pouze ten kryt... Nic víc ho fakt nedrží. Když ten kryt sundám, tak HDD vylítne ven. Čili to, co mi píšeš je zcela nereálné.
Navíc notebook sebou velmi často někam tahám.

Prozatím mě nejlépe motivoval Oxxid, který mi poradil dát tam podložky... Světe div se, já jsem zatím spokojen. :-) Navíc se ten kryt po půl roce hezky zohýbal/přeohýbal a tak neodporuje a nepéruje proti těm šroubkům, což je více, než jen super! :lol: Čili vylítnutí šroubků již nehrozí. :lol: Teď jde jen o to, aby to nevypadalo takhle blbě :-( a aby ten kryt časem nepuknul, (což si myslím, že se sice nestane, protože jsem ty šroubky hodně povolil, kryt už po půl roce lámání neodporuje :lol: + je vpodstatě "navolno" a má trošku vůli, ale jistota je jistota...) Ten kryt bych stejně potřeboval někde splašit. Jiné řady notebooků od Aceru mají ten kryt daleko větší. Určitě by šel použít i do toho mého Aceru.

Oxxide, zatím díkes. :-D

Ještě mám jednu otázku: Když na ten nebohý HDD takhle tlačí ten kryt, tak nepoškodí se nějak? Já jsem tedy žádné chyby v Crystaldiskinfo neobjevil... :bigups:

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 23 dub 2014 21:02

Těžko říct... Jestli to nějak netlačí na ložiska, buhví. Nemáš zač! ;)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”