začínám diskuzi ,ve ktere budu mít velmi mnoho otázek...(tak prosím o ztrpení)
tím hlavním co chci začiít,že chci aby tento muj server byl dostupný kdekoliv na světe(teda nejen doma v siti)...proto uvažuju i o google drive 1 TB,nevím zda NASy(kde teda jsem už případně royhodnuta pro značku Synology,pokud vyjde vitezně nad Google cloudem.
NAS SYNOLOGY nebo GOOGLE Cloud ?
Re: NAS SYNOLOGY nebo GOOGLE Cloud ?
Zdar.Ja mel synology a ted mam qnap, je to celkem jedno. Dropbox ani google drive jiz nepouzivam, ta utilita qnap qsync umi i nahravat fotky primo do zvolene slozky, takze nahrada plnohodnotna. V telefone jsou u qnapu jen odkazy, jako u dropboxu, na coz jsem u synology neprisel,musel sem to mit fyzicky i v telefone, mam jen 16GB pamet, takze qnap v tomto lepsi.
Pripojuji se pres openvpn na mou sit a pak se to synchronizuje, to umi i synology, ma openvpn server. Pokud nemas verejnou IP, da se to resit pres ucet u nich. Velikost je dana jen velikosti tveho disku.
Za me, bez do toho, ale doporucuji spise qnap.
Umi to u tebe ukladat i dropbox, ale na pridanou hodnotu tohoto jsem neprisel:-)
Pripojuji se pres openvpn na mou sit a pak se to synchronizuje, to umi i synology, ma openvpn server. Pokud nemas verejnou IP, da se to resit pres ucet u nich. Velikost je dana jen velikosti tveho disku.
Za me, bez do toho, ale doporucuji spise qnap.
Umi to u tebe ukladat i dropbox, ale na pridanou hodnotu tohoto jsem neprisel:-)
Dobře děkuji, a ted k tomu Synology.to osadim například 2 HDD a tam se intsaluje nejaky system windows nebo jsou to pouze uložiště?
Je to postavene na linuxu, ma to vlastni system. Je pro to mnoho aplikaci, ja vyuzivam download station, web server, mail server a uloziste + zaloha na ext. disk. 2 disky tam dat muzes, pokud to umi. Ja mam pouze jeden. Je to takova fajna hracka:-).
Podivej se a procti dukladne, co to vse umi. A podivej se na google obrazky, at vis, jak vypada to prostredi.
Synology DS213j, qnap TS-269pro
http://www.synology.com
http://www.qnap.com
O jinych znackach vubec neuvazuj (typech samozrejme ano), i kdyby byly zdarma, mozna jeste asustor
Podivej se a procti dukladne, co to vse umi. A podivej se na google obrazky, at vis, jak vypada to prostredi.
Synology DS213j, qnap TS-269pro
http://www.synology.com
http://www.qnap.com
O jinych znackach vubec neuvazuj (typech samozrejme ano), i kdyby byly zdarma, mozna jeste asustor
Líbi se mi ten Synology DS213j.Ted se zeptam USB 3,0 je duleyite v momente kdy je pripojen napriklad externi disk jako uloziste,ze? jinak je to nepodstatne pro funkci kdy ma fungovat jako privatni cloud ,kde to stejne taha data vzduchem a teda zavisi na rychlosi pripojeni.....
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Dub 2014 07:01) ---
Líbi se mi ten Synology DS213j.Ted se zeptam USB 3,0 je duleyite v momente kdy je pripojen napriklad externi disk jako uloziste,ze? jinak je to nepodstatne pro funkci kdy ma fungovat jako privatni cloud ,kde to stejne taha data vzduchem a teda zavisi na rychlosi pripojeni.....
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Dub 2014 07:01) ---
Na funkci NAS to vliv nema, jen na prenos na externi disk/flash.
Podivej se jeste na tento:
http://www.czc.cz/qnap-ts-212p/141371/produkt
Jinak 213j tu mam, pouzivany mesic, mozna bych to i prodal
Podivej se jeste na tento:
http://www.czc.cz/qnap-ts-212p/141371/produkt
Jinak 213j tu mam, pouzivany mesic, mozna bych to i prodal
Jinak se ptej na cokoliv:-)
Nez dojdeme k prodeji mam jeste pár otázek:-)Na Synology... NAS pripojuji k wifi routeru do Lan portu a nasledne ho vyhledavm pomoci jeho IP(MAC)?a ted zásadní věc. To prostředí pro spravu to se instaluje kam?mam WIn 7 tak předpokládám,že se dá stahnout na jejich stankach a naintsalovat primo do Win 7??? ..TY HDD co jsou v NAsu jsou ciste datove?? nebo je prave ten system pro ovladani se intsaluje primo na HDD v NASU??Promin zacatecnicky otazky.Sice neco o PC vim,ale o tohle zacinam,ale sem celkem chapava neboj:)
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já mám doma nasku, kde běží aplikace pro nahrávání z kamer. Některé disky používám na data a ty mám v PC nastavený jako síťový. Pokud do nasky lezu z venku, tak chodím přes rozhraní nasky, jenž jak se tu zmiňovalo, běží na linuxu.V routru mám jeden port přesměrovaný právě na nasku.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
nektere disky? to jich tam mas ale aslpon 4HDD kdyz to takhle zminujes ne?:-)
1) k NAS se pripojujes pres webove rozhrani, az si to pomocny soft pomoci MAC vyhledá. je dobré nastavit pevnou IP mimo rozsah DHCP routeru. je to lepsi, kdyby ses pak chtela pripojit z venku. je jedno jaky mas system, nema to na to vubec vliv
2) UTP kabel napojis do NAS a pak do routeru. je dobre si na router napojit i komp, pres wifi ti to nepojede vice jak 20MB/S, pri velkem souboru, s kabelem to budes mit +-90MB/a
3) predpokladam, ze SW NASu se nahrava na disk, neco se z toho dycky stahne. bez disku to taky nejede, jen to pise, at das disk, takze nejaka pamet tam ale byt musi.
Podivej se na ten QNAP, srovnej si uzivatelska rozhrani, ten QNAP mi prijde vice profi, synology takove cinske hrackarstvi, ale to je ciste vec vkusu
2) UTP kabel napojis do NAS a pak do routeru. je dobre si na router napojit i komp, pres wifi ti to nepojede vice jak 20MB/S, pri velkem souboru, s kabelem to budes mit +-90MB/a
3) predpokladam, ze SW NASu se nahrava na disk, neco se z toho dycky stahne. bez disku to taky nejede, jen to pise, at das disk, takze nejaka pamet tam ale byt musi.
Podivej se na ten QNAP, srovnej si uzivatelska rozhrani, ten QNAP mi prijde vice profi, synology takove cinske hrackarstvi, ale to je ciste vec vkusu
Nejdříve k tomu QNAP.....nijak valne hodnoceni nema a je udajne velmi hlučný.... A preci jen ja sem ženská....sice praktická,ale spíš na ty hračky než profi:-) Ber to prostě tak,že jsem amaterka,ale mám relativně dobé znalosti a rychle se učím:-)
1,pomocný soft je součastí prodkutu a instaluje se teda přímo do WIN 7,předpokládam.Co se týče připojení z venku, existuje tam přeci nějaká VPN u ktere je to vicemene jedno,ale zase do mobilu asi VPN nepujde... Pevnou adresu ja přeci nemam ,je dynamicka(mám UPC).ykoušela sem asi před rokem Windows server ze školy od MSdnaa ,předpokládam,že princip je stejný ,že NAS funguje jako server ale unixovy...dle GUI v ukazkach to vypada jako ubuntu:-)PS"treba pres hamachi vpn sit preci dostanes vsechno vsude,ale je pravda,ze hamachi asi tezko nainstaluju do mobilu... nevim.Je mi jasne ,ze je to zkouseni pokus omyl:-)Necekam,ze vse bude hned perfektni:-)SPis jen skanuju info se kazda rada hodi:-)
2,UPC wifi router mám od UPC wifi router a modem v jednom (je to Cisco.)...Wifi pouzivam jen pro mobily a notas doma.Jinak hlavni PC napojeno na Router od UPC a vedle do LAN portu napojim teda i tenhle NAS ano? Nacez na win 7 nainstaluju nejaky soft ,ktery umozni pristup do NASu je to tak?:-)
3, souhlasim:-) nejaky manager na casti disku primo v Nasu tam asi instaloany byt musi.... kdyz dam Raid 1 tak totez prepokladam se okazmite projevuje i na druhem disku.. Raid 0 je udajne nesmysl sice hodne mista,ale zadna zaloha,takze zrcadleni je idealni ,souhlas?
nové otazky:
1.NAS je proste regulerní server ,který umožnuje daleko víc možnosti co se týče ven mimo svoji lokalni sit.(viz cloud apod.) jasne nema toli politik jako maji velke servery ,ale ty sou spise urcene pro firmy a LAN site....jest tak? Da se rict,ze si tvorim take nejakou svoji domenu pomoci NAS?Do ktere povoluji pristup zarizenim podle MAC a IP adresy? TReba kdyz budu chtit znamemu z Londyna dovolit pristup do nektere slozky na HDD na Nasu tak budu muset prijmout jeho PC do teto domeny a dat mu opravneni kam vsude smi??
tak to zatim vse:-) ale par otazek jeste mam:-)
1,pomocný soft je součastí prodkutu a instaluje se teda přímo do WIN 7,předpokládam.Co se týče připojení z venku, existuje tam přeci nějaká VPN u ktere je to vicemene jedno,ale zase do mobilu asi VPN nepujde... Pevnou adresu ja přeci nemam ,je dynamicka(mám UPC).ykoušela sem asi před rokem Windows server ze školy od MSdnaa ,předpokládam,že princip je stejný ,že NAS funguje jako server ale unixovy...dle GUI v ukazkach to vypada jako ubuntu:-)PS"treba pres hamachi vpn sit preci dostanes vsechno vsude,ale je pravda,ze hamachi asi tezko nainstaluju do mobilu... nevim.Je mi jasne ,ze je to zkouseni pokus omyl:-)Necekam,ze vse bude hned perfektni:-)SPis jen skanuju info se kazda rada hodi:-)
2,UPC wifi router mám od UPC wifi router a modem v jednom (je to Cisco.)...Wifi pouzivam jen pro mobily a notas doma.Jinak hlavni PC napojeno na Router od UPC a vedle do LAN portu napojim teda i tenhle NAS ano? Nacez na win 7 nainstaluju nejaky soft ,ktery umozni pristup do NASu je to tak?:-)
3, souhlasim:-) nejaky manager na casti disku primo v Nasu tam asi instaloany byt musi.... kdyz dam Raid 1 tak totez prepokladam se okazmite projevuje i na druhem disku.. Raid 0 je udajne nesmysl sice hodne mista,ale zadna zaloha,takze zrcadleni je idealni ,souhlas?
nové otazky:
1.NAS je proste regulerní server ,který umožnuje daleko víc možnosti co se týče ven mimo svoji lokalni sit.(viz cloud apod.) jasne nema toli politik jako maji velke servery ,ale ty sou spise urcene pro firmy a LAN site....jest tak? Da se rict,ze si tvorim take nejakou svoji domenu pomoci NAS?Do ktere povoluji pristup zarizenim podle MAC a IP adresy? TReba kdyz budu chtit znamemu z Londyna dovolit pristup do nektere slozky na HDD na Nasu tak budu muset prijmout jeho PC do teto domeny a dat mu opravneni kam vsude smi??
tak to zatim vse:-) ale par otazek jeste mam:-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Synology router RT2600ac nelze upravovat předávání portů
od pebura » 14 lis 2024 00:44 » v Sítě - hardware - 2
- 3095
-
od pebura
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 17:18
-
-
-
Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack
od pidlo » 15 dub 2025 19:09 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 1938
-
od pidlo
17 dub 2025 15:42
-
-
-
Google pixel 9 pro a 5g od kaktusu
od walderan » 09 čer 2025 21:57 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 1996
-
od zeus
09 čer 2025 22:08
-
-
- 3
- 4073
-
od petr22