Samovolné restartování PC: vyreseno Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Rogue
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Samovolné restartování PC: vyreseno  Vyřešeno

Příspěvekod Rogue » 17 říj 2007 00:04

Zdravím, koupila jsem si tuhle sestavu:

MB Gigabyte GA-P35-DS4, P35+ICH9R, DualD
CPU INTEL Core 2 Duo E6750 BOX
RAM GEIL 2x1GB DDR2
BFG OC GF8800 GTS PCI-E 320MB DDR3 HDTV+TVout dualDVI
ZDROJ SEASONIC S12-2-500HT Energy 80-Plus, 500W ATX 2.2, aktivní PFC, 1x PCIe, SATA
SAMSUNG SpinPoint T166 320GB, SATA II NCQ, 16MB cache, 7200ot.

Po instalaci WinXP SP2 všechno asi týden fungovalo, poté se PC začalo restartovat pokaždé při jiné
činnosti a jinak dlouhé době, až se během dvou dnů všechno dostalo do fáze, kdy šli Windows
nabootovat jen v systému ladění (a fungovaly naprosto bezproblémově :o), v jakémkoliv jiném režimu
padaly při načítání.
Poslušně jsem všechno naformátovala a nainstalovala na zkoušku verzi SP1, situace se víceméně
opakovala, akorát se Windowsy restartovaly v jakémkoliv režimu.
Pro podezření na tlučící se drivery jsem zkusila nainstalovat Mandrivu, která při instalaci sdělila, že "Segmentation fault: Seems like memory is missing as the install crashes." Vyndala jsem jednu ramku a Mandriva fungovala normálně. Windowsy se stále restartovaly. Při bootování XP z CD instalační program nahraje řadiče a poté modrá smrt
"*** STOP: 0x00000024 (0x001902FE,0xF7CDE814,0xF7CDE510,0xF745C1FC)
*** ntfs.sys - Address F745C1FC base at F744F000, DateStamp 41107eea"

Aby nebylo na dnešek blbých nápadů málo, pokusila jsem se přeinstalovat Mandrivu, protože jsem si
omylem odškrtla vysoké zabezpečení a instalace se zhroutila v polovině a teď odmítá i naformátovat
disk, což pochopitelně vyřeším. Jen by mě zajímal váš názor na to, čím mohou být tyto problémy
způsobené (HW? který z nich? :)), protože mi asi nikdo na týden svoje ramky nepůjčí... Díky za cokoliv
Naposledy upravil(a) Rogue dne 22 říj 2007 12:37, celkem upraveno 1 x.

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 17 říj 2007 15:00

Já bych na tvém místě okamžitě reklamoval, protože takovéto problémy krátce po zakoupení PC jsou nepřípustné.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 17 říj 2007 15:45

Buď je vadná RAM (možno otestovat pomocí např. Ultimate Boot CD) nebo je špatně nastavený BIOS.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

destroyer
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod destroyer » 17 říj 2007 16:57

Doporučuju zkontrolovat RAMku softwarem Memtest86+, vytvoříš si bootovací CDm ze kterého pak najedeš a spustíš test.

http://www.studna.cz/2748/systemove-nas ... memtest86/

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 říj 2007 17:37

Jestliže je PC zaplombován třeba přelepkou do PC se nedostaneš, nemůžeš si tedy ověřit zda se vevnitř neuvolnil třeba nějaký kabel. Mrkni do správce zařízení, zda tam není nějaký otazník, nebo vykřičník. Otestuj paměti, jak již je raděno výše. Ještě mne napadá znovu rozdělit disk na oddíl, nebo oddíly a znovu naformátovat (ale ne rychlým formátem) a pak teprve instalovat WinXP. Doufám, že jsi neopomenula nainstalovat potřebné ovladače z CD k základní desce. Je též možné se podívat do správce událostí, zda tam nejde nalézt příčinu, pádu systému (Ovládací panely - Nástroje pro správu - Prohlížeč událostí).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Rogue
nováček
Stav:

Příspěvekod Rogue » 17 říj 2007 18:00

Díky za rady, reklamovat nemůžu, mám zakoupeno po částech a zatím nevím, co přesně reklamovat :)) Test RAMek i projetí HDD mám v plánu na dnešek, BIOS je imho nastaven dobře (resp. mě nenapadá, co by v něm mohlo být špatně). Psala jsem sem především proto, abych zjistila, jestli jsem nepřehlídla něco zásadního (protože jsem schopná zapomenout zapojit power conector a hodinu řešit, proč se mi nechce zapnout počítač), ozvu se až budu mít nějaké výsledky.

Pic: Disk už je formátován třikrát, což mu musí stačit, rychlé formátování ze zásady nepoužívám. A není možné podívat se do správce událostí, pakliže se mi win nenačtou. Předtím než spadly definitivně sem se tam myslím koukala a nic tam nebylo

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 říj 2007 20:29

Zkus otestovat disk programem staženým ze stránek výrobce disku, není-li problém v disku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Rogue
nováček
Stav:

Příspěvekod Rogue » 19 říj 2007 11:06

No tak RAMky hlásí jednu chybu za druhou, ale na jiné základovce jsou bez chyby... asi budu muset změnit značku

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 říj 2007 13:20

Zkus u Ram změnit časování, případně se mrkni do manuálu k základní desce, zda je máš osazeny ve správných slotech, případně zda odpovídají doporučené značce. Toto zpravidla najdeš i na stránkách výrobce základní desky.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 19 říj 2007 18:07

Rogue píše:No tak RAMky hlásí jednu chybu za druhou, ale na jiné základovce jsou bez chyby... asi budu muset změnit značku

Geil není špatná značka, zkus změnit časování, pokud se v tom nevyznáš tak si na to někoho pozvi...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Rogue
nováček
Stav:

Příspěvekod Rogue » 20 říj 2007 23:49

No tak všechno vyřešeno, šla jsem je vyměnit za jiné a ty fungujou zatím bez problému (ani memtest si neztěžuje). Tyhle Geily jsou gigabytem oficiálně podporované, ale co jsem četla, tak nejsem první, kdo má podobný problém. Každopádně díky

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Restartování PC
    od Elbeckho » 02 pro 2024 09:48 » v Problémy s hardwarem
    9
    1706
    od Elbeckho Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 15:23
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » 06 kvě 2025 07:14 » v Problémy s hardwarem