NAS SYNOLOGY nebo GOOGLE Cloud ?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: NAS SYNOLOGY nebo GOOGLE Cloud ?

Příspěvekod Veroniqua » 26 dub 2014 18:16

USB SUPLIK mas kde uvnitr...Byla by prosim treba fotka jak to mas udelane? A mas to udelano tak,ze ti to dela jen doplnkove zalohy teda to co je tam nove nebo celkove? a typ na nejaky USB HDD asi bych chtela Samsung...ja uz nevim:-))

Reklama
dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 26 dub 2014 18:19

Ja mam WD green v boxu usb3. Normalne to mam zapojene do NAS pres USB. Zaloha vseho celkove, spocita si to zmeny a pak zalohuje. Konfigurovatelne to je hodne

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 dub 2014 18:26

Celé je to o tom, kolik denně potřebuješ ukládat dat a ještě je mít roztříděná podle důležitosti (na ty o něž nesmíš přijít, na ty, o která nechceš přijít a na ty, která v nouzi oželíš). Podle toho je třeba volit jejich zálohování. Ta nejdůležitější třeba na třech různých místech. Třeba u fotografie ty nejdůležitější jako klasické papírové fotografie (pokud je jich moc, tak je to dost drahé). Další třeba na disku a DVD. Tak to praktikuji já.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 27 dub 2014 11:28

Tak jak to vypada?

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 27 dub 2014 17:21

Tak vypada to nasledovně.Synology Play je jasný a tak nejak mě netrapi,,co si myslí Petr a jeho kamarad z nejvyššich IT kruhu..Přijde mi to trochu usměvné když semnou mluví jako bych byla ředitelka Cisco:-) Ale nechci držkovat za držkování už mám jednu žlutou,jen mi ten člověk naprosto nepomohl.Vlastně mě jen ve všem znejistil takže jeho názor mě naprosto nezajíma už a klidně se muže dalších příspevku do teto diskuze vzdat a věnovat se sobě rovným IT specilaistum:-)

Co se týče disku....Raidovat nebudu.Budu dělat ty back up.... a tady me zajima jedna vec kdyz vyndam ze synology HDD a dam ho do PC windows tak se vubec nebdue hlasit ye kvuli jinemu formatu ,ktery linux ma?!!

Takze ja ted mam v planu poridit si 2x 2 Tb primo do PC ,zadny Raid a druhy HDD zasunout vzdy jen kdyz budu delat back up ,aby nebyl soucasne zapojeny....Totez si bdu uchovavat data i na 3. miste v PC s Windows na jedne casti disku......to je zatim jen tak nacrt .....ale Synology chci a HDD sem si sehnala Samsung F4 2 TB zcela v poradku pocet spusteni 27x... takze skoro jako novy za 800 stovek...

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 27 dub 2014 17:59

No podivej se, zda je s tim NAS plne kompatibilni.
Ohledne zalohy je to tvoje vec, ja to zalohuji, jak jsem psal. Jak si psala, nejsi reditelka cisca (jinak reditel cisca router snad ani nenakonfiguruje, coz je pochopitelne), tak kdyz ti vyhori cely byt, tak ty data snad budou to posledni:-). Zase bych to se zalohou neprehanel, jde to udelat velice snadno, jak to mam ja + veledulezite veci si dej jeste nekde mimo barak na dalsi server. Neni to zadna extra veda, pokud nedelas pro CIA

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 27 dub 2014 18:07

To s tim externim diskem je super napad,me jen po tom poslednim zazitku s tim USB diskem desi,ze si to preformaotoval nekolikrat na Raw a pak se sice daji ty data vytahat,ale proste je to des.Ja bych treba ten NAS nechala u treba u sve tety co bydli nekde jinde.VZdyt nastavovat ho muzu odkudkoluv ne?To je takova moje hlavni myslenka mit to jako vzdaleny server,nemusim to mit doma :)

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 27 dub 2014 18:23

Jo, ale teta by mela mit verejnou IP + router, co umi vpn passtrough. Ja nemam ciste USB disk, mam klasicky plotnovy pripojeny pres USB. Navic tohle ma i esata

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 27 dub 2014 18:29

MAS plotnovy pripojeny z venku pres USB??Teta ma take UPC takze by to snad melo jit...

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 27 dub 2014 19:56

Jo, vzdyt sem to tu asi 3x psal. WD green v usb3 boxu

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 27 dub 2014 22:23

Promin ja vim,že si to psal,jen sem mzslela,že to máš řešený nějak ,že je to schované také uvnitř,Takže máš vlastně ten disk položený nvedle NASU nebo na NASu....Mohl bzs mi to nafotit,CO se kam zapojuje je mi jasne...,ale to jsou datove veci,ale psal si ,ze to neni klasicky USB disk,ze je jen v nejakym mustku? Promin jesli se ptam blbe a diky,ze mas semnou strpeni a nejednas semnou jak ten Petr:-))

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 27 dub 2014 22:58

No,petr psal pravdu a je 100x vice trpelivy, jak ja, navic toho 100x vice vi:-). Fotku poslu, az budu na kompu, mam ho proste pripojeny v tomto:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 09609N1PNL

Nevim, jestli je to bezpecne nebo ne, ale zatim to jede:-). I v NAS i ten zalozni je v ext4, v pc videt neni. Ten externi ale myslim jde na NTFS.

--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Dub 2014 10:03) ---

posilam tu fotku, dole je QNAP, nahore Synology a uprostred je ten externi disk, ktery sem kdysi do Synology, ted jde do QNAPu. zaloha vsecho kazdy den v 0:00.
jeste ale musim zacit zalohovat dokumenty nekam mimo byt, to jeste premyslim kde, uvazuji, ze bych to Synology dal do prace a daval to jeste tam
Přílohy
IMG_20140427_225537.jpg
NAS

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Synology router RT2600ac nelze upravovat předávání portů
    od pebura » 14 lis 2024 00:44 » v Sítě - hardware
    2
    3095
    od pebura Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 17:18
  • Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack
    od pidlo » 15 dub 2025 19:09 » v Vše ostatní (hw)
    9
    1938
    od pidlo Zobrazit poslední příspěvek
    17 dub 2025 15:42
  • Google pixel 9 pro a 5g od kaktusu
    od walderan » 09 čer 2025 21:57 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    1996
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    09 čer 2025 22:08
  • Obnovení účtu google
    od miple » 30 dub 2025 09:09 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    4073
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 09:26
  • Google mapy-sdílení polohy
    od Anett » 26 črc 2024 09:53 » v Vše ostatní (inet)
    1
    3102
    od TechShowGamer Zobrazit poslední příspěvek
    27 črc 2024 06:31

Zpět na “Sítě - hardware”