Dobrý den mám problém s externím diskem WD My Book 1140.
Problém spočívá v tom že sem kopíroval soubory z něj do notebooku a najednou se odpojil při kopírování a od té doby se nechce otevřít nikde. Kabely to neni to mám odzkoušené, když ho připojim načítá se, ale finálně se neotevře složka se soubory - díval jsem se do zprávy disků a tam je že je připojenej ale neotvírá se a počítač píše že je online ale píše slovo NEPŘIŘAZENO - viz příloha screenshoot. Mám za to že neni rozbitý, ale bude tam nějaká softwarová chyba, nebyl vystavován nárazům ani ničemu podobnému, z chvíli na chvíli se přestal otevírat. Bylo mi i řečeno jen nápadem jestli se nemůžu jednat o poškozený vstup USB v disku.
Doufám že mi pomůžete můj problém vyřešit.
Disk se nechce otevřít v PC
-
- Pohlaví:
Re: Disk se nechce otevřít v PC
mohl bych poprosit pro nápovědu jak to udělat jak pro blbého...?
Obavam se ze to nerozpozna souborovy system.
WD My Book 1140 - vzdycky kdyz mi nekdo donese nejaky My Book, tak z toho chce zachranovat data. Vzdycky. To se snad rozbilo kazdemu kdo to ma, ten disk ma za provozu i 60 stupnu.....
Aspon ze tenhle kus se hlasi na radici, to znamena ze neni usmazeny USB prevodnik. Ma ten disk externi napajeni? Pokud ano, tak skusit jine.
Jinak nejaky software na zachranu dat, co na tom disku uvidi - treba Testdisk nebo demoverzi R-Studia. Stalo by i za to udelat test pres Crystal Disk Info co o disku rekne.
WD My Book 1140 - vzdycky kdyz mi nekdo donese nejaky My Book, tak z toho chce zachranovat data. Vzdycky. To se snad rozbilo kazdemu kdo to ma, ten disk ma za provozu i 60 stupnu.....
Aspon ze tenhle kus se hlasi na radici, to znamena ze neni usmazeny USB prevodnik. Ma ten disk externi napajeni? Pokud ano, tak skusit jine.
Jinak nejaky software na zachranu dat, co na tom disku uvidi - treba Testdisk nebo demoverzi R-Studia. Stalo by i za to udelat test pres Crystal Disk Info co o disku rekne.
zapomněl jsem podotknout že mám operační systém Windows 8 (64bit) takže tato možnost tam není
Ta moznost tam je, ale nejde priradit pismeno k oddilu ktery nema NTFS nebo FAT32 souboroovy system.
externí napájení nepomohlo vyměnit, pokusim se udělat diagnostiky disku
Dobra zprava je ze ten disk bezi.
Presne to same se stalo kolegovi (odpojeni uprostred kopirovani), az na to ze pri zapnuti disk pouze cvaka (cteci hlavy KO).
Presne to same se stalo kolegovi (odpojeni uprostred kopirovani), az na to ze pri zapnuti disk pouze cvaka (cteci hlavy KO).
ta tohle jsem dostal za výstup z toho programu CrystalDiskinfo
Z cehoz vyplyva ze to bude softwarova chyba.
Stahni toto:
http://www.data-recovery-software.net/D ... load.shtml
A dej prohledat disk, zda na nem neco najde. Pripadne jestli bude psat nejake chyby (v dolnim okne).
Stahni toto:
http://www.data-recovery-software.net/D ... load.shtml
A dej prohledat disk, zda na nem neco najde. Pripadne jestli bude psat nejake chyby (v dolnim okne).
z nějakého zvláštního důvodu tam mám prázdnou stránku a nic se mi nechce načíst
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 9219
-
od pajauh
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 18:07
-
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3240
-
od petr22
14 led 2025 22:40
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2685
-
od HelFix
12 pro 2024 13:50
-
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4756