předem se omlouvám za založení nového tématu, ale opravdu už jsem vyzkoušel skoro vše a tak nějak mi nic nepomohlo. Děkuji za jakoukoliv odpověď.
K problému:
Zhruba od Velikonoc 2014 mám neustálé problémy s notebookem HP Pavilion dv5-1120ec. Nezávisle na tom, co na notebooku dělám mi neustále zamrzá systém (Windows 7). V době záseku kontrolka HDD zpravidla nepřetržitě svítí, nejde pohybovat myší, klávesnice nereaguje, nefunguje zkrátka nic… Záseků při kterých kontrolka HDD nesvítila bylo pouze pár, ale také se vyskytly. Každopádně pomáhá pouze „vypnutí natvrdo“. S postupem času se problém začal objevovat častěji a teď už se notebook stěží zapne, většinou zamrzne hned při načítání Windows nebo hned po něm.
Co jsem zkoušel:
1.) Měnit obě operační paměti RAM (jelikož jsem je před půl rokem měnil z 2x1Gb na nové Kingston 2x2Gb, to znamená vrátil jsem tam původní) – nepomohlo
2.) Měnil jsem HDD za nový (nepomohlo, seklo se to při instalaci Windows) -> tím jsem vyloučil vadný HDD i případné viry
(na viry jsem ani podezření neměl, systém je poměrně čerstvě nainstalovaný)
3.) Ačkoliv tato série notebooků měla problém s chlazením, asi bych to také vyloučil, protože jsou záseky většinou neprodleně po startu - a za těch 10 sekund by se to nemělo nějak závratně rozpálit a i pocitově se mi to nezdá. Větrák je slyšet a navíc mám pod tím ještě aktivní chladící podložku.
4.) Linuxové Ubuntu rozjeté z CD funguje (odzkoušeno 3 hodinovou činností ve Firefoxu) - Laptop běžel svižně, limitován byl pouze rychlostí načítání z CD
4.) Zítra jdu ještě koupit externí box. Rád bych do něj umístil HDD z notebooku a nabootoval z něj systém přes USB 2.0, pokud to samozřejmě jde?

Vím, že je to strašně těžké určit, ale nevíte prosím někdo, kde by mohl být problém? Trochu se děsím slova základní deska. Napadl mě konkrétně řadič HDD... A kdyby to náhodou ten řadič byl, jak náročná a nákladná je jeho výměna?
Moc děkuji za odpověďi
Dosero