Jak začít s Programováním Webu (her)??
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jak začít s Programováním Webu (her)??
Zdravim, Chtěl jsem se zeptat jak mam začít, když chci tvořit webové hry (př. Od good game studio - Empire) něčeho takového bych chtěl dosáhnout, potom hry na Facebook, a na Android, nějakou knížku co by jste mi doporučily?? nebo něco takového??? Jsem začátečník v programování, ještě nic neumím
děkuji za každou odpověď

Re: Jak začít s Programováním Webu (her)??
No, nepočítej Empire, GTA atd... pokud chceš klasické jednoduché, tak je tu Game Maker, pak Unity a nebo Cry Engine. Na Android nevím...
Hlavně to chce umět základy programovacího jazyku C++, jinak to bude na úrovni Pac-Mana...
Hlavně to chce umět základy programovacího jazyku C++, jinak to bude na úrovni Pac-Mana...

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
GTA určitě ne, no a právě jak začít a co se začít učit? neumím žádný jazyk :) a co jsem tak četl tak C++ je těžký a hlavně pro začátek, tak na čem začít? 

- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud si přečteš dotaz, tak píše, že chce tvořit webové hry.
Webové hry se tvoří nejčastěji v JavaScriptu, PHP, HTML+CSS(základ) a někdy ve Flashi.
Prohledej google, on na tebe něco vychrstne :), můžeš zkusit http://www.itnetwork.cz/ (dříve devbook ...), tam jsou nějaké tutoriály na tyto technologie.
Jestli chceš knížku, tak si můžeš projít http://knihy.cpress.cz/ a najdi si tam, co jsem psal výše.¨
Důležité není naučit se nějaký programovací jazyk, důležité je naučit se myslet jako programátor, jak by jsi vyřešil zadaný problém. Když se tohle naučíš, tak zvládnutí jazyka je už otázkou cca. týdne, ani ne. Pak je to už všechno podobné a musíš se doučit akorát pár odlišností :)
Webové hry se tvoří nejčastěji v JavaScriptu, PHP, HTML+CSS(základ) a někdy ve Flashi.
Prohledej google, on na tebe něco vychrstne :), můžeš zkusit http://www.itnetwork.cz/ (dříve devbook ...), tam jsou nějaké tutoriály na tyto technologie.
Jestli chceš knížku, tak si můžeš projít http://knihy.cpress.cz/ a najdi si tam, co jsem psal výše.¨
Důležité není naučit se nějaký programovací jazyk, důležité je naučit se myslet jako programátor, jak by jsi vyřešil zadaný problém. Když se tohle naučíš, tak zvládnutí jazyka je už otázkou cca. týdne, ani ne. Pak je to už všechno podobné a musíš se doučit akorát pár odlišností :)
Naposledy upravil(a) jerabina dne 27 kvě 2014 21:48, celkem upraveno 1 x.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
On se ptal na webové hry, tam mu CryEngine nebude moc k užitku. Android je Jáva, webové hry Flash, HTML5, zmineny Unity, atd.
Aha, já to přečetl, že chce jen "hry", tak v tom případě se omlouvám... jinak výše zmíněné HTML5, CSS, Java Script atd.
Návody jsou na internetu.
Návody jsou na internetu.
Vítej na PC-help.
Tak ten dříve zmíněný Robot Karel je prostě hračka pro děti. Vtip je v tom, že během hraní s ním se naučíš dělit program na menší části, sestavovat algoritmy, zjistíš jak funguje podmíněné větvení a různé druhy cyklů. Prostě základy strukturovaného progrmaování.
Pascal je nejlepší výukový jazyk jaký kdy vznikl, je sice přes čtyřicet let starý a nemá některé "moderní" vychytávky, ale zatím nikdo nic lepšího nevymyslel. V něm se naučíš pracovat s různými typy dat, a v Turbo Pascalu se dá programovat i částečně objektově, jeho nástupce Delphi je plně objektový kazyk.
Co se webů týče, tam je základ HTML, k němu CSS a JavaScript (neplést s Javou, kromě podobného názvu nemají společného vůbec nic). Dnes už HTML5 umí víc než ten JavaScript. Pro zajímavost, tenhle Karel je napsaný právě v JavaScriptu, a tenhle klon Wolfensteinu 3D zase v HTML5. Na straně serveru zase běží většinou nějaké PHP.
Začni třeba tím že si zahraješ s tím Karlem (Na Stanford University se učí prvních šest týdnů, než začnou se skutečným programovacím jazykem), má pěknou nápovědu, a naučíš se dělat jednoduché webové stránky. S těmi ti pomůže web http://www.jakpsatweb.cz/
Tak ten dříve zmíněný Robot Karel je prostě hračka pro děti. Vtip je v tom, že během hraní s ním se naučíš dělit program na menší části, sestavovat algoritmy, zjistíš jak funguje podmíněné větvení a různé druhy cyklů. Prostě základy strukturovaného progrmaování.
Pascal je nejlepší výukový jazyk jaký kdy vznikl, je sice přes čtyřicet let starý a nemá některé "moderní" vychytávky, ale zatím nikdo nic lepšího nevymyslel. V něm se naučíš pracovat s různými typy dat, a v Turbo Pascalu se dá programovat i částečně objektově, jeho nástupce Delphi je plně objektový kazyk.
Co se webů týče, tam je základ HTML, k němu CSS a JavaScript (neplést s Javou, kromě podobného názvu nemají společného vůbec nic). Dnes už HTML5 umí víc než ten JavaScript. Pro zajímavost, tenhle Karel je napsaný právě v JavaScriptu, a tenhle klon Wolfensteinu 3D zase v HTML5. Na straně serveru zase běží většinou nějaké PHP.
Začni třeba tím že si zahraješ s tím Karlem (Na Stanford University se učí prvních šest týdnů, než začnou se skutečným programovacím jazykem), má pěknou nápovědu, a naučíš se dělat jednoduché webové stránky. S těmi ti pomůže web http://www.jakpsatweb.cz/
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji za rady :)
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
HTML5 bez JavaScriptu je k ničemu.
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Jak psát web ne.. je zastaralý. JDi na itnetwork.cz jsou tam kvalitní tutoriály na html 5, css, javascript, php a tak dále.
Na android i web Javu. Je to moderní a celkem lehký prog jazyk. A hry v ní samozřejmě jdou
Na android i web Javu. Je to moderní a celkem lehký prog jazyk. A hry v ní samozřejmě jdou
A pomalý jazyk + Java na webu je humus.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Prej zastaralý
takže mi chceš říct, že když na webu použiju cokoliv z html 1 tak jsem zastaralej? OK nebudu používat divy.

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi