Je Lepší smazat win nebo mít Linux i Win?
Je Lepší smazat win nebo mít Linux i Win?
Ahoj chtěl bych se zeptat chci přejít z Windows na Linux ale nevím jestli mám smazat windows a nechat tam jen Linux nebo mít oba OS vedle sebe jestli neztratím výkon nebo něco takového.. Nebo třeba takhle když se mi přestane Linux líbit tak jestli bych mohl smazat Linux a nainstalovat z5 Windows
Re: Je Lepší smazat win nebo mít Linux i Win?
Ve Windows mas Windows Backup, udelej bitovou kopii na externi disk. Pak nainstaluj Linux a smaz pri tom komplet disk. Az se ti Linux prestane ;libit, nabootuj instalacni DVD Windows a obno bitovou kopii, coz zase smaze vse co na disku bylo predtim.
Počkat a to musím udělat? Co když já soubory z toho win nepotřebuji ? Musím to i přesto udělat?
Nemusíš když nechceš
já mám na kompu jenom linux a nic mi ke štěstí nechybí 

U legalnich Windows by to byl nejjednodussi zpusob jak je potom obnovit, kdyz premazes i obnovovaci oddil.
Takže když smažu Windows nainstaluju Linux tak pak budu moct z Linuxu zpět na Windows i bez toho backup ? (DVD od Windows mam..)
Můžeš libovolně přecházet mezi OS. Takže jo jasně proč ne
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Technická připomínka - jak se maže Windows?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Podle mě jestli nějak Linux nepotřebuješ,tak jedině Windows,jsou na ně takřka všechny programy a všechno.
Linux Ubuntu alebo Fedora jsou dnes již na stejné nebo vyšší úrovni než Windows 7 a MacOS. Pokud porovnáte Linux Ubuntu s tou nefunkční hrůzou Windows 8 (8.1), pak Ubuntu vyhrává na plné čáře. Vypadá úplně jako Windows, netřeba se ho bát. LibreOffice je plně konvertibilní s Microsoft Office as PDF. Nedostatkem jsou sdílení s cizími PC přes "milovanou" Sambu (smb soubory) a celková otevřenost Linuxu. Po čase se to ale naučíte. Doporučuji Ubuntu!
V cem presne Ubuntu vyhrava nad Windows 8 na plne care? Vychozi graficke rozhrani Ubuntu je snad jeste horsi nez Metro ve Windows 8 a spousta veci je pred uzivatelem velmi dovedne schovana tak ze musi hledat na Googlu jak se k nim dostat. Libre Office je s Microsoft Office naprosto nekompatibilni pokud je dokument slozitejsi nez prosty text a obrazky, coz je prakticky v kazde firme. Vazby mezi dokumenty, visual basic, makra - nic z toho v Libre Office nefunguje.
Co se tyce vyzkouseni OS, neni nic lepsiho nez virtualizace - VirtualBox je zadarmo, do nej se nainbstaluje operacni system, mohou bezet oba dva soucasne a k odinstalaci staci smzat par souboru na disku.
Co se tyce vyzkouseni OS, neni nic lepsiho nez virtualizace - VirtualBox je zadarmo, do nej se nainbstaluje operacni system, mohou bezet oba dva soucasne a k odinstalaci staci smzat par souboru na disku.
Zkoušel si Ubuntu? Konkrétně LibreOffice? A pak sis dal tisknout dokumenty u někoho ve Wordu? Ne. Jinak by si tu neblábolil, že jsou nekompatibilní. Není s tím žádný problém. Ale klidně si kupuj 100 eurové horory Windows, které ti budou padat každých 6 měsíců. Harddisk bude šťastný. Hlavně, pokud tam chytíš červy, kde ti nepomůže ani killdisk, reformátovaný a vybrání baterie RAMky.
Ještě pro moderátory: Nedoporučuji mít v notebooku dva systémy, Windows a Linux. Právě Windows a Linux jsou speciálně dělané na to, aby se daly propojit. Zdatní it-čkáři to dobře vědí a není pro ně problém propojit cizí Linux se svým z Windows a podřídit si ho.
Ještě pro moderátory: Nedoporučuji mít v notebooku dva systémy, Windows a Linux. Právě Windows a Linux jsou speciálně dělané na to, aby se daly propojit. Zdatní it-čkáři to dobře vědí a není pro ně problém propojit cizí Linux se svým z Windows a podřídit si ho.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4799
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 20:54