HDD NEJDE!!!!

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Crave
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

HDD NEJDE!!!!

Příspěvekod Crave » 30 říj 2007 18:59

ahoj potrebuju pomoc....
kdyz zapnu pc, tak se mi na uvodni obrazovce ukaze jen ze mi system nasel dvdromku a zadny hdd..kdyz se to posune dal tak mi vyjede obrazovka s nápisem:
"Systém Windows nelze spustit. Uvedený soubor je poškozen nebo nebyl nalezen <windows root>\system32\ntoskrnl.exe\ Nainstalujte znovu daný soubor.
A když tam dám cd s windowsem pro obnovu nebo zotavení systému tak mi to ani nezacne cist..
Tak jsem z toho blbý. v biosu jsem dal automaticky vyhledat hdd a nic..jen tak dvd romka je nalezena...PORAĎTE PLS!!!

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 říj 2007 19:02

Zkontroluj napájecí a datové kabely. Dělal si s tím něco nebo to začalo samo od sebe?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 30 říj 2007 19:07

delal jsem s tim..chtel jsem nataktovat cpu o 16mhz...nic vic..a pak po nataktovani se mi to restartovalo s tim ze nesel nacist hdd a psala se mi tam ta zprava..tak jsem to zkusil dat do puvodni hodnoty (podtaktovat) a furt to tam je..kabely jsou vse ok..jsem to vse vypojil a o5 zapojil..tak nevim..diky moc za radu..pouzivam pc denne a na hdd mam velice dulezite soubory (mimochodem)..diky za pomoc

Hacker RW
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Hacker RW » 30 říj 2007 20:31

Vono je možný ,že se ti poškodil systém souborů (NTFS nebo FAT 32 ,nevim jaký máš) ono pomůže ,když HDD připojíš jako slave k HDD s Win který je master ,a po spuštění by ho měli windows automaticky opravit ,ale nevyhneš se formátování HDD ,ale je divný že ti ho BIOS ani nenajde :?

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 30 říj 2007 21:13

mam ntfs..ja jsem to prave zkousel uplne na vsechno-na slave aj na master jsem daval automaticky najit a nenaslo to nic ani nejde prepnout do nouzoveho rezimu,,kdyz to vyvolam tak se mi tam zobrazi zase ta hlaska..tak nevim..cd s windowsem ani cd od zakladky tam nejde..ale je divne ze mi to nenacita ani tyto cdčka...pls pomooc..je to nutné..existuje vůbec nějaké řešení? kromě koupi nového hdd..to by mi moc nepomohlo..mam tam soubory na seminarku a vsecko.. :x :evil: diky moc..budete to mit u me...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 říj 2007 21:45

Nemáš možnost ho vyzkoušet v jiném PC?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Hacker RW
nováček
Stav:

Příspěvekod Hacker RW » 30 říj 2007 21:45

Jedině pak ,si půjčit HDD s windowsem a přetahat si ty důležitý věci a zformátovat ,jo kdyby si bydlel v severních čechách tak ti rád pomůžu :wink: ,zkus ještě tohle ,nebo pak zkus jinej IDE kabel ,nebo přes co to máš propojený ,to je asi poslední možnost

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 30 říj 2007 21:57

na jinem pc az zitra a kabel ITE? co to je? mam tam napajeci kabel ( je to na SATA) a pak ten kabel do zakladky...<- to je ten ite?? .... jsem kdesi cetl ze to muze byt souborem boot.ini a napadlo me jestli by nesla udelat formatovaci disketa (teda jako spouštěci disketa Windows) co vy na to?ale nevim jestli se mi to nacte jak s tou cd-romkou (dvd-romkou)..ja to nesmim formatovat..to ne.ja ty soubory potrebuju..!!!.ono jsem proste jenom restartl pc a pak se to tam objevilo.. :x uz se mi to tam kdysi ukazalo ale pak jsem to restartl a zmizlo to ale ted je to na trvalo..za vsechnu pomoc a navody k reseni diky

Hacker RW
nováček
Stav:

Příspěvekod Hacker RW » 30 říj 2007 22:10

No kabel IDE je takovej širokej tenkej a má široku přípojku vede k základní desce ,kabel SATA není napájecí ale je to něco jako ten IDE ale je hubenější a má přípojku mnohem menší ,zkus dát ten HDD Master a připoj ho místo CD-Rom nebo DVD-Rom a měj ho tam připojenej samotnej ,nic víc ,zkust o a když tak pak ho připoj do jinýho pc ,zálohuj si vše důležité a nainstaluj na něj new windows ,tomu se nevyhneš ,ale musíš si zálohovat ty data v jiném PC :wink:

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 30 říj 2007 22:16

mam tam jenom 2 pripojky..tenci->vede do zakladni desky-kabel sata a pak sirsi (ne o moc)a ten je napajeci..podivu se ale kdyz to nepujde ani na tom kamosovem pc tak co s tim moze byt??

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 30 říj 2007 22:18

hdd master? s tim jsem te nepochopil.jako ze bych mel docasne odpojit dvd-romku a nechat misto master co mam dvd zapojeny harddisk?? .vysvetli podrobeji ..diky zkus jeste dnes..

Hacker RW
nováček
Stav:

Příspěvekod Hacker RW » 30 říj 2007 22:28

No ,je možný ,že tam máš nějaký chyby na tom HDD a proto to zněj nemůže přečíst ,oprava je jedoduchá stačí zformátovat HDD a bude to v pohodě a bude jak novej ,ale musíš si ho připojit teda ke kamarádovy a tam zněho vycucat vše důležité ,pak u kamaráda ještě zformátuj a doma si na něj nainstaluj new windows

Zpět na “Vše ostatní (hw)”