HDD NEJDE!!!!

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Hacker RW
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Hacker RW » 30 říj 2007 22:32

Jo ktomu připojení na Master ,jo dočasně tu dvd romku odpoj ,na hdd nastav master a zkus ho připojit místo tý dvd romky :wink:

Reklama
Crave
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 30 říj 2007 22:33

a co kdyz mi to u kamosa bude psat to same?? jak ten disk zformatuju? :evil: a jak z neho dostanu ty infos?? neee...

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 30 říj 2007 22:41

po dočasném odpojení dvd romky nic se nestalo..furt je tam "none" u toho pripojeni....je možné že to bude základkou?? ale u pc mi svití červené diody dlouho...pri startu..to je jako chyba hdd ne??

Hacker RW
nováček
Stav:

Příspěvekod Hacker RW » 30 říj 2007 22:46

U kámoše ,ho připoj k tomu jeho HDD ale nastav si ten svůj jako slave ,potom vlastně windows nabotuje z toho jeho harddisku a pak si otevři tento počítač a tam bude tvůj HDD jako další jednotka ,pokud tam bude mít jen jeden HDD tak ten tvůj se bude jmenovat Místní disk(D:) tam si vlastně vlezeš a najdeš vše důležité co potřebuješ a třeba to přetahuj na plochu ,z plochy si to pak třeba vypal na DVD ,jo a ktomu formátování ,formátoval si někdy disketu ???? ,tak to je vlastně stejný postup : tento počítač - najdeš si tvůj HDD ,říkám pokud tam má jenom jeden HDD a ty tam přidáš ten svůj tak by to měl být Místní disk(D:) klikni pravým tl myši na něj a dej naformátovat ,vyber systém souborů NTFS a dej formátovat ,hlavně nedávej rychlý formátování ,ono to pak totiž nevymaže důkladně ,takže dej spustit ,a varuju ,pokud máš např.: HDD 80GB ,tak formátování trvá cca 30 min . ,no a po naformátování si ho odpoj a doma si na něj nainstaluj new windows :wink: :| :bigups:

tojancz
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod tojancz » 30 říj 2007 22:58

To by mě zajímalo na kolik je tenhle článek ještě aktuální když je u něj psáno rok 2006 :D jinak jasnačka, řekl bych že pokud ten tvuj disk nepujde, tk je v... a ještě dodávám, možná jsem si toho nevšim, ale máš nastavený BOOTování z DVD? jestli jo tak by ti mělo jít normálně se nabootovat z instalačky Windows ne?

lajfiz
nováček
Stav:
Kontakt:

HDD

Příspěvekod lajfiz » 31 říj 2007 15:23

jj v tom HDD to je bohužel.
Máš 2 možnosti a to je dát HDD do jiného pc a stáhnout programy co tam máš.
Bohužel se asi ke všem nedostaneš ale stím se musí počítatt.
Po přetáhnutí do pc kamaráda vezmi cd s XP a dej do mechanyky restaruj pc a máčkni mezerník na instalaci a jedeš dál. V žádném případě tam u toho kámoše nedávej instalaci toho HDD.
Po sformátování dej HDD do svého pc a zapoj HDD a cd nebo dvd mechaniku a strč do svého pc XP a udělej instalaci.
Po instalaci nahraj pak ty kraviny co tam musíš mít a budeš v pohodě jen překopíruješ ty věci co jsi měl u kamaráda v pc a jedeš dále.
Pokud si nevíte rady tak se koukně na stránky http://www.technixpl.xf.cz myslím si že tu je a nebo bude možnost se dozvědět vše co budete chtít vědět a nebo znát. rád vám i poradím pište na ltw@inmail.cz

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 31 říj 2007 20:35

Pokud stále svítí kontrolka disku, je to bohužel většinou známka vadného disku. Můžeš zkusit, jak již tady radí, připojit jej v PC u kamaráda a pokud jej rozezná, stáhnout si z něho důležitá data. Pak, pokud je v záruce, reklamovat.
Pro tojancz, díváš se na nesprávnou kolonku!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 31 říj 2007 20:57

JO aha teď sem zjistil že máš SATA podívej se jestli máš BIOS správně nastavený, zda je vůbec SATA řadič povolený nebo jestli nemáš zapnutý RAID nebo AHCI ! Prohlédni si manuál...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 01 lis 2007 06:50

bootovani z dvd jsem nastavil jako prvni a vlozil instalacni cd win xp...pri instalaci jsem dal R jako opravit a napsalo to ze neni pripojeny zadny disk..to je asi mrtvy ne? jj je v reklamaci..jaka je moznost ze mi ji uznaji? pokud to dam do reklamace tak si kupim hned novy..ten uz stejne nepujde...diky za dalsi rady..

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 01 lis 2007 15:20

no tak jsem to dal borcovi do skoly a hodil mi z jeho hdd do meho ten soubor ntoskrnl.exe ale pozdeji mu to pry vyhazovalo modrou obrazovku-myslel jsem si ze to je problem hw ale pak se me to stalo i doma..vyvolal jsem nouzak a kdyz jsem dal bud nouzak nebo normalni spousteni tak se me chvilu nacital win xp ale pak se me objevila modra obrazovka:

"PROCESS1_INITIALIZATION_FAILED"

Pokud je to poprvé, co vidíte obrazovku s chybou zastavení počítače, restartujte PC. Ujistěte se, zda nový HW a SW jsou správně nainstalovány. Pokud se jedná o novou instalaci, obraťte se na dodavatele HW nebo SW a vyžádejte si případně aktualizace systemu win XP.

Pokud potíže přetrvávají, vypnětě nebo odeberte instalovaný SW nebo HW. Zakažte možnosti paměti BIOS, např. ukládání do mezipaměti nebo stínové řízení. Pokud potřebujete pro odebrání nebo vypnutí součástí použít nouzový režim, restartujte pc, po stisknutí F8 vyberte upřesnit možnosti spuštění a pak nouzový režim.

***STOP: 0x0000006B
(0xC0000020, 0x00000003, 0x00000000, 0x00000000)

tak to byl výpis modré obrazovky..ale jak jsem říkal nejde mi to spustit nic jelikož mi to po chvíli vyhodí modrou obrazovku a cd s win xp-nejde najit hdd stale....tak máte nejake rady???
diky

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 01 lis 2007 15:43

Jest-li dobře chápu všechny informace máš disk SATA. Vidí jej Bios? Jestliže jej nevidí a neměnil jsi nastavení Biosu (jestli dobře rozumím) je asi disk v digitálním nebi.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 01 lis 2007 16:24

je to sata a ted jsem u kamosa s tim, ze jeho hdd bootovaci a ja se dostanu na hdd svoje..pres jeho pc.si to asi zazalohuju..

Zpět na “Vše ostatní (hw)”