předem se omlouvám že jsem zařadil toto téma zde ale přecijenom o hardware tady teď půjde

Můj problém je následující:
Před několika měsíci jsem byl doma, nemocný takže jsem pracoval na notebooku jak byl den dlouhý abych toho udělal co nejvíc. Bohužel poslední den mě začaly bolet oči a to takovým zvláštním způsobem, jakoby nad nebo za okem a to silně. Kupodivu to nebylo vyloženě u pc ale třeba jsem pohnul očima nahoru a do leva a nebo když jsem se podíval do blýskajícího se parapetu, a bolelo to silně. No tak za týden to přešlo.
Ještě týden předtím jsem byl v autoškole kde mají projektor s frekvencí snad 3 takže z toho se mi ty oči málem rozletěly. a za 5 dnů jsem začal pracovat trochu více ( 12h) ale už na lepším monitoru http://www.alza.cz/23-benq-gw2320-d486313.htm. No bohužel minulý týden po autoškole už oči začaly bolest stejně jako minule a bolí do teď. A druhý den na to se přidal zánět spojivek ) bakteriální) na ten mi očař dal mastišku a léky a už se to zdá být v pohodě ale to silné bolení ne. Stalo se vám někdy už něco podobného ? Samozřejmě už jsem prohrabal všechna fóra a upravil si monitor, sezení a stáhl eye relax - 15 minut práce, 30s vypnutý monitor. Ale to těžko pomůže během dne. Co myslíte ? mám se vydat opět k lékaři ? nebo můžu pro své oči ještě něco udělat ? Samozřejmě když přestanu pracovat tak to nebude až tak hrozné ale až dokončím školu tak jak budu pracovat v práci 8h každý den u pc ? myslíte že si mám hledat jinou práce ? ( to by bylo velmi těžké ) Nejsem moc starý takže se to může časem spravit ? Díky za rady a podobné zkušenosti a hlavně řešení