Dobry den,
potrebuji radu jak postupovat nebo nekoho kdo by mi rekl jakou sanci mam na vyhru u tohoto sporu, a pochopitelne me popr. obhajoval. (spise pro pravnika) O co tedy jde?
Chvili jsem na internetu patral zdali je mozny odkup softwarove licence (doslovne i uctu battle.net), az jsem nalezl jakysi judikament ( na konci prispevku ) vydany nejvyssim evropskym soudnim dvorem z roku 2012, ktery pojednava o moznem prodeji licence do druhe ruky. Zakoupil jsem na inzerat, od jakehosy p. M., cely battle.net ucet se 2. hrami (licence pro "Diablo III" a "Hearthstone: Heroes of Warcraft"). Kupni smlouvu jsme uzavreli pres internet emailem a sms zpravami. Za cenu xxx Kc jsem odkoupil tento ucet, a to platbou ve forme dobiti kreditu na mobil cislo. Nebyl zadny problem do doby nez jsem napsal pres interni system battle.netu, ze jsem se stal novym vlasnikem tohoto uctu, s dolozenymi udaji o koupy, a pozadoval prepsani registracnich udaju, vlastim jmenem a adresou, a bezpecnostni otazkou. Zde nastava muj problem. Prisel mi vzapeti email od battle.netu, ze licence her blokuji, do doby nez se jim prokaze puvodni (skutecny) vlastnik uctu, zaslanim informaci pro prihlaseni a kopii dokladu totoznosti. Nejprve jsem byl pochopitelne nastvany a zdelil jim, ze porusuji zakon, coz uznavam sytuaci nevyresilo. Prisel mi zpet kontakt na pravni oddeleni va Francii. Cimz bych tak jako tak dojel, ma googlova anglictina by prilis nevyresila. Hledal jsem tedy dal, a nasel dalsi moznou cestu. Pozadat battle.net o prevod na "jakoby" rodineho prislusnika. Vse vypadalo chvili zase nadejne, prisla zadost a zaslani jmena vlastnika, bezpecnostni otazku a kopii mych dokladu totoznosti. Po odeslani mi prislo podekovani a sdeleni, ze mi nemohou pomoci, a licence stale blokuji. Jedinou variantou je pozadat doticneho p. M. aby mi ucet odblokoval a pote bych se stejne pravdepodobne nikdy nestal oficialnim vlastnikem teto licence. Jak postupovat aby vse probehlo s odprodejem, popr. prevodem licenci do meho skutecneho uctu legalne.
http://curia.europa.eu/juris/document/d ... cid=100905
par dalsich zajimavavych stranek kde jsem cerpal:
https://www.patria.cz/pravo/2216612/pro ... galni.html
http://www.hrej.cz/novinky/2012/07/04/i ... vat-27645/
http://computerworld.cz/ostatni/evropsk ... alni-48536
najde se nejaky zastance prava, co by vedel ???
odprodej licence do druhe ruky
Re: odprodej licence do druhe ruky
Ciste principialne neni porusen zakon, protoze rozhodnuti evropskeho soudu neni samo o sobe zakonem. Je to jen doporuceni.
Navic Steam je sluzba, neni to licence. Nekdy pred pul rokem v Nemecku rozhodl soud o tom, ze pocitacova hra neni pouze software, takze se na ni rozhodnuti evropskeho soudu nevztahuje.
Navic Steam je sluzba, neni to licence. Nekdy pred pul rokem v Nemecku rozhodl soud o tom, ze pocitacova hra neni pouze software, takze se na ni rozhodnuti evropskeho soudu nevztahuje.
jeden ze zminovanych odkazu v mem tematu , hrej.cz prave o tomto problemu hovori, je to mozne.
Nezalezi na vykladu, zalezi na rozhodnuti soudu.
Posledni rozhodnuti soudu je ze Steam je sluzba (tedy prodej uctu neni prodejem software) a hra neni pouze software, takze se na ni zminene rozhodnuti evropskeho soudu nevztahuje.
Navic Valve zmenilo EULA tak, ze Steam ucet zpristupnuje hry na zaklade poplatku. Tedy uzivatel uctu nema zadnou licenci kterou by mohl prodat. Steam ucet vcetne obsahu je majetkem Valve.
Posledni rozhodnuti soudu je ze Steam je sluzba (tedy prodej uctu neni prodejem software) a hra neni pouze software, takze se na ni zminene rozhodnuti evropskeho soudu nevztahuje.
Navic Valve zmenilo EULA tak, ze Steam ucet zpristupnuje hry na zaklade poplatku. Tedy uzivatel uctu nema zadnou licenci kterou by mohl prodat. Steam ucet vcetne obsahu je majetkem Valve.
nevim jak funguje steam, doposud jsem nemel tu cest, ale tady je rec o battle.net a tedy i o fyzicke licenci (at uz te tistene, nebo digitalni)... predevsim o to mi jde, o licenci, ucet jsem zakoupil vpodstate jako bonus, nebo prostredek, jak se prihlasit prozatim do hry, nez se ucet stane pravne muj nebo se licence prevede do meho vlastniho uctu, ktery jiz nejaky cas mam.
http://bonusweb.idnes.cz/zakaznici-maji ... ovinky_anb
http://bonusweb.idnes.cz/zakaznici-maji ... ovinky_anb
I přesto, že ti někdo účet prodá, je to neoprávněné, jelikož stejně tak i účty jsou majetkem Blizzardu a ne toho, kdo se registroval. Proto na tebe účet být převeden ani nemůže.
Pokud takhle kupuješ účet, tak na sebe nemáš lákat pozornost. Jen změníš email, heslo a do budoucna doufáš že nebudeš muset nikdy účet ověřovat. Ale je otázkou, zda to opravdu za těch pár ušetřených korun stojí?
Pokud takhle kupuješ účet, tak na sebe nemáš lákat pozornost. Jen změníš email, heslo a do budoucna doufáš že nebudeš muset nikdy účet ověřovat. Ale je otázkou, zda to opravdu za těch pár ušetřených korun stojí?
Steam a Battle.net jsou na tom uplne stejne, tenhle spor byl Valve vs nejaka nemecka organizace.
A prave proto je u u tech sluzeb zmenena EULA - zakaznik nema licenci, ale pristup ke sluzbe. Veskery obsah je majetkem Blizardu, Valve a dalsich provozovatelu. Principialne je to prodej ciziho majetku.
A prave proto je u u tech sluzeb zmenena EULA - zakaznik nema licenci, ale pristup ke sluzbe. Veskery obsah je majetkem Blizardu, Valve a dalsich provozovatelu. Principialne je to prodej ciziho majetku.
aha, tak tohle jsem treba vubec netusil. moc dekuji za info... takze tak trochu mission impossible
Oni v tom nemaji jasno ani pravnici.
Proto se vedou ty soudni spory a zalezi vzdy na rozhodnuti soudu v konkretnim pripade. Proto neni uplne vhodne psat Blizzardu ze porusuji zakon a at okamzite zpristupni vsechny hry.
Ve chvili kdy bude oficialne soudem rozhodnuto, ze to plati i na hry distruovane pres Steam, Battle.net a pod, bez ohledu na to ze licence je prejmenovana na predplatne tak to bude mit jediny vysledek - podstatne vyssi ceny pro EU nez ve zbytku sveta.
Proto se vedou ty soudni spory a zalezi vzdy na rozhodnuti soudu v konkretnim pripade. Proto neni uplne vhodne psat Blizzardu ze porusuji zakon a at okamzite zpristupni vsechny hry.
Ve chvili kdy bude oficialne soudem rozhodnuto, ze to plati i na hry distruovane pres Steam, Battle.net a pod, bez ohledu na to ze licence je prejmenovana na predplatne tak to bude mit jediny vysledek - podstatne vyssi ceny pro EU nez ve zbytku sveta.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6513
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 10:47
-