Reinstal - Ovladače?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

nox
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Reinstal - Ovladače?

Příspěvekod nox » 26 črc 2014 15:00

Ahoj,

chystám se dnes instalovat Win 8 místo mých XP, zálohu souborů a programů mám, jak na to jsem si vygooglil a nakonec to stačí akorát strčit CD do roomky.

Ale napadá mě, co se stane s ovladači na grafickou kartu a těmi ostatními? Popř. kde je najdu abych je mohl zálohovat, nebo jak to s tím vlastně je, moc tomu nerozumím, jestli třeba není lepší je stáhnout znovu a tak ... a určitě bude taky nějaký šikovný program na to?

díky moc za odpovědi :)

Reklama
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Re: Reinstal - Ovladače?

Příspěvekod Rewqa » 26 črc 2014 15:02

Tak sem napiš sestavu případně přesný typ notebooku je-li to notebook. Taky se může klidně stát, že jestli máš starší hardware, tak ovladače na W8 ani nebudou k dispozici, tudíž nemá cenu tam Osmičky instalovat.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 26 črc 2014 15:03

A jaký je to stroj máme hádat? Pokud je to notebook, pak ovladače najdeš na stránkách výrobce. Pokud je to desktop, pak na stránkách výrobců jednotlivých komponentů.
Dříve než to přeinstaluješ si zjisti, zda budeš ty ovladače pro W8 mít. W8 nemusí nutně podporovat starší zařízení.

nox
nováček
Stav:

Příspěvekod nox » 26 črc 2014 16:26

Omlouvám se, úplně jsem zapomněl že jsou takové věci potřeba uvést :)

Mám PC, zde jsou komponenty: https://i.imgur.com/1B0IZAr.jpg

guest

Příspěvekod guest » 26 črc 2014 16:30

Obrázky se vkládají jako příloha! Jak jsem psal, ovladače na zvukovku a síťovou kartu jsou /možná/ na stránkách výrobce základní desky. Ovladače na grafiku zase u výrobce grafiky. Pokud budou ovladače, pak nejprve nainstaluj chipset, síťovku, zvukovku a grafiku. Pak se uvidí co bude chybět.
Přílohy
1B0IZAr.jpg

nox
nováček
Stav:

Příspěvekod nox » 26 črc 2014 17:02

Tak jsem trošku pogooglil a pohledal, moc se v tom neorientuju tak radši postnu naposledy:

http://www.driverscape.com/manufacturer ... 7513/11921 - zde stáhnu první dva odkazy, tudíž zvuková a síťová karta, jen nevím ten chipset, jsou tam dva odkazy.

grafiku jsem našel normálně na stránkách NVidia -> http://www.nvidia.com/object/product-ge ... em-us.html

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 26 črc 2014 17:02

Na stránkách výrobce základní desky nejsou v nabídce ovladače pro Windows 8, pouze pro Windows 7.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

guest

Příspěvekod guest » 26 črc 2014 17:09

Zkus ten první. Uvidíme zda to pojede, toto je nějaká divná stránka, hledal bych přímo na MSI. Viz. výše záložka Články a návody - Kde stahovat ovladače.

nox
nováček
Stav:

Příspěvekod nox » 26 črc 2014 17:17

Jsem to ale hlupák, budu instalovat Win 7, ne 8. Nevím co to se mnou je, spletl jsem si číslo, celou dobu jsem hledal pro 7, jen jsem v úvodním příspěvku napsal 8.

Každopádně zkusím najít přímo na MSI stránkách.

guest

Příspěvekod guest » 26 črc 2014 17:20

Ještě dej pozor na rozdíl mezi Win 32 bit a 64 bit.

nox
nováček
Stav:

Příspěvekod nox » 26 črc 2014 17:26

Děkuju za upozornění, to už si dám pozor, mám (resp. budu instalovat) 64-bit.

Jinak jsem si našel snad model svojí "motherboard" na oficiální stránce: http://cz.msi.com/support/mb/G41MP33_Co ... river&Win7 64

- tudíž stáhnu to druhé a poslední (audio & chipset), to prostřední "LAN" bude asi síťová karta, akorát si nejsem jistý, co je to VGA?

guest

Příspěvekod guest » 26 črc 2014 17:47

¨Na odkazu to není vidět. Stáhni chipset, zvukovku, síťovku /LAN/ a VGA, to bude integrovaná grafická karta.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”