Amazon.com zásilka v hodnotě do 22 EUR

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

jaca
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Amazon.com zásilka v hodnotě do 22 EUR

Příspěvekod jaca » 25 črc 2014 13:26

Ahoj chtěl bych se zeptat mám takový problém s výběrem dopravy do ČR. Nakupuji na Amazonu poprvé a nikde jsem nenašel informace týkající mého problému. Chtěl bych si z Amazon.com objednat hudební CD mám vybráno celkem 5ks v celkové hodnotě 24.95 dolarů po přepočtu na EURA bych neměl překročit hodnotu 22 EUR (rád bych se vyhnul placení DPH, clo by se v tomto případě platit nemělo vůbec) http://chcidoameriky.cz/… aktuální kurz jsem si našel zde http://www.celnisprava.cz/… co mě ale zajímá nejvíce jak je to s dopravou. Ta se do té celkové ceny 22 EUR započítává také? Hledal jsem o tom nějaký info a údajně je to tak že pokud bude doručovací společnost soukromá, například DHL, UPS, Fedex, TNT atd., bude se k celkové částce připočítávat i poštovné, danit se tedy bude z ceny zboží + poštovného, pokud se jedná o státní poštu což. je např. USPS, bude se danit jen z ceny zboží = nedanit, neboť bude balík mít menší hodnotu jak 22EUR. A k tomu se váže moje další otázka, jak vyberu tu doručovací společnost konkrétně tu USPS abych se tedy vyhnul tomu zdanění? Jediný na co jsem narazil jako možnosti výběru dopravy před odesláním objednávky tak se to týkalo doby doručení a tím lišící se ceny za dopravu konkrétně tedy Standard Shipping, Expedited Shipping, Priority Shipping ale, nikde možnost volby přepravní společnosti. Prosím o jakoukoliv radu, postřeh či zkušenosti díky.

Reklama
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Amazon.com zásilka v hodnotě do 22 EUR

Příspěvekod jaojao » 26 črc 2014 19:29

Aby se to nedanilo, musí být rozepsáno třeba na celkové faktuře na jednotlivé položky s jejich cenou, tzn. kolik je cena předmětu/ů a kolik je účtováno za dopravu.
Pokud to nacpou jen do jedné položky, tedy rovnou do ceny zboží (což by neměli) bude to asi problém ... pak jedině si vyžádat dodatečnou fakturu s rozepsanou výslednou cenou...
Nejlíp se s nima rovnou dohodnout před odesláním zboží, na vyhotovení správné faktury s rozepsanou cenou, jak je klasicky účtována - zboží, dopravné...
----------
Jsou tu jistě borci, kteří tam běžně nakupují a možná znají i praktiky uvedených dopravců, tak ještě popř. vydrž ...
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Amazon.com zásilka v hodnotě do 22 EUR

Příspěvekod petr22 » 26 črc 2014 19:57

DPH se samozrejmne plati z postovneho a ceny zbozi dohromady.

Co se tyce Amazonu - nesmis zapominat ze je Amazon a dalsich milion prodejcu, kteri s nim spolupracuji - u kazde polozky vidis jestli je skladem v centralnim skladu Amazonu nebo u prodejcu. Pokud to nemas vsecko z centralniho skladu, prijde ti to postupne od ruznych prodejcu.

Doruceni probiha samozrejmne tim zpusobem, ktery prodejce nabizi - pokud nemuzes vybrat DHL, tak ho proste nevyberes, protoze o zpusobu poslani rozhoduje prodejce. Pokud to bude normalni posta, tak to pujde pres Ceskou postu a priprav se zaplatit jeste celni poplatek + poslat papiry na zastup v celnim rizeni.

Nejjednodussi je zksuit to nakoupit na anglicke Ebay, bude to bez dane.

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”