Zdravím všechny. Asi 10 dní jsem tu nebyl, protože stále řeším jeden problém.
PC se neustále restartuje. Někdy se restartuje hned, někdy se vypne a zase zapne za 5, 10 minut, nebo třeba za 2 hodiny. Někdy zase až za 4 hodiny apod.
Když se vypne, tak se ho někdy podaří tlačítkem zapnout, ale jindy zase tlačítko vůbec nereaguje. Je nutné vypnout a zapnout hlavní spinač a pak tlačítko většinou reaguje, ale také ne vždy.
Už jsem povyměňoval úplně všechno, mimo desky a procesoru. Jelikož jsem nesehnal zdroj, tak jsem to odnesl do servisu, protože od nich mám cca 3 měsíce nový zdroj a je v záruce. Tam ho vyměnily a nainstalovali systém a že to prý bylo zdrojem. Jen jsem to přinesl domů, tak to za 10 minut spadlo.
Už si nevím rady a tipuju to na desku, ale nevím jak to ověřit. Ta deska je starej krám (KT4M) a obtížně se bude shánět. Koupil bych jinou, ale mám nový HDD v záruce a je to ATA a dnes je to většinou SATA.
Neznáte někdo nějaký fígl, jak ověřit jestli je to deskou. Žádnej soft nepomůže, protože když to běží, tak je všechno O.K.
Nemohl by to dělat Bios? Ono to totiž padá i v Biosu a to třeba okamžitě po zapnutí.
Prosím, prosím poraďte - jsem už zoufalej.
Díky předem.
P.S. Marně tu desku hledám. Poraďte třeba náhradu. Je to tato:
http://www.msi-czechrepublic.com/clanek.php?id=1716
Vadná deska ? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Kompomenty jsou v podpisu. Zdroj je stejný akorát že nyní má jen 400W. Na desku je odkaz výše. Ono se to chová vůbec záhadně - pokud to náhodou běží a klasicky to vypnu, tak se to po nějakém čase (hodina, dvě) zase zapne a to by nemělo. Pokud by to zdrojem bylo, pak na desce je nějaký problém, který ty zdroje likviduje. Já jsem malinko ty lidi v servisu přecenil (jinak jsou fajn), měl jsem jim říct ať to nechaj asi 4 hodiny běžet, ale on mi před tím nešel ani nainstalovat systém a tak jak jsem to přinesl, tak to asi dva dny stálo. Technik to vyzkoušel a nic, usoudil, že je to zdrojem. Objednal jiný, vyměnil a nainstaloval systém. Šlo to a tak mi to dal, že je to O.K. Mně to šlo 10 minut. Už to zase padá.
-
- Pohlaví:
Pokračování: Zdroj vylučuju. Stahoval jsem poštu v OE a objevila se hláška jestli chci aktuální stahování zrušit protože systém se vypíná. Nezrušíl jsem to a zůstalo to stát. Asi po půl hodině jsem odklikl storno a PC se vyplo. Být to chyba zdroje, tak ho žádný systém nezajímá. Prostě by se to vyplo. 

Ty komponenty v podpisu jsi měl? Sakra, dneska jsem nějaký slepý
Já jsem slyšel od techniků IT, že když se PC samo zapíná, je vadný zdroj (jiskří) nebo a to už si nejsem jistý, špatná deska? Ale když ty to chcíplo až po odkliknutí té hlášky, nemůžeš mít pokažený OS nebo zavirovaný? Je to celé divné, nedivil bych se, kdyby tam bylo více problémů ...

- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus se podívat, jestli nemáš vyzkratované (nebo třeba jen zaseknuté) tlačítko na bedně.
Popř. jdi do Windows najdi si Řízení spotřeby (záložka upřesnit) a tam dej, aby se PC při stisknutí tlačítka na bedně nevypínalo a pokud to teď půjde, tak je příčina jasná.
Popř. jdi do Windows najdi si Řízení spotřeby (záložka upřesnit) a tam dej, aby se PC při stisknutí tlačítka na bedně nevypínalo a pokud to teď půjde, tak je příčina jasná.

Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
-
- Pohlaví:
Lidi! Systém je asi O.K. Několik jsem jich vyzkoušel a v servisu daly svůj. Ty kondenzátory vypadaj aktuálně, myslím, že je to tím - ale vyteklý to není. Nejspíš/???/to bude nějaký filtrační kondík na desce - tam hned vedle napájecího konektoru je jich asi 8, ale vidět nic není. Chtělo by to změřit, ale nemám čím. Tady je potřeba osciloskop a ten nemám. Ale hlavní problém je ten, že to normálně měřit nejde. Je to tak blbě postavený, že na zadní stranu desky není přístup. Musí se to vypreparovat a někde na stole zase složit a pak teprve hledat chybu. Stejně mi nic jinýho nezbyde - musím koupit něco jinýho a pak tady laborovat, ale stejně doufám, že někdo přijde s nějakým nápadem.
Moc bohatej nejsem, navíc je mi to líto a hlavně se nerad vzdávám "nějakýmu desetikorunovýmu kondikovi". Teď to zrovna jde - zapnul jsem to asi na popátý /taky dobrý slovo/. Má-li někdo nápad-sem s ním! Díky předem!
P.S. Překlepy promiňte - spěchám, než se to vypne!

Moc bohatej nejsem, navíc je mi to líto a hlavně se nerad vzdávám "nějakýmu desetikorunovýmu kondikovi". Teď to zrovna jde - zapnul jsem to asi na popátý /taky dobrý slovo/. Má-li někdo nápad-sem s ním! Díky předem!

P.S. Překlepy promiňte - spěchám, než se to vypne!

-
- Pohlaví:
zlobyl píše:Zkus se podívat, jestli nemáš vyzkratované (nebo třeba jen zaseknuté) tlačítko na bedně.
To Zlobyl - promiň, teď jsem si to přečetl. Nefunguje, zákázal jsem restarty i v nouzáku, tam je také nějaká taková nabídka, ale tu bednu to vůbec nezajímá!
V tom je právě ten problém. Někdy se to vypne - ono to není vypnutí, ale jakýsi opožděný restart. Někdy to čeká na potvrzení a vypne se to až potom - to by vypadalo na systém, ale někdy to zdechne hned v biosu. Stačí Start - rozeběhnou se větráky a hard a udělá to drrrr a konec. Pak to zase vydrží, nainstaluju systém a pár programů - Opera,ICQ, pak to 2 hodiny běží a zase to zdechne a půl dne to nejde. ???
Měl sem podobný problé chovalo se to skoro stejně ( po zapnutí se jenom rozběhly větráky z disku se cosi ozvalo a tím to končilo nahodil sem to někdy jenom zě sem to odpojil od sítě tak na 10 sec a potom se to někdy rozjelo ) tehdy sem si koupil z bazaru stejnou desku i s novějším procesorem vyměnil a šlapalo to ale nešlo mě furt do hlavy jaktozě mě to nafakalo tak sem ten starý procesor dal do té "nové" desky a šlapalo to tak sem ho zase dal do té staré a dal to tam celé ( jak to bylo prěd tím ) a kupodivu se to v na první pokus rozjelo a jede to až do ted ještě se mi to stalo jednou a to sem vydělal procesor a hnet sem ho tam dal zpátky a vsě zas OK. Tak ho jenom zkus vydělat a dat zpátky ( u mě tam byl asi špatný kontakt )
-
- Pohlaví:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 29
- 5188
-
od Sirkosta