Pomoc s výběrem tiskárny
Pomoc s výběrem tiskárny
Chtěl bych se zeptat, zda byste mi mohli trochu pomoci s výběrem nějaké vhodné tiskárny. Chtěl bych nějakou multifunkční, která se mi nerozsype za měsíc(zkušenosti od kamoše). Chtěl bych teda pomoci s výběrem nějaké trochu lepší multifunkční, laserové tiskárny. A ještě bych se chtěl zeptat, jaký je rozdíl mezi LED a laserovou tiskárnou? :) předem děkuji a omlouvám se za hloupý dotaz, ale nechcu zbytečně zaplatit za něco co se nevyplatí.
Re: Pomoc s výběrem tiskárny
Vítej na PC-help!
k Tvému dotazu trochu obecně: Multifunkce jsou buď inkoustové nebo laserové.
Inkoustové jsou na pořízení levnější, na provoz obvykle podstatně dražší. Pokud netiskneš ve velkém, je těžké poradit, zda laser nebo inkoust. Inkoust mj. vysychá, zasychá v tiskových hlavách apod (ne za chvíli, ale pokud bude tiskárna řádově měsíce mimo provoz, může být s tímto problém). Laser je relativně drahý na pořízení, relativně drahé jsou i tonery, ale pro domácí použití Ti tonery vydrží několik let, na rozdíl od inkoustu, který budeš kupovat několikrát do roka.
Když by ses rozhodl pro inkoust, vynech přístroje levnější než cca 2000,- Kč. Jsou sice levné, ale jejich provoz obvykle neúměrně drahý.
A nakonec:
k Tvému dotazu trochu obecně: Multifunkce jsou buď inkoustové nebo laserové.
Inkoustové jsou na pořízení levnější, na provoz obvykle podstatně dražší. Pokud netiskneš ve velkém, je těžké poradit, zda laser nebo inkoust. Inkoust mj. vysychá, zasychá v tiskových hlavách apod (ne za chvíli, ale pokud bude tiskárna řádově měsíce mimo provoz, může být s tímto problém). Laser je relativně drahý na pořízení, relativně drahé jsou i tonery, ale pro domácí použití Ti tonery vydrží několik let, na rozdíl od inkoustu, který budeš kupovat několikrát do roka.
Když by ses rozhodl pro inkoust, vynech přístroje levnější než cca 2000,- Kč. Jsou sice levné, ale jejich provoz obvykle neúměrně drahý.
A nakonec:
LED tiskárna neexistuje. Zřejmě se jedná o technologii skeneru, který požívá pro nasvícení buď výbojku (velká spotřeba) nebo vysokosvítivé LED (ekonomičtější).A ještě bych se chtěl zeptat, jaký je rozdíl mezi LED a laserovou tiskárnou?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Tak jestli správně chápu tak poptáváš tiskárnu,kopírku,skener ? čb nebo barvu ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Srp 2014 15:53) ---
jaký máš rozpočet ? má být nová nebo může být repas ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Srp 2014 15:53) ---
jaký máš rozpočet ? má být nová nebo může být repas ?
Tak to se omlouvám, dodnes jsem netušil, že něco takového existuje.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Samozřejmě barevnou....a rozdíly v cenách nápní do laserové a inkoustové vím, tkaže jsem si vybral laserovou. A rozpočet, na domácí použit, takže nevím no :/ zase 10 000 za ni dát nechcu
.... a ano myslím kopírku, skener a tiskárnu...nechci tam fax 
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Srp 2014 17:18) ---
takže asi do 4 až 7 tisíc
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Srp 2014 17:19) ---
a spíše novou než repas

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Srp 2014 17:18) ---
takže asi do 4 až 7 tisíc
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Srp 2014 17:19) ---
a spíše novou než repas
Pokud by to tedy šlo tak prosím o pomoc
-
- Pohlaví:
V této ceně barevnou multifunkci budeš těžko shánět.
Našel jsem HP, ale já s HP nemám dobrou zkušenost. http://multifunkcni-zarizeni.heureka.cz ... fw-cz165a/
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Las ... k%C3%A1rna
Našel jsem HP, ale já s HP nemám dobrou zkušenost. http://multifunkcni-zarizeni.heureka.cz ... fw-cz165a/
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Las ... k%C3%A1rna
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1781
-
od kurkisak
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 18:11
-
-
Pomoc s výběrem notebooku na hry
od Ghoust23 » 23 zář 2024 08:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2856
-
od petr22
24 zář 2024 07:32
-
-
- 5
- 2723
-
od Alferi
31 bře 2025 19:37
-
-
Pomoc s výběrem PC monitoru. Příloha(y)
od ski1961 » 17 dub 2025 11:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 29
- 6510
-
od windroid2
22 dub 2025 20:28
-
-
-
Pomoc s výběrem chytrých hodinek
od pavel2010 » 17 zář 2024 20:08 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 7
- 4194
-
od pikaso.andreas
22 zář 2024 19:12
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”