Jaky FW pro rok 2008 :)

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Magnat
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Jaky FW pro rok 2008 :)

Příspěvekod Magnat » 11 lis 2007 17:05

Uz dva roky pouzivam Sygate,kteremu ale uz skoncila podpora a vyvoj(odkoupen Symantecem v roce 2005),tak premyslim ze bych zkusil jiny,zajimave vypada Outpost ci Comodo.Take jsem zkousel Jetico,ale stvalo me,ze jakmile se zmenila verze povoleneho programu,museli se znova nastavovat pravidla, misto toho aby se jen zeptal,jestli ma pravidla zachovat pro novou verzi.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Reklama
Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 14 lis 2007 01:15

Tak mi to nedalo a nasel jsme nejake testy FW z roku 2006 a i testy na antiviry:

http://www.matousec.com/
http://www.firewallleaktester.com/index.html
http://personal-firewall-software-revie ... views.com/

http://www.av-comparatives.org/
(na Virus Bulletin je pristupna nezakaznikum jen testovaci verze z roku 2006)

Jestli nekdo narazite na testy programu na spyware apod,budu rad kdyz je uverejnite.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: Jaky FW pro rok 2008 :)

Příspěvekod paul27 » 17 lis 2007 16:37

Magnat píše:Uz dva roky pouzivam Sygate,kteremu ale uz skoncila podpora a vyvoj(odkoupen Symantecem v roce 2005),tak premyslim ze bych zkusil jiny,zajimave vypada Outpost ci Comodo.Take jsem zkousel Jetico,ale stvalo me,ze jakmile se zmenila verze povoleneho programu,museli se znova nastavovat pravidla, misto toho aby se jen zeptal,jestli ma pravidla zachovat pro novou verzi.

Poslední dobou používám ZoneAlarm a nemůžu si stěžovat.

Petr Langer
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Petr Langer » 20 lis 2007 09:40

Magnat píše:Tak mi to nedalo a nasel jsme nejake testy FW z roku 2006 a i testy na antiviry:

http://www.matousec.com/
http://www.firewallleaktester.com/index.html

tyto testy nedoporučuji brát moc vážně, protože test spočívá pouze v simulaci napadení systému virem zevnitř a testuje se pouze odchozí komunikace. Ochrana před napadením z vnějšku, která asi by většinu lidí zajímala není vůbec v tomto testu zohledněna, proto je i 0% u windows XP SP2, který neumí filtrovat odchozí komunikaci. pro objektivitu doporučuju využít serverů které testují napadnutelnost PC z venčí např. http://www.paranoia.cz/

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 20 lis 2007 12:06

Dobra stranka,ale nasel jsem akorat test na svuj pocitac,ktery jsem ihned provedl a uvidime jaky bude vysledek,ale jestli jsou tam k dispozici i jejich testy ruznych bezpecnostnich programu,tak sjem ho nenasel?

-Friedrich Nietzsche-

Petr Langer
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Petr Langer » 22 lis 2007 21:32

Magnat píše:Dobra stranka,ale nasel jsem akorat test na svuj pocitac,ktery jsem ihned provedl a uvidime jaky bude vysledek,ale jestli jsou tam k dispozici i jejich testy ruznych bezpecnostnich programu,tak sjem ho nenasel?

Jejich statistiku testů bezpečnostních programů tam nenajdeš, vlastně na příchozí spojení jsem ještě na žádný test nenarazil, ale stejně u firewallu je vše jen otázka nastavení pravidel a výsledek tohoto testu ti řekne které porty nemáš zabezpečené a na základě toho můžeš donastavit pravidla svého firewallu.

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 23 lis 2007 09:14

Tak co rikate na novou verzi Comoda? (3).Muzete mi nekdo vysvetlit rozdil/vyznam trusted zone,install or update zone oproti allow aplikace?K cemu vlastne slouzi Advenced+A jeste mam problemy se trochu v nem vyznat,nemuzu najit seznam mnou definovanych pravidel.

-Friedrich Nietzsche-

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

comodo firewall 3

Příspěvekod Mirek1 » 23 lis 2007 16:35

Perfektní.Myslím že je přehlednější ale co mi chybí je čeština :wink:

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 23 lis 2007 18:31

pls jen k novýmu comodu minule jsme musel povolovat kůli posílání souborů přes qip ale v tom novým se zatím ňák nemůžu vyznat a jen bych se chtěl zeptat jestli někdo nevíte kde to mám povolit
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 23 lis 2007 20:24

Magnat píše:Tak co rikate na novou verzi Comoda? (3).Muzete mi nekdo vysvetlit rozdil/vyznam trusted zone,install or update zone oproti allow aplikace?K cemu vlastne slouzi Advenced+A jeste mam problemy se trochu v nem vyznat,nemuzu najit seznam mnou definovanych pravidel.

trusted zone je důvěryhodná zóna
alow applications je povolená aplikace, tz. komunikace jde bez jakéhokoli ohlášení (zeptání) na internet (jinou síť) tam a dovntř
install or update zone nevím, jak funguje v Comodu, takže radši nenapíšu nic.

Jinak doporučoval bych ti nějaký česky mluvící FW, takhle je zbytečný riziko, že něco nastavíš špatně. Zkus třeba Kerio.

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 23 lis 2007 23:00

me anglictina nevadi,trusted zone si dokazu prelozit a vyznam slov chapu,jen nvm presne k cemu to slouzi a jaky je v tom rozdil proti klasickemu "allow",kdy povolim urcitou akci.

-Friedrich Nietzsche-

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 24 lis 2007 00:19

comodo 3 mam v bete ... co se tyce install or update zone, je podle me o tom, ze aplikace krome standardni komunikace muze z dane zony stahovat soubory (tzn typicky antivir stahuje updaty, windows update, apod., ruzne aplikacni balicky z tama dotahujou soubry - napr. stahnes si cca 1-2mb instalator a ten si pak podle volitelne instalace dotaha pripadne dalsi soubory pres net).

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”