Dobrý den, mám doma staré PC a chtěl jsem ho zprovoznit jen na internet nic víc. Ovšem při puštění videa na youtube se video seká. Chci se zeptat jestli bude stačit vyměnit grafiku a nebo bych musel i procesor?
AMD Sempron 2800+ , 1,61GHz
NVIDIA GeForce 6200 TurboCache
2,5GB RAM
Jaký HW vyměnit? CPU nebo GPU?
Re: Jaký HW vyměnit? CPU nebo GPU?
Rozlišení přehrávaného videa, tvé parametry připojení?
Rozliseni 640x360 a obrazovky full HD. Pripojeni 4mb/s .
Tomuhle uz nic nepomuze. Ta grafika je rada ze vykresli tu plochu.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak u mě by takový počítač už letěl dávno z okna a pro mě za mě ať si to nikdo nechce klidně bych to dal i zadarmo protože nevím kdo by v dnešní době chtěl takový počítač já bych si koupil úplně nový protože to už je hodně starý dědeček hádám správně že těch 2.5GB RAM je ještě DDR1?
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Vymenit je potreba vsechno - desku, procesor i pamet. Tenhle procesor proste nestiha dekodovat zadny moderni videoformat.
Kdyz investujes do noveho, tak za 3000 Kc (1000 Kc deska, 1000 Kc procesor, 1000 Kc RAMka) dostanes sestavu s Intel procesorem a 4 GB RAM, u nichz je vypocetni vykon sestinasobne vyssi nez i toho co mas ted. Grafika je integrovana v procesoru, pokud nehrajes hry tak bohate staci. A prehrajes na tom i full HD filmy.
Kdyz investujes do noveho, tak za 3000 Kc (1000 Kc deska, 1000 Kc procesor, 1000 Kc RAMka) dostanes sestavu s Intel procesorem a 4 GB RAM, u nichz je vypocetni vykon sestinasobne vyssi nez i toho co mas ted. Grafika je integrovana v procesoru, pokud nehrajes hry tak bohate staci. A prehrajes na tom i full HD filmy.
- FlanK3r
- Tvůrce článků
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
ideálně opravdu vyměnit vše a tento počítač poslat se ctí do důchodu (a nebo si jej nehcta jako druhý PC pro přídad nouze). Problém je ten, že rafiky této řady neuměly akcelerovat video a na CPU je to příliš náročné (na daný Sempron).
I dnešní nejlevnější platforma AM1 s Athlonem 5150 by rozdrtila ve všech ohledech tento Sempron. Takže pokud ej limitace peněz a PC slouží hlavně na net, pak postačí AM1 (cca okolo 6500 Kč se dá pořídit včetně disků a case).
I dnešní nejlevnější platforma AM1 s Athlonem 5150 by rozdrtila ve všech ohledech tento Sempron. Takže pokud ej limitace peněz a PC slouží hlavně na net, pak postačí AM1 (cca okolo 6500 Kč se dá pořídit včetně disků a case).
AMD FX-8350@5GHz stabilní, Asus Crosshair V Formula-Z, 2x 4GB 2400MHz TridentX, AMD Radeon HD6870, SSD Kingston HyperX 256GB, cca 2TB pevné disky, Corsair TX850W. Další HW: AMD x4 955 BE, 965 BE, 970 BE, 975 BE, 980 BE, 1090T BE, 1100T BE, FX-4300, FX-6300, FX-8320, FX-8350, FX-9370 atd
Ano je to DDR1 400MHz
Pc byl spíš jako záložní v dnešní době by to asi ani jinak nešlo s tímhle HW
. Tak se to vymění všechno (deska,CPU a GPU). Díky za odpověď.

No a hlavně taky paměti. Pak další otázka jestli není blbej zdroj, pak co máš za disk, jestli nemáš nějakej starej vyběhanej IDE, atd.. za chvilku budeš kupovat celej PC 

Just Fucking Google It!
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”