Jak již název tématu napovídá, chtěl bych vás požádat o pomoc v mých úplných začátcích. Vím, že tady podobných témat je spousta, ale některá z nich jsou mohou být zastaralá, některá neodpovídají tomu co si představuji já a u některých to končí masovou hádkou, ze které se nic vyčíst nedá.

Co si vzpomenu jsem hrával různé hry a říkal si, že bych se jednou chtěl podílet na vývoji podobných her. Nyní jsem se konečně odhodlal a udělám vše co bude v mých silách tento svůj sen splnit.
Tady jsem hned narazil na první problém. Co se programování týče přišel jsem do styku maximálně s nějakým GameCratorem a TGF2.
Nevím tedy zhola nic. Nevím s jakým jazykem začít, od čeho se odpíchnout, co mi nejlépe pomůže v rozvoji, které jazyky prostě potřebuji znát, abych se mohl podílet, třeba někdy v budoucnu, na vývoji moderních her, co nejlépe využiji a jestli existuje nějaká dobrá literatura, která by mi s těmito začátečnickými problémy mohla pomoct?
Jsem si vědom toho, že programování je běh na dlouhou trať a rozhodně né procházka růžovým sadem, každopádně jsem odhodlaný k učení a k tomu, abych v tomto oboru něčeho dosáhl.
Předem děkuji všem za rady a tipy.