Nenajdu HDD v CDI.* Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

FoGgyCz
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Nenajdu HDD v CDI.*  Vyřešeno

Příspěvekod FoGgyCz » 27 zář 2014 18:01

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat, co mám dělat s diskem, který nelze najít v CDI. Po dvou týdnech mi přišel domů z reklamace. Nainstaloval jsem Systém za 3 dny se podívám na CDI a zjistím, že zase nejde najít v CDI. + účtovali si za něj 332kč. Mám už po třetí ten samí disk a stále se se stejným problémem. První ten měl trochu jiný problém. Nešel také najít v CDI ale když jsem dal nějaký soubor či fotku na plochu tak jsem musel Aktualizovat plochu. A další dva nešli najít na CDI. a tento také. Abych to upřesnil tak byl asi 1-2 dny po záruce, ale říkali, že mi ho ještě opraví nebo pošlou nový, ale dostal jsem Disk se stejným problémem a jak jsem zmiňoval tak ještě jsem musel dát za něj 332kč. Nechápu tu logiku, ale nevím jestli ho mám zase poslat na reklamaci nebo co sním. Neměl jste někdo podobný problém ? Já už vážně nechápu, že jsem během 2 let vystřídal jeden ten samí model HDD. Můj starý HDD Seagate jede stále 8 let a má jen problémy v sektorech ale stále jede. Párkrát mě teda zradil, ale v CDI jsem ho našel vždy.
Prosil bych vás tedy o odpověď co s ním mám udělat.
Popř. Jestli nemůže být problém jinde v PC.
Příjde mi to už trapné sem psát, ale fakt si už nevím rady.

Díky moc.

FOGGY.

//problém s ... :evil:

//mmmartin

Reklama
Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Problém s HDD - Nenajdu ho v CDI

Příspěvekod Petison » 27 zář 2014 18:16

Co je to za disk?Zkoušel jsi utilitu od výrobce?Můžeš zkusit ještě HD Tune.

FoGgyCz
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Nenajdu HDD v CDI.*

Příspěvekod FoGgyCz » 27 zář 2014 20:09

Je to disk WD5000AAKX. Tu utilitu nevím jakou přesně myslíš.
HD Tune ukazuje to samé :/
HD Tune: WDC WD5000AAKX-00ERM Health
ID Current Worst ThresholdData Status
Power On Time : n/a
Health Status : n/a

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 zář 2014 20:17

To ukazuje to samé, znamená, že disk vůbec nerozezná. Jinak bych žádal vrácení částky za opravu, pokud již nejde reklamovat v záruce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

FoGgyCz
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod FoGgyCz » 27 zář 2014 20:19

Zítra tam tedy zavolám. Peníze za Disk se asi už nedočkám, ale možná ještě ano. Bylo by to super, jelikož tento model disku mě vážně štve.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 27 zář 2014 20:59

SMART data jsou povolený? Nevim proč se tak trápíš jen kvůli tomuhle, děláš jak kdyby to byla hlavní činnost disku, zobrazovat data ze smartu..
Just Fucking Google It!

FoGgyCz
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod FoGgyCz » 27 zář 2014 21:40

Teď jsem se díval do Biosu a bylo tam Disable, dal jsem Enable stále nešlo. Ani Auto nepomohlo.
Jinak hlavní činnost to samozdřejmě není, ale když jsem si jednou ten Disk koupil, tak bych si představoval, aby šlo vše jak má. A né, že by nešla nějaká fůnkce. To je jako by jsi si koupil Auto a nešla by ti navigace. Taky by jsi si stěžoval.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 27 zář 2014 22:23

Spíš než navigace, bych řekl diagnostika. V používání to nijak nebrání.
Disk je zařízení, který dáš do počítače, a máš ho tam do tý doby, dokud se nepodělá. Když se podělá, koupíš novej.
Zobrazování dat ze smartu bych fakt nepovažoval jako funkci, je to spíš něco, pomocí čeho si můžu ověřit, jestli už je disk na odchodu. To že ti zobrazí že je vše ok, ale stejně neznamená že to ok je, takže říct "ukazuje špatný sektory, čas na zálohování" je blbost, to že ti smart neukáže žádnou chybu, neznamená vůbec nic.
Taky je pravděpodobná možnost, že tenhle disk prostě smart nepodporuje, pokud už ti to dělá druhej disk.
Just Fucking Google It!

FoGgyCz
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod FoGgyCz » 27 zář 2014 22:27

Jako takhle. Smart v něm šlo. První HDD mi vydržel 1rok a 6měsíce, druhý 5měsíců + nějaké dny. Teď mám ten třetí a ten mi vydržel 3dny na smartu. Nevím ale jestli vůbec smart šel, jelikož jsem se na to podíval až dnes.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 29 zář 2014 20:47

POkud máš možnost zkusil bych se na to podívat na jiném PC, popřípadě zapojit do jiného slotu na desce. Jinak bych zkusil ještě jiné programy (CDI není jediný program na diagnostiku), třeba od výrobce...

Jinak pokud nefunguje S.M.A.R. tak je to důvod k reklamaci, otázkou je jestli ti to ještě uznaj a platit za to, aby to zase nefungovalo (respektive aby to "opravili" stejně jako teď)...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

FoGgyCz
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod FoGgyCz » 29 zář 2014 21:48

No. Dal jsem to tátovi aby to tam v Hradci dal na reklamaci. Ale ta oprava byla sakra divná. Peníze mi za to minulé vrátili. Ale poslali mi prý nový. Vypadal nově. Ale S.M.A.R.T mi nešel. Nemůže být poškozený něco v základní desce ? Je to divné že ty HDD mi nevydrží dlouho. Staré HDD Seagate byl to ještě IDE mi funguje dodnes a nemá problém vše funguje jak má. I když je pravda, že teď to vše šidí. :D

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 30 zář 2014 07:06

Možné to je, ale to by pak blblo vše co je napojené na SATU (mechanika/druhý HDD...)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Zpět na “Problémy s hardwarem”