Dobrý den,
bydlím v Praze na koleji(Konkrétně Praha 11), která má ale zajištěný internet od eduroamu. Co jsem si to tak zjišťoval, tak skoro všechny koleje jsou pod eduroamem.. Problém je v tom, že jsem tak nehorázně omezovanej v tom co můžu dělat a co ne, že kdybych to věděl předtím, tak si radši najdu podnájem.. Nevím proč, ale maj prostě zakázáno většinu portů, takže jediný co můžu dělat je leda tak bejt na seznamu/facebooku. Nejde se připojit ke steamu, battle.netu, některý stránky jsou zablokovaný.. Nemůžu si zahrát ani žádnou online hru, protože mě to prostě nenechá připojit..
Připojení je normálně přes síťový kabel s tím, že je to ještě přes jejich proxy, na kterej se připojuji..
Moje prosba/otázka je, jestli existuje nějaký východisko z tohohle, nebo jestli mám prostě smůlu? Doma jsem zvyklej si občas zahrát CS:GO a podobný MP hry, proto mně to tak vadí..
Vůbec nevím co je na trhu, ale pokud by existoval nějakej stabilní mobilní internet třeba, trošku rychlejší.. Za cokoliv budu rád.. Bohužel se v tomhle moc nevyznám, tak budu rád za každou radu..
Díky.
Internet na kolej?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Internet na kolej?
Vítej na PC-HELP
Anténu za okno Ti asi nikdo nepovolí?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Zaridit si VPN (neni moc na hry) nebo LTE modem.
Nevýhoda všech mobilních internetů je ta, že maj FUP. O2 kdysi měli neomezenej internet (v nabídce ho neměli, ale když sis řekl, tak ti ho dali), ale už nevim za kolik.
Další o kom vim že nabízí mobilní neomezenej internet je u:fon, za sedm stovek + 1000 za modem, ale ten má tragickou rychlost.
Další o kom vim že nabízí mobilní neomezenej internet je u:fon, za sedm stovek + 1000 za modem, ale ten má tragickou rychlost.
Just Fucking Google It!
d1amond píše:Vítej na PC-HELP
Anténa by nikomu podle mě nevadila.. Balkón mám akorát pro sebe, takže ani není komu.. Pokud anténa nic nedělá, žádný rušení, hluk, tak 100%ně v pohodě.. Jak by přes anténu vůbec šel zařídit net? To by se muselo platit měsíčně poskytovatel, nebo jak to chodí? Já jsem totálně mimo co se týče bezdrátovýho internetu.. Na tu anténu bych se jinak připojoval jak? Šli by na tom hrát hry, byl by ten net stabilní? Kolik by to asi tak stálo?
Oxxid píše:Zaridit si VPN (neni moc na hry) nebo LTE modem.
Já bych právěže potřeboval něco na hry.. Pokud existuje něco, co by hry utáhlo.. Z domova jsem zvyklej si občas zahrát různý MP hry na odreagování, třeba na hoďku, dvě a teďka na koleji mně to strašně chybí.. Ať už to je Trackmanie, CS:GO a nebo casual wowko.. K tomu LTE modemu.. Šlo by s tím něco hrát? Jde mi hlavně o to, aby ten net byl stabilní a abych nedostávál každejch 5 minut disconnect, protože to bych se bez toho pak klidně i obešel, protože bych si stejnak skoro vůbec nezahrál..
tux píše:Nevýhoda všech mobilních internetů je ta, že maj FUP. O2 kdysi měli neomezenej internet (v nabídce ho neměli, ale když sis řekl, tak ti ho dali), ale už nevim za kolik. Další o kom vim že nabízí mobilní neomezenej internet je u:fon, za sedm stovek + 1000 za modem, ale ten má tragickou rychlost.
Já dokonce mám i mobilního operátora jako O2.. Co se jinak týče mobilního internetu od O2, tak co jsem trošku četl na netu, tak O2 je na tom asi nejlíp v ČR oproti ostatním co se týče pokrytí.. Jenže to byli většinou diskuze lidí, co akorát potřebovali internet na cestě, aby zařídili důležitý věci / koukli na seznam.. Mám doma i flashku se kterou se můžu připojit k netu, kterou jsme půjčili známým, protože neměli internet a ten z tý flashky jim bohatě stačil, jenže oni chodili maximálně támhle na seznam.. Ale ta rychlost byla strašně pomalá.. Ale to bylo asi kvůli tomu, že byl zařízenej pomalej internet, protože na tu flashku se dá zařídit více druhů typu připojení, rychlejší/pomalejší.. Maj v nabídce nějakej modem, s kterým by šlo si občas něco zahrát.. ?
Jinak na koleji mám notebook, pokud to má nějaký vliv.. Přes ten kolejní net normálně můžu přohlížet většinu webů, takže mi jde opravdu hlavně o ty hry.. Bral bych opravdu jakýkoliv východisko z tohohle.. Ať už to bude Anténa, nebo modem.. Bohužel jsem tohle nikdy nepotřeboval, takže jsem totálně mimo, co se týče možností jak by to šlo zařídit.. Pokud třeba přes tu Anténu by šlo normálně hrát hry, tak by to bylo super.. Nebo přes ten modem..
Díky.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přes mobilní net by to bylo nejjednodušší, ale zároveň je to nepoužítelný. Na mobilním netu je příšerná odezva, takže pro hry nepoužitelný.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
LTE je stabilní a hodně rychlé. Dotu jsem s tím hrál v pohodě, CS nevím.
Vis proc maji zablokovanou vetsinu portu?
Protoze plati za prenesena data, pripadne maji garantovanou linku o urcite rychlosti, takze nemaji zadny duvod povolovat jakekoliv sluzby, ktere nemaji zadny uzitek, jen prenasi velke objemy dat - jako treba hry pres internet.
Zjednoduseni - kdyby vsichni delali to co chces ty - hrat hry - tak by to pripojeni do internetu bylo pouzitelne. Proto je povolene pouze prohlizeni webu.
Naprosto stejne to mas udelane skoro v kazde firme, stejne tak blokaci urcitych stranek. Jedina moznost jak z toho ven si sehnat vlastni pripojeni k internetu, a nejspis jine nez bezdratove nepujde.
Protoze plati za prenesena data, pripadne maji garantovanou linku o urcite rychlosti, takze nemaji zadny duvod povolovat jakekoliv sluzby, ktere nemaji zadny uzitek, jen prenasi velke objemy dat - jako treba hry pres internet.
Zjednoduseni - kdyby vsichni delali to co chces ty - hrat hry - tak by to pripojeni do internetu bylo pouzitelne. Proto je povolene pouze prohlizeni webu.
Naprosto stejne to mas udelane skoro v kazde firme, stejne tak blokaci urcitych stranek. Jedina moznost jak z toho ven si sehnat vlastni pripojeni k internetu, a nejspis jine nez bezdratove nepujde.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
petr22: Blbost, zrovna hry moc internet nežerou a pokud internáty/škola platí za přenesená data (FUP), tak jsou to úplný paka!
Navíc zrovna Eduroam to tak nemá. Já za tím spíše vidím slepé omezování studentů kteří, když se potřebují po škole odreagovat, tak si ani nemohou zapnout online hru. HNUS! Tupci ve školách si myslí, že studenti budou raději studovat a studovat a studovat...
Flaven: Můžeš využít drahého mobilního internetu, nebo nějakou místní Wi-Fi přes anténu. V případě Wi-Fi to znamená, že by jsi skutečně musel platit měsíční internetové připojení. Nicméně nebude ani zdaleka tak drahé, jako mobilní internet.
Zvolíš-li ten drahý mobilní internet, který má ještě navíc FUP, tak se velikým obloukem vyhni UFO:Novi... S tím by jsi si fakt nezahrál ani ťuk. Jinak pokrytí všech operátorů (T-Mobile, O2 Telefónica, Vodafone) najdeš na jejich stránkách. Vybírej operátory, kteří mají v tvém místě LTE.
Doporučení:
Zjisti si, zdali máš povolení si dát za okno Wi-Fi anténu... Byla by to lepší a levnější varianta. Kdyby to náhodou vyšlo, tak se můžeme podívat po nějakém kvalitním Wi-Fi poskytovateli. (Ve většině internátech je to přísně zakázané).
Dále ještě můžeš zkusit VPN, zdali to pomůže a nemáte ho zablokované.

Flaven: Můžeš využít drahého mobilního internetu, nebo nějakou místní Wi-Fi přes anténu. V případě Wi-Fi to znamená, že by jsi skutečně musel platit měsíční internetové připojení. Nicméně nebude ani zdaleka tak drahé, jako mobilní internet.
Zvolíš-li ten drahý mobilní internet, který má ještě navíc FUP, tak se velikým obloukem vyhni UFO:Novi... S tím by jsi si fakt nezahrál ani ťuk. Jinak pokrytí všech operátorů (T-Mobile, O2 Telefónica, Vodafone) najdeš na jejich stránkách. Vybírej operátory, kteří mají v tvém místě LTE.
Doporučení:
Zjisti si, zdali máš povolení si dát za okno Wi-Fi anténu... Byla by to lepší a levnější varianta. Kdyby to náhodou vyšlo, tak se můžeme podívat po nějakém kvalitním Wi-Fi poskytovateli. (Ve většině internátech je to přísně zakázané).
Dále ještě můžeš zkusit VPN, zdali to pomůže a nemáte ho zablokované.

Naposledy upravil(a) Martin63 dne 04 říj 2014 21:23, celkem upraveno 2 x.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Priklad - kdyz mas zaplatit 300.000 Kc za linku s tim ze preneses treba do 200 TB dat, nebo 900.000 Kc s tim ze datovy prenos je skutecne neomezeny, jakou moznost si vyberes? Je pako ten, ktery usetri mesicne 600.000 Kc s tim ze zablokuje naprosto zbytecne sitove sluzby?
Hry sice moc nezerou, ale jeden paran zatizi linku asi tak jako 10 browseru. Kdyz se to secte, tak to je dost velky rozdil.
Hry sice moc nezerou, ale jeden paran zatizi linku asi tak jako 10 browseru. Kdyz se to secte, tak to je dost velky rozdil.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Takhle to možná bylo dříve. Dneska jsou linky zásadně vyhrazené 1:1, bez FUPu a to zvláště v Praze. Ten ceník jsi také trošku přehnal... Museli by mít linku 10 Gbit, aby platili tolika peněz.
O škole, která má takovéto praktiky si prostě myslím svoje.
Kdyby chtěli udělat rozumné řešení, tak studenty omezí na určitou rychlost. Takhle ten jejich internet také mohu slušně zatížit, třeba sledováním FULL HD videa na YouTube.
Žádné omezení P2P těm rypákům nepomůže.
O škole, která má takovéto praktiky si prostě myslím svoje.
Kdyby chtěli udělat rozumné řešení, tak studenty omezí na určitou rychlost. Takhle ten jejich internet také mohu slušně zatížit, třeba sledováním FULL HD videa na YouTube.

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.

Eduroam pouziva hodne skol, i IT skol. Sit v pohode utahne FullHD videa, povoleno je vsak asi 15 portu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4817
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 3100
-
od Alferi