TV-karta - problém s s-videem
TV-karta - problém s s-videem
koupila jsem si TV-kartu Leadtek WinFast DTV1800H, TV funguje, jenže obraz u s-videa mám pouze černobílý, zrnitý, mírně cukavý, prostě k nekoukání, zvuk je bez problémů. Bylo mi doporučeno přepínat videostandart a najít "ten správný" - jenže přepínání nemá na obraz viditelný vliv. Má někdo nějaký nápad, co s tím? Mám AMD Sempron 2500+ (1,4GHz) a nezdá se, že by ho to nějak vyčerpávalo, RAM je 752 MB, pokud by byly potřeba další údaje, ráda je dodám. Kartu jsem koupila právě kvůli videu, chtěla jsem převést videonahrávky na DVD...
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Tu kartu neznám, ale vloni nebo předloni jsem koupil MuchTV PCI(chip SAA7134), bylo tam napsáno kolem požadavek-700MHz a mě to padalo a měl jsem 1,7Ghz, zkoušel jsem různé programy a při grabbování to šlo ke dnu.Tak jsem šel na jejich stránky a tam bomba- požadavek 2GHz a vyšší.Teď mám AMD64 Dual core X2 4600+(2x2,4GHz) a jede to vše- TV vysílání(nahrávání) i grabbing z videa.S-video jsem nezkoušel.
díky!
tuhle kartu, co mám, mi doporučili ve zdejším počítačovém obchodě, že prý by si s počítačem měla rozumět, parametry počítače znali - pokud jsem měla možnost to posoudit, tak procesor skutečně není nijak přetížený a RAM má taky rezervu.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Stejně bych šel na jejich stránky a podporu, FAQ, atd. případně fóra na video.Je třeba si uvědomit, že na vstupu se převádí analog na digitál, ten se přehrává a současně se převádí na mpeg-2(kodeky), nebo něco jiného a nahrává na HDD .Je to daleko náročnější než nahrávání DVD ,SAT a DVB-T! Jakmile nastane výpadek, tak to může zamrznout.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Moje karta stará 1-2 roky má normálně konektor S-in video,takže to zpracovat musí, a její karta je podstatně novější, tak počítám, že tam ten konektor má, jinak by to přece vůbec nemohla zpracovat. Pak to renderuje třeba do MPEG-2.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Nejde o kartu, jde o televizi. Většina televizí umí zpracovávat jen kompozitní video. U videí je S-video vstup častější. Zkusil bych to tedy propojit přes video, nebo si obstarat redukci, dle desítek předchozích debat na totéž téma, které jsme zde s mmmartinem vedli.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Mám opačný názor než Karlos.Pokud má záznam na s-vhs v pořádku,(zkusit na TV, samozřejmě ,která má komponentový vstup-Y/C).Ale pak už to je jen a jen záležitost karty, jestli signál dokáže zpracovat.TV už v tom nehraje žádnou roli, chce si to přece vypálit na DVD!.Jestli to má černobílé a se šumem, navrhoval bych přejít na jiný program.Třeba FLY2000TV.Stáhnout i kodeky, ale nevím ,zda bude s touto kartou spolupracovat.Opakuji, vyhledat forum na video, tam jsou odkazy na programy.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Ráno jsem rychleji psal, než četl
Máš pravdu, myslel jsem si, že jde o klasický a věčný problém propojení počítače a TV. V tomto případě jde nejspíš o to, zda do s-vhs vstupu tv karty dáváme opravdu s-vhs signál, či nikoliv. O nastavení karty by to být nemělo, problém bych viděl ve špatně provedené kabeláži. Jinými slovy na videu nejspíš kompozitní výstup proti s-vhs vstupu na TV kartě.

Máš pravdu, myslel jsem si, že jde o klasický a věčný problém propojení počítače a TV. V tomto případě jde nejspíš o to, zda do s-vhs vstupu tv karty dáváme opravdu s-vhs signál, či nikoliv. O nastavení karty by to být nemělo, problém bych viděl ve špatně provedené kabeláži. Jinými slovy na videu nejspíš kompozitní výstup proti s-vhs vstupu na TV kartě.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Naprosto souhlasím, zapomněl jsem napsat možnou chybu v odpovídajícím kabelu, ten ,kterým to bylo zkoušeno na TV s komponentním vstupem. Pak zbývá ta karta a program...Na kabel to dost vypadá (černobílý + šum). Nebo špatně zapojený konektor v kartě( u výrobců je možné vše, už jsem se stím setkal).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4192
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11