Dobrý den, chtěl bych proniknout do základů programování. Začal jsem se učit vývojové diagramy. Zatím jsem na začátku, prošel jsem si jednotlivé značky vývoj. diagramů a udělal několik základních příkladů. Narazil jsem na pár příkladů, s kterými se nevím rady. Některé jsem již úspěšně vyřešil, ale některé ne. Některé příklady jsou hodně podobné, tak jsem Vás chtěl poprosit, jestli byste mi se 2 nepomohli. Ostatní bych již zkusil udělat sám, ale určitě nějaká předloha by se jistě hodila. Níže zasílám 2 příklady, prosím o radu nebo o pomoc. Děkuji všem
1) Máme dány 2 posloupnosti. Vytiskněte A - B.
2) Máme počet řádků matice bez nulového prvku. Zjistěte, jestli je matice magický čtverec.
Vývoj. diagramy - pomoc
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vývoj. diagramy - pomoc
Zdravím,
posloupnost je jednoduchá...
Prostě procházíš cyklem dokud není konec a v těle cyklu tiskneš.
Magickej čtverec nevim co je, ale bude to nejspíš cyklus zanořený v cyklu.
A diagramy se mi nechce kreslit a ani už neumim ty značky, takže sorry
posloupnost je jednoduchá...
Prostě procházíš cyklem dokud není konec a v těle cyklu tiskneš.
Magickej čtverec nevim co je, ale bude to nejspíš cyklus zanořený v cyklu.
A diagramy se mi nechce kreslit a ani už neumim ty značky, takže sorry

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Obojí jde krásně na rekurzi, ale na to zatím zapomeň 
1. Posloupnost se, stejně jako pole, tiskne cyklem. Čili přesně jak říkal CzechBoy
2. Magický čtverec je takový, kde je součet prvků v řádku roven součtu prvků v jiném řádku i sloupci -> http://cs.wikipedia.org/wiki/Magick%C3%BD_%C4%8Dtverec
To je už trochu náročnější, ale je to jen o procházení a porovnávání součtů, nic jiného

1. Posloupnost se, stejně jako pole, tiskne cyklem. Čili přesně jak říkal CzechBoy
2. Magický čtverec je takový, kde je součet prvků v řádku roven součtu prvků v jiném řádku i sloupci -> http://cs.wikipedia.org/wiki/Magick%C3%BD_%C4%8Dtverec
To je už trochu náročnější, ale je to jen o procházení a porovnávání součtů, nic jiného

A mohl byste mi tady poskytnout jak se to dá udělat, alespoň jedno nějaké řešení? Byl bych Vám moc vděčný. Děkuji moc
Tak jsem udělal tu posloupnost. Mohlo by to být takhle? Prosím o kontrolu. Děkuji
Chápu to správně, že máš dvě posloupnosti A a B, a máš vytisknout rozdíly mezi každou dvojicí prvků se stejným indexem?
Potom stačí jeden cyklus, a jedno zobrazení výsledku výpočtu v něm, to co jsi nakreslil ty už se blíží spíš tomu magickému čtverci.
Ještě by mě zajímalo kde se ty posloupnosti berou, jsou uložené v polích?
Ale aspoň jsem se dozvěděl jaký styl diagramů používáš, ono je jich totiž víc a některé symboly se dají použít různým způsobem.
Potom stačí jeden cyklus, a jedno zobrazení výsledku výpočtu v něm, to co jsi nakreslil ty už se blíží spíš tomu magickému čtverci.
Ještě by mě zajímalo kde se ty posloupnosti berou, jsou uložené v polích?
Ale aspoň jsem se dozvěděl jaký styl diagramů používáš, ono je jich totiž víc a některé symboly se dají použít různým způsobem.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Rozdíl posloupností v množině.
N - je počet náhodných čísel.
N - je počet náhodných čísel.
Tak tohle budeš muset vysvětlit trochu víc. Trochu hodně víc. Jaké posloupnosti? V jaké množině? Jak je ta množina v počítači uložená nebo odkud je načítaná?
Zatím jsi mi dal asi tolik informací, jako když řekneš: "Uvař oběd. S knedlíkem." To prostě nestačí. Nejlépe kdybys měl nějaký ukázkový příklad i s postupem a požadovanými výsledky.
Už jsi zapřemýšlel nad tím magickým čtvercem? Tam bych potřeboval vědět v jakým jazyce se to bude programovat, protože třeba v Céčku se pole indexují od vždy nuly, zatímco v Pascalu většinou od jedničky.
Zatím jsi mi dal asi tolik informací, jako když řekneš: "Uvař oběd. S knedlíkem." To prostě nestačí. Nejlépe kdybys měl nějaký ukázkový příklad i s postupem a požadovanými výsledky.
Už jsi zapřemýšlel nad tím magickým čtvercem? Tam bych potřeboval vědět v jakým jazyce se to bude programovat, protože třeba v Céčku se pole indexují od vždy nuly, zatímco v Pascalu většinou od jedničky.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 19785
-
od Tay
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 12:09