Router ASUS RT-N66U Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

five5
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Router ASUS RT-N66U

Příspěvekod five5 » 28 říj 2014 20:33

Ahoj,

chtěl bych Vás někoho požádat o radu. Mám router Asus RT-N66U a nedokážu přijít na to proč se nedostanu na zařízení (kamery), když jsem připojen na lokální síti za routrem. Upřesním, mám pevnou IP na kterou se z venku připojím a pomocí změny pórtů se připojím na 5 kamer. V routru mám nastavení přesměrování portů, ale když se připojím za doma do lokální sítě tak se na kamery nedostanu, musím používat lokální IP adresy, dříve jsem měl jednoduchý router a šlapalo to. Nevíte kde může být problém?

Za další mám problém s administrací routeru přes prohlížeč, jednoduše se často zasekává načtení stránky administračního webu routeru, ale pozor tento problém je pouze na OS, které jsou 64 bitové na 32 bitů je to v pohodě. Už jsem to řesil s podporou ASUSU, ale neúspěšně. Doporučil mi výměnu za nový, ale i s novým je to stejné. Firmware je aktuální. Nesetkal jste se někdo s tímto problémem?

Díky

Reklama
Uziv00

Re: Router ASUS RT-N66U

Příspěvekod Uziv00 » 28 říj 2014 22:07

Vítej na PC-HELP!
1. Podle mě používáš virtuálních portů, nebo špatné přesměrování. Abych chybu určil přesně, muselk bych to vidět.
2. Zkus třeba czc.cz. Tam je to zesekávání taky a pomůže buď enter, nebo F5 (u FF). Taktéž na 64bit. systému. Viděl bych to spíš na chybu mrkvosoftu.

five5
nováček
Stav:

Příspěvekod five5 » 28 říj 2014 22:34

Díky za odpověď, zasekávaní taky začínám přisuzovat oknum. Router se mi nechce otvírat ven. Co teamviewer? Stačil by?

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod trodas » 28 říj 2014 23:48

To by mně zajímalo, proč by na 64 bit systému neměla běžet webová stránka (byť routeru) stejně, jako na 32 bitovém systému. Hmmm. Mám Netgear a nějaké nefunkčnosti jsem si nevšiml - na router přistupuji jako na http://192.168.0.1 webovou stránku a vše šlape jak má. Počítače mám nastaveny na IP adresách 192.168.0.2, 3, 4, 5, 6, 7... atd. anžto rozsah 192.168.0.x je doporučován pro domácí síť a vše, včetně přesměrování portů, mi jede.

Na 32bit i 64bit systémech užívám navíc blokování reklam přes blokované servery v hosts souboru, shodně to činím na Linuxu (kde musí být řádek navíc, přesně specifikující že localhost 127.0.0.1 je to a to nastavené jméno počítaře) a nestalo se mi, že bych měl problém. Webstránka se vykresluje stejně na ADM Duronu na 750Mhz, jako na i5-750 (jen je-li komplikovaná, tak na tom druhém CPU se vykresluje "kapku" svižněji).

Nerozumím už popisu závady - nelze se z vnitřní sítě připojit na kamery. Hmmm, ty kamery mají v systému nějaké pevné IP adresy a porty, něco jako http://192.168.0.15:33256 ...? Anebo jak to je?
A nerozumím zejména tady tomuto: "tak se na kamery nedostanu, musím používat lokální IP adresy."
Tedy pokud použiješ lokální IP adresy, tak na ně přistoupíš? To je ale naprosto v pořádku. Z vnitřní sítě jsou kamery přístupné "napřímo", z vnějšku přes tvou veřejnou IP + port. Tady bych viděl vše v pořádku.

Jak to je ale musíš upřesnit, stejně jako jak to mělo fungovat dříve. Na nějaké x64 problémy neveřím. Komunikace s config stránkami je klasické HTML přes por 80, takže...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway

five5
nováček
Stav:

Příspěvekod five5 » 01 lis 2014 15:20

Čus,

k routeru, měl už jsem víc routerů, ale jen tento má prostě problém s načítáním na 64bit, na 32bit je to vpořádku a jedno zda to je XP, WIN7, Vista. To je vše co jsem vypozoroval. Mám už druhý a chová se to stejně. Opravdu nevím.

k IP adresám, napsal jsem to krkolomě. Zkusím to pospat lépe. Mám pevnou veřejnou adresu x.x.x.x od upc, která je připojená přes modem UPC s za modemem je zmíněný router ASUS za kterým je lokální sít ve které jsou kamery. Každá kamera má svoji lokální adresu. V routeru je nastavené předávní portů takto lokalní adresa kamery y.y.y.y a port 80 předat ven na port 10000. Potom se z venku na kameru dostanu zadáním veřejné adresy x.x.x.x:10000 a vše pracuje jak má, ale když tuto adresu zadám na počítači v lokální síti tedy za routrem, kameru nejde otevřít. Pouze přes lokální vnitřní adresu kamery. Uvádím to, protože dříve s jiným routrem toto šlo. Mě to dělá problém, že mám aplikaci na kamery v mobilu, kde je adresa na kamery zadaná z venku a v montě kdy se do lokálu připojím mobile. třeba přes WIFI aplikace kamery nenačte, protože se na ně nedostane a teto stejným problém mám dělají všechny přesměrování portů.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 lis 2014 10:12

Takže tychceš zadat ve vnitřní síti vnější IP:10000 a to ti má zobrazit kamery?

five5
nováček
Stav:

Příspěvekod five5 » 02 lis 2014 14:34

Přesně tak, na starým routeru mi to fungovalo.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 lis 2014 14:38

Na starém routeru bylo stejné nastavení?

five5
nováček
Stav:

Příspěvekod five5 » 02 lis 2014 20:41

JJ, uplně přesně stejný nastavení jen přesměrování portů, ale byl to jiný router o dost jednodušší.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 lis 2014 20:43

Odpově´d je nesrozumitelná.

five5
nováček
Stav:

Příspěvekod five5 » 02 lis 2014 21:12

Na předchozím routeru jsem měl stejné nastavení jako na novém. Jen to byl obyčejný levný airlive, ale přes něj se dalo připojit na kamery z lokálu zadáním veřejný IP.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 lis 2014 21:17

Zkontroluj nastavení NAT. Nepleteš si port triggering s port forwarding?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Venkovní router
    od liborek » 12 lis 2024 20:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2399
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    17 lis 2024 17:23
  • Jaký nový router Příloha(y)
    od Riviera kid » 30 led 2025 12:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC