Ahoj, potřeboval bych poradit, jakým kabelem propojit PC s televizí.
Mám grafickou kartu ati radeon x1300 a starší televizi tesla (scart, koaxial) Půjde to?
Nevím, jaký kabel s jakými zakončeními mám hledat v obchodech... Díky
Propojení televize s počítačem
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Dle rady Pepeho, tě tu máme za pár dní s problémem, že obraz jde černobíle
Dej si zde na fóru do vyhledávání třeba televize AND propojení a hledej. Řešilo se to tu již mnohokrát (a mám obavy, že po Vánocích tyto dotazy opět narostou
). Případně hledej v odpovědích mmmartina, nebo mých. Jsme takoví malí, TV poradci 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
karlos píše:Dle rady Pepeho, tě tu máme za pár dní s problémem, že obraz jde černobíle
Karlosi,me to funguje.Ted nemuzu k televizi,tak se nemuzu mrknout na jmeno toho kanalu,ale neco jako AV kanal.Mam tam 3 a prepinam je postupne jednim tlacitkem.Na jednom je obraz cernobily,ale na dalsim uz barevny.V cem to tedy je?
Ne.Tri ty kanaly.Neni to AV to je na cisle 0.Tyhle prepinam jednim tlacitkem na ovladaci (nejsou pod cislem) postupne-prvni,druhy,treti,prvni,druhy...
Nepamatuju si,jak se jmenuji a ted nemuzu k televizi,tak se nepodivam.
Jinak je to bezna Sony televize se Scarty a cinchema.
Povedlo se mi najit ten ovladac: http://www.tvrepairman.co.uk/sony-remote-controls/RM947.htm
Lepsi obrazek ted nemam,ale je to to male tlacitko nahore pod zelenym.Tim prepinam,az obraz neni cenobily,ale barevny,pri propojeni S-Video kabelem.
Nepamatuju si,jak se jmenuji a ted nemuzu k televizi,tak se nepodivam.
Jinak je to bezna Sony televize se Scarty a cinchema.
Povedlo se mi najit ten ovladac: http://www.tvrepairman.co.uk/sony-remote-controls/RM947.htm
Lepsi obrazek ted nemam,ale je to to male tlacitko nahore pod zelenym.Tim prepinam,az obraz neni cenobily,ale barevny,pri propojeni S-Video kabelem.
Naposledy upravil(a) Pepe. dne 27 lis 2007 14:56, celkem upraveno 1 x.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Redukce na SCART není převodník s-video signálu na kompozitní video. Je to jenom jakýsi přechod mezi dvěma typy konektoru. Pokud televize nemá s-video vstupní obvod, pak neumí zpracovat s-video signál a redukcí na SCART se na kompozitní vstup dostale pouze jasová složka s-video signálu a proto je obraz černobílý.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Tak promluvil "guru" TV problematiky
Ale vážně, opravdu se to tu všechno mnohokrát řešilo a jistě zde každý najde odpověď na své otázky. No a pokud je zde nenajde, pak jsem plně k dispozici na mém privátním emajlu a koneckonců i mmmartin určitě také nebude off...

Ale vážně, opravdu se to tu všechno mnohokrát řešilo a jistě zde každý najde odpověď na své otázky. No a pokud je zde nenajde, pak jsem plně k dispozici na mém privátním emajlu a koneckonců i mmmartin určitě také nebude off...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
mmmartin píše:Redukce na SCART není převodník s-video signálu na kompozitní video. Je to jenom jakýsi přechod mezi dvěma typy konektoru. Pokud televize nemá s-video vstupní obvod, pak neumí zpracovat s-video signál a redukcí na SCART se na kompozitní vstup dostale pouze jasová složka s-video signálu a proto je obraz černobílý.
Ja ale tu redukci S-Video na SCART pouzivam prave proto,ze na televizi nemam S-Video.Jak to,ze mi to tedy jde cernobile a na dalsim programu barevne?
Nerejpu do tebe,jen se ptam.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3039
-
od MariTopHigh
Zobrazit poslední příspěvek