TV-karta - problém s s-videem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Ko_ki
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

průběžné díky za rady, pánové

Příspěvekod Ko_ki » 28 lis 2007 18:06

ještě tedy doplním: videonahrávka je v pořádku, úmyslně jsem vzala takovou, kterou mi kamarád už na DVD přetáhl a tudíž vím, že je to u ní možné. Problém s videem bych nevylučovala, mám videorekordér Panasonic HV61, který bohužel nemá s-video výstup. Na doporučení znalejších jsem dokoupila jakousi "s-video soupravu", která scartový výstup převádí na s-video. Nevím ovšem, jestli to zároveň nemůže být zdroj problému - byla jsem ale přesvědčována, že ne. (Omlouvám se za nepřesnou terminologii, ale jsem v tomhle laik.) Pokud by tohle byl zdroj problémů, je nějaká jiná pomoc, než nové video?... do čehož se mi pochopitelně vůbec nechce...

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 28 lis 2007 19:08

Formáty s-VHS a VHS jsou nekompatibilní.S-VHS (hor.rozlišení 400řádků) provádí zápis ve složkách.VHS (240 řádků) provádí zápis do jednoho kanálů pomocí FM modulace. Nelze přehravat záznam v S-VHS na stroji VHS. Musíš sehnat stroj S-VHS.žádný kabel Ti nepomůže!!!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 29 lis 2007 08:10

jaro3, nesčítáš jablka a hrušky? S-VHS (S-video) je označení video vstupu/výstupu u kterého je signál rozdělený do dvou složek, jasové a barevné. Narozdíl od kompozitního, kde jsou obě složky sloučeny.

Ko_ki, pokud video neumí poslat S-VHS, pak je problém právě v tom. Tvoje karta by měla umět zvládat i kompozitní signál a bude to patrně jen věcí nastavení ovládacího programu.

Nastavení by mělo být prosté. V manuálu se píše, že když jsi v TV módu, máš klikáním na [video input button] přepínat mezi vstupy S-VHS, nebo CVBS (Color Video Blanc Sync).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 29 lis 2007 16:02

Mám dojem ,že záznam byl pořízen na kazetu S-VHS, a tu na stroji VHS nepřehraje (opačně to funguje).Máš pravdu, jsou to jablka s hruškami.S-Video(separate video -Y/C)jsou video vstupy či výstupy ,které umějí přenášet odděleně jasový a barvonosný signál.Tím disponují stroje S-VHS, Hi8, DV kamery atd.Její problém to neřeší.Musí si sehnat stroj S-VHS, jinak to tam nedá.Karty mají jak vstupy S-video tak kompozitní cinch, ale tam to normálním strojem VHS nedostane.

Ko_ki
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Pánové, všem velice děkuji za rady a pomoc

Příspěvekod Ko_ki » 20 pro 2007 17:01

a speciálně Karlosovi za nasměrování na kompozitní video - jen mi chvilku trvalo, než jsem přišla na to, jak ho zapojit. Teď už to funguje, i když obraz je o trošku zrnitější, než je v dobré společnosti zvykem a trošku zlobí řádkování, ale to snad se podaří nějak doladit (pokud by někdo měl nápad, jak, budu ráda) - v každém případě je to ale proti minulosti veliký pokrok!
Téma zatím neodškrtávám jako vyřešené, protože co kdyby někdo poradil s tím vyladěním...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Grafická Karta
    od Mara33214 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    4192
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 07:11
  • Grafická karta k sestavě
    od viktorsavo » 14 úno 2025 16:55 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC