invalid partition table

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Radis
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

invalid partition table

Příspěvekod Radis » 28 lis 2007 19:54

Odesel mi hard disk na laptopu Acer aspire 3020 [80 giga Toshiba, rozdelen na dve partisny]. Rozmontoval jsem, vymenil za totozny disk, nijak nedeleny. Nainstaloval oem verzi win xp [neni to klasicka instalace, ale zaloha v Norton ghostu]. Win bez problemu nabehly.
Pote jsem dal nacist obraz disku pres norton ghost, ktery jsem si pred nedavnem zazalohoval.
Po nekolika hodinach nacitani [cca 7 giga] jsem dospel ke 100% a pocitac se restartoval.
Nenabehly ovsem windows, ale jen cerna obrazovka. I po nekolika restartech.
Znovu jsem tedy preinstaloval windows s tim ze budu muset kazdy program instalovat znovu zvlast. Po dokonceni instalace probehl restart, ale nenajely win, ale pouze hlaska "invalid partition table".
Disk jsem vymontoval, pripojil jako externi k druhemu laptopu [dell, vista business] a zformatoval ho.
I po dalsi instalaci win xp ta stejna hlaska.
Kdyz se na disk podivam [hlasi se jako acer], tak obsahuje nainstalovane windows a ve spravci disku se tvari jako MBR. Opakuji ze neni nijak delen.
Je mi divne ze po dalsim zformatovani se stale hlasi jako acer.

Nevite jak ho premluvit aby netvrdil invalid partition table a spustil windows?
dekuji

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 28 lis 2007 22:04

Spusť inst. CD WinXP Konzolu pro zotavení a zadej "fixmbr" (bez uvozovek). Tím by se měl obnovit MBR.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Radis
nováček
Stav:

Příspěvekod Radis » 29 lis 2007 19:26

problem je v tom, ze nemam klasicke instalacni cd windows
Kdyz jsem laptop koupil, tak prvni veci po jeho zapnuti byl pruvodce vytvoreni "instalacniho" cd. Toto cd se pri "instalaci" chova a vypada totozne jako pri obnove pres norton ghost.
I kdyz si myslim, ze norton ghost od vyrobce [aceru] nainstalovany nebyl, protoze jsem si ho pozdeji instaloval sam.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 lis 2007 20:38

Z toho cd musíš bootovat, změň v boot menu v Biosu na CD/DVD jako first (první). Pak můžeš zvolit konzoly pro zotavení atd. Koukám, že válčíš na dvou frontách a to na poradna.net
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Radis
nováček
Stav:

Příspěvekod Radis » 29 lis 2007 21:32

samozrejme vim ze musim bootovat nejprve z cd rom, ale opravdu to neni klasicke instalacni cd.
nic krome moznosti "obnovit tovarni nastaveni" a "konec" to nenabizi.
co se tyce boje na dvou frontach, tak to neni valceni ale spis mirove pohovory :smile:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 lis 2007 13:38

Podle všeho je problém v tom továrním nastavení. Zkus se obrátit na technickou podporu výrobce.

Zpět na “Problémy s hardwarem”