Tak v renderingu samozřejmě ten nárůst výkonu bude, protože využije všech šest jader. Tyhle xeony běhají i ve většině slušných desktopových desek. Sice to nic nedokazuje, ale tady někdo tvrdí, že ho v té desce má
https://www.youtube.com/watch?v=wVAPb5LbF0I
Určitě bych do toho šel, ty procesory jsou strašně levný, na to, jak jsou výkonný. Jen je nevyužijí klasické desktopové aplikace a hry. Nicméně na render či třeba virtualizaci to má v současné době perfektní poměr cena/výkon - vzhledem k ceně za kus ~2500Kč)
CPU do desky
Re: CPU do desky
X5650 stoji 1600 Kc + cca 200 postovne nebo za 1800 Kc s postovnym zdarma.
Máš pravdu, teď na to koukám. Ještě před pár měsíci jsem je kupoval za 2500. Jak vidno, cena ještě klesla
Jedině dobře..

adock píše:Myslíte, že by bylo nějak možné "naučit" moji MB zacházet s Xeonem X5650?
Toto je původní otázka. V podporovaných CPU ten Xeon není. Takže jedině pokud někdo má vlastní zkušenost nebo najde dobrou zkušenost někoho jiného. Já to bohužel nevím, ale zjevně to neví zatím ani nikdo z těch, co Ti odpověděli.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
wattmetr:
Navíc už jsme tu s petrem psali, že tam ten procesor poběží.
Tyhle xeony běhají i ve většině slušných desktopových desek. Sice to nic nedokazuje, ale tady někdo tvrdí, že ho v té desce má
https://www.youtube.com/watch?v=wVAPb5LbF0I
Navíc už jsme tu s petrem psali, že tam ten procesor poběží.
"Já to bohužel nevím, ale zjevně to neví zatím ani nikdo z těch, co Ti odpověděli."
Vis moc dobre, ze jedina moznost je to skusit - onen konkretni typ v one konkretni desce. A ne, ja nebudu si kvuli tomu shanet presne tu samou desku ani presne ten samy procesor abych to skusil. V podobne desce kterou mam funguje jak vyssi, tak nizsi rada Xeonu, konkretne X5670. A ve forech je pomerne hodne diskusi o tom, ze presne tenhle procesor a presne tahle deska spolu funguji.
Oficialne Asus nepodporuje Xeony (to je jejich odpoved z technicke podpory), ale zda se ze vsechny co fungovat mohou funguji.
Vis moc dobre, ze jedina moznost je to skusit - onen konkretni typ v one konkretni desce. A ne, ja nebudu si kvuli tomu shanet presne tu samou desku ani presne ten samy procesor abych to skusil. V podobne desce kterou mam funguje jak vyssi, tak nizsi rada Xeonu, konkretne X5670. A ve forech je pomerne hodne diskusi o tom, ze presne tenhle procesor a presne tahle deska spolu funguji.
Oficialne Asus nepodporuje Xeony (to je jejich odpoved z technicke podpory), ale zda se ze vsechny co fungovat mohou funguji.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 19 lis 2014 12:55, celkem upraveno 1 x.
Máte oba vlastní zkušenost? Jinak je to jen JPP (jedna paní povídala).
2petr22: děkuji za Tvoje vyjádření a respektuji je.
2petr22: děkuji za Tvoje vyjádření a respektuji je.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Pokud to beres takhle tak 95% tohoto fora bude tvorit "JPP", protoze nikdo ze zdejsich radcu nema doma 700 ruznych procesoru, 950 zakladnich desek a 1100 pametovych modulu........nehlede na par stovek grafickych karet.
Spoustu veci lze odvodit logicky - kdyz funguje X5670, tak by mela fungovat i X5650 atd.
Kdybychom to vzali uplne presne doslova, tak vse krome oficialni podpory vyrobce naznacuje tomu ze ten procesor bude fungovat.
Spoustu veci lze odvodit logicky - kdyz funguje X5670, tak by mela fungovat i X5650 atd.
Kdybychom to vzali uplne presne doslova, tak vse krome oficialni podpory vyrobce naznacuje tomu ze ten procesor bude fungovat.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 19 lis 2014 13:00, celkem upraveno 1 x.
To je furt dokola. Pokud o tom nic nevíš, nevidím důvod proč do tohoto vlákna vůbec přispíváš. Máš zkušenosti provozu serverových procesorů pro sc1366 v desktopových deskách? Očividně nemáš, tak proč se do toho vůbec pleteš? Nevím, jak petr, ale vzhledem k tomu co píše, tak s tím zkušenosti má, stejně jako já. Tudíž jsou naše příspěvky v tomto vlákně asi o 99% relevantnější než tvé a mají pro tazatele nějakou hodnotu. Na rozdíl od tvého kibicování.
Prosím nepřeháněj. Mícháš jablka a hrušky. Ale jsem ochoten věřit tomu, že ten Xeon mu bude běhat, jen jsem od přírody trochu pesimista a nevěřím všemu, co mi kdo řekne. Tak se na mě nezlob 
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Lis 2014 13:02) ---
Děkuji za naprosto zbytečnou připomínku

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Lis 2014 13:02) ---
mmfmoc píše:To je furt dokola. Pokud o tom nic nevíš, nevidím důvod proč do tohoto vlákna vůbec přispíváš. Máš zkušenosti provozu serverových procesorů pro sc1366 v desktopových deskách? Očividně nemáš, tak proč se do toho vůbec pleteš? Nevím, jak petr, ale vzhledem k tomu co píše, tak s tím zkušenosti má, stejně jako já. Tudíž jsou naše příspěvky v tomto vlákně asi o 99% relevantnější než tvé a mají pro tazatele nějakou hodnotu. Na rozdíl od tvého kibicování.

Jistě, já ti nezazlívám, že jsi pesimista, ani, že nechceš hned věřit všemu co ti kdo řekne. Ostatně bez ověření informací by to dělal akorát hlupák. Ovšem do té doby, dokud si ty informace neověříš, například reálnými testy, nevidím ani důvod, proč bys je měl vyvracet.
Stalo se, a rádo.
Stalo se, a rádo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2749
-