CPU do desky

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: CPU do desky

Příspěvekod mmfmoc » 19 lis 2014 11:55

Tak v renderingu samozřejmě ten nárůst výkonu bude, protože využije všech šest jader. Tyhle xeony běhají i ve většině slušných desktopových desek. Sice to nic nedokazuje, ale tady někdo tvrdí, že ho v té desce má
https://www.youtube.com/watch?v=wVAPb5LbF0I
Určitě bych do toho šel, ty procesory jsou strašně levný, na to, jak jsou výkonný. Jen je nevyužijí klasické desktopové aplikace a hry. Nicméně na render či třeba virtualizaci to má v současné době perfektní poměr cena/výkon - vzhledem k ceně za kus ~2500Kč)

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 lis 2014 12:17

X5650 stoji 1600 Kc + cca 200 postovne nebo za 1800 Kc s postovnym zdarma.

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod mmfmoc » 19 lis 2014 12:21

Máš pravdu, teď na to koukám. Ještě před pár měsíci jsem je kupoval za 2500. Jak vidno, cena ještě klesla :-) Jedině dobře..

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 19 lis 2014 12:43

adock píše:Myslíte, že by bylo nějak možné "naučit" moji MB zacházet s Xeonem X5650?

Toto je původní otázka. V podporovaných CPU ten Xeon není. Takže jedině pokud někdo má vlastní zkušenost nebo najde dobrou zkušenost někoho jiného. Já to bohužel nevím, ale zjevně to neví zatím ani nikdo z těch, co Ti odpověděli.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod mmfmoc » 19 lis 2014 12:46

wattmetr:
Tyhle xeony běhají i ve většině slušných desktopových desek. Sice to nic nedokazuje, ale tady někdo tvrdí, že ho v té desce má
https://www.youtube.com/watch?v=wVAPb5LbF0I

Navíc už jsme tu s petrem psali, že tam ten procesor poběží.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 lis 2014 12:54

"Já to bohužel nevím, ale zjevně to neví zatím ani nikdo z těch, co Ti odpověděli."

Vis moc dobre, ze jedina moznost je to skusit - onen konkretni typ v one konkretni desce. A ne, ja nebudu si kvuli tomu shanet presne tu samou desku ani presne ten samy procesor abych to skusil. V podobne desce kterou mam funguje jak vyssi, tak nizsi rada Xeonu, konkretne X5670. A ve forech je pomerne hodne diskusi o tom, ze presne tenhle procesor a presne tahle deska spolu funguji.

Oficialne Asus nepodporuje Xeony (to je jejich odpoved z technicke podpory), ale zda se ze vsechny co fungovat mohou funguji.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 19 lis 2014 12:55, celkem upraveno 1 x.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 19 lis 2014 12:55

Máte oba vlastní zkušenost? Jinak je to jen JPP (jedna paní povídala).

2petr22: děkuji za Tvoje vyjádření a respektuji je.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 lis 2014 12:57

Pokud to beres takhle tak 95% tohoto fora bude tvorit "JPP", protoze nikdo ze zdejsich radcu nema doma 700 ruznych procesoru, 950 zakladnich desek a 1100 pametovych modulu........nehlede na par stovek grafickych karet.

Spoustu veci lze odvodit logicky - kdyz funguje X5670, tak by mela fungovat i X5650 atd.

Kdybychom to vzali uplne presne doslova, tak vse krome oficialni podpory vyrobce naznacuje tomu ze ten procesor bude fungovat.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 19 lis 2014 13:00, celkem upraveno 1 x.

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod mmfmoc » 19 lis 2014 12:59

To je furt dokola. Pokud o tom nic nevíš, nevidím důvod proč do tohoto vlákna vůbec přispíváš. Máš zkušenosti provozu serverových procesorů pro sc1366 v desktopových deskách? Očividně nemáš, tak proč se do toho vůbec pleteš? Nevím, jak petr, ale vzhledem k tomu co píše, tak s tím zkušenosti má, stejně jako já. Tudíž jsou naše příspěvky v tomto vlákně asi o 99% relevantnější než tvé a mají pro tazatele nějakou hodnotu. Na rozdíl od tvého kibicování.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 19 lis 2014 13:01

Prosím nepřeháněj. Mícháš jablka a hrušky. Ale jsem ochoten věřit tomu, že ten Xeon mu bude běhat, jen jsem od přírody trochu pesimista a nevěřím všemu, co mi kdo řekne. Tak se na mě nezlob ;)

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Lis 2014 13:02) ---

mmfmoc píše:To je furt dokola. Pokud o tom nic nevíš, nevidím důvod proč do tohoto vlákna vůbec přispíváš. Máš zkušenosti provozu serverových procesorů pro sc1366 v desktopových deskách? Očividně nemáš, tak proč se do toho vůbec pleteš? Nevím, jak petr, ale vzhledem k tomu co píše, tak s tím zkušenosti má, stejně jako já. Tudíž jsou naše příspěvky v tomto vlákně asi o 99% relevantnější než tvé a mají pro tazatele nějakou hodnotu. Na rozdíl od tvého kibicování.

Děkuji za naprosto zbytečnou připomínku ;)

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod mmfmoc » 19 lis 2014 13:03

Jistě, já ti nezazlívám, že jsi pesimista, ani, že nechceš hned věřit všemu co ti kdo řekne. Ostatně bez ověření informací by to dělal akorát hlupák. Ovšem do té doby, dokud si ty informace neověříš, například reálnými testy, nevidím ani důvod, proč bys je měl vyvracet.
Děkuji za naprosto zbytečnou připomínku ;)

Stalo se, a rádo.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr desky a pamětí
    od MariTopHigh » 02 lis 2024 07:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2749
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    02 lis 2024 23:00
  • Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti