S novou GK nefunguje monitor - je problém ve zdroji? Vyřešeno
S novou GK nefunguje monitor - je problém ve zdroji?
Ahoj, mám otázku. Koupil jsem si Sapphire R9280 Dual-X. Po jejím zapojení do počítače a jeho zapnutí, se všechny větráčky jak v pc tak i na kartě normálně točí, ale monitor nefunguje. Jen problikne NO SIGNAL a pak už nic. Vzhledem k tomu, že když kabel od monitoru zapojím do základní desky (iGPU) a monitor normálně jede, hledal bych problém asi v GK. Takže moje otázka na vás zní: Může to být tím, že jí jednoduše neutáhne můj 500W Seasonic, o kterém jsem před koupí karty všude četl, že by ji měl bez problému utáhnout? Nebo je prostě vadná karta a měl bych ji prostě vrátit v rámci 14-ti denní lhůty a vzít novou? Děkuji předem za všechny reakce.
Re: S novou GK nefunguje monitor - je problém ve zdroji?
Já bych hledal problém v tom, že v BIOSu je nastavena jako základní GK ta integrovaná. Vlez do BIOSu a přepni na dedikovanou jako základní. Pak to snad pojede.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Dobře, zkusím. Pak dám vědět jak to dopadlo. :)
Tak jsem se koukal do Biosu a myslím že nastal velmi závažný problém s kterým si nevím rady a doufám že mi někdo pomůže. Prohledával jsem bios a v záložce periferie jsem najspíš nějak vypnul integrovanou grafiku v Cpu, což jak jsem po chvilce zjistil, byla obrovská chyba, protože teď pc nenaběhne. (Tedy nefunguje monitor, protože ten obraz nemá co zobrazit) takže, je prosímvás nějaký způsob jak jí zase aktivovat a pc aspoň naběhl? Problém je že se nedostanu do biosu. :(( Díky, spěchá to.
Jestli tam máš toho "Safíra", připoj monitor k němu a obraz by měl i bez ovladačů v základním rozlišení naběhnout.
Jinak když jsi vypnul integrovanou a nepojede to na tu dedikovanou, je velmi pravděpodobně vadná a budeš muset alespoň vypůjčit jinou zdravou grafiku, aby ses dostal do BIOSu a mohl to ovládat.
A když vyndáš tu dedikovanou, PC by měl poznat, že nemá jinou GK a přejít sám na integrovanou.
Jinak když jsi vypnul integrovanou a nepojede to na tu dedikovanou, je velmi pravděpodobně vadná a budeš muset alespoň vypůjčit jinou zdravou grafiku, aby ses dostal do BIOSu a mohl to ovládat.
A když vyndáš tu dedikovanou, PC by měl poznat, že nemá jinou GK a přejít sám na integrovanou.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
nebo reset biosu, poté by měl být v defaultním nastavení
A to se dělá jak ? Záleží jestli bych to jakožto totální neznalec zvládl.
A když se resetuje bios, všechna data ve windowsech zůstanou zachována? (Tím myslím třeba hry, filmy atd.)

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ano!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tohle bude jenom placnuti do tmy, ale pro jistotu. Mas tu novou GK dobre pripojenou ke zdroji? Tim myslim, zda mas ze zdroje do karty pripojeny oba ty (8/6pin) kabely a ne jenom jeden.
Rikam to, protoze jsem to kdysi jednou taky prehlidnul:-)
Rikam to, protoze jsem to kdysi jednou taky prehlidnul:-)
Ano, samozřejmě. Oba 6-piny mám připojené. Pro jistotu se ještě zeptám. Ke GK má být připojen jenom kabel od monitoru a napájecí 6-piny od zdroje, říkám to správně? Chci jen mít jistotu že to nemůže být špatným zapojením.
Reset BIOSu: Buď
1) najdeš na MB jumper, u kterého je napsáno RESET CMOS nebo podobně, pak při úplně vypnutém PC, tedy i ze sítě, ten jumper na několik vteřin přepojíš do druhé polohy (jsou tam 3 piny, zvorat to nejde), pak ho vrátíš nazpět a zapneš PC. BIOS bude v základním nastavení, pravděpodobně budeš muset v první řadě nastavit čas.
Nebo
2) Při vypnutém PC vyjmeš baterii CMOS (stříbrný "knoflík" o průměru cca 2cm), počkáš alespoň 20s, raději i 2-3 minuty, pak jej vložíš zpět a zapneš PC.
1) najdeš na MB jumper, u kterého je napsáno RESET CMOS nebo podobně, pak při úplně vypnutém PC, tedy i ze sítě, ten jumper na několik vteřin přepojíš do druhé polohy (jsou tam 3 piny, zvorat to nejde), pak ho vrátíš nazpět a zapneš PC. BIOS bude v základním nastavení, pravděpodobně budeš muset v první řadě nastavit čas.
Nebo
2) Při vypnutém PC vyjmeš baterii CMOS (stříbrný "knoflík" o průměru cca 2cm), počkáš alespoň 20s, raději i 2-3 minuty, pak jej vložíš zpět a zapneš PC.
-
- Pohlaví:
Máme tu také záložku Články a návody! viewtopic.php?f=85&t=53403&p=379956&hilit=Clear+CMOS#p379956
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 4252
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 18:01
-
- 4
- 1837
-
od mikrosini
06 říj 2024 18:50
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4907
-
od Viktor737
29 zář 2024 15:04
-
-
- 13
- 10836
-
od JuRas