Základní deska do MicroTower Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

thebighead
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Základní deska do MicroTower

Příspěvekod thebighead » 04 pro 2014 15:25

Zdravím, včera jsem tu psal, že potřebuji poradit s výběrem základní desky, zdroje a procesoru, aby pasoval s mojí grafikou. Bohužel, přišel jsem na to, že se základní deska nevejde do mého microcase. Otázka tedy zní, jakou základní desku do toho mám sakra nacpat? Už z toho mám fakt nervy, jelikož jsem myslel, že už mám vyřízeno a konečně si pořádně zahraji a nebudu čekat na render celý den. Díky mockrát

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Základní deska do MicroTower

Příspěvekod wattmetr » 04 pro 2014 15:38

Potřebuješ desku formátu mATX. Jako náhradu té původní jsem našel tohle http://www.tsbohemia.cz/asus-m5a78l-m-u ... 33510.html , ale raději počkej, až se Ti ozve někdo z HW poradců.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 04 pro 2014 15:47

Ta ASUS může být.Procesor FX 8350 je podporován . Viz.tady http://www.asus.com/cz/Motherboards/M5A ... pDesk_CPU/
Je to ale spíš taková nouzovka.Na tak výkonný procesor je deska troch poddimenzovaná.Ovšem pokud nehodláš taktovat,tak může být.Deska má totiž jen čtyřpinové napájení CPU a to je pro procesory s TDP do 130W .V základu se tam vlezeš.Při taktování by ses přes těch 130W lehce dostal a to by mohl být problém.Ale jinak v pohodě.Ber ji. Ovšem s tím procesorem a tou grafikou budeš mít vcase hodně teplo. Osaď case větráky.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

thebighead
nováček
Stav:

Příspěvekod thebighead » 04 pro 2014 15:47

Děkuji určitě ještě počkám, jen se chci zeptat, na CZC.cz, kde objednávám mi to našlo dvě verze:
Verze 1
Verze 2
Pravděpodobně co tak koukám, to bude verze 2, ačkoliv je levnější. Má totiž am3+. Popřípadě jaké jsou mezi nimi rozdíly?

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Pro 2014 15:54) ---

Marfy píše:Ta ASUS může být.Procesor FX 8350 je podporován . Viz.tady http://www.asus.com/cz/Motherboards/M5A ... pDesk_CPU/
V základu se tam vlezeš.Při taktování by ses přes těch 130W lehce dostal a to by mohl být problém.

Taktovat to rozhodně nehodlám, nechám to v základu. Já bych klidně vzal i nějakou dražší, když bude do 2 tisíc korun bude to v pořádku. Nechci nic, co mi za chvíli odejde nebo co bude na hraně, jestli víš jak to myslím.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 04 pro 2014 15:56

Když už jsem začal, zkusím opatrně pokarčovat.
Tvá Verze 2 nedosahuje kvalit té mnou doporučené ASUSky, mj. jí chybí, pokud dobře vidím USB 3.0, má pouze 2 sloty RAM jen pro 8GB na rozdíl od 32GB té druhé, atd atp.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

thebighead
nováček
Stav:

Příspěvekod thebighead » 04 pro 2014 16:04

wattmetr píše:Tvá Verze 2 nedosahuje kvalit té mnou doporučené ASUSky, mj. jí chybí, pokud dobře vidím USB 3.0, má pouze 2 sloty RAM jen pro 8GB na rozdíl od 32GB té druhé, atd atp.

Aha, já si jen všiml, že má výkon do 125W, tak mě to trochu vyděsilo, jelikož ten procesor má 125W přesně.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 04 pro 2014 16:11

Jen doplním: Tvoje Verze 2 podporuje CPU jen do 95W, kdežto můj návrh až do 140W!

thebighead
nováček
Stav:

Příspěvekod thebighead » 04 pro 2014 16:14

Ahaaa, tak to je moje chyba. Omlouvám se. Přemýšlím tedy, zda vzít tu asus "verzi 1" nebo jestli ještě někdo napíše lepší variantu. Jelikož jak jsem říkal, nechtěl bych to mít úplně na hraně. Ale moc děkuji za rady, jste super komunita. :-)

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 04 pro 2014 16:28

Bohužel jsem nekoukl na Verzi 1, až teď, a vidím, že je to ta samá deska, na kterou jsem Ti dal odkaz, jen je od czc.cz ;)
Počkej do rána, třeba dostaneš od některého z HW poradců (Martab, Clorky, d1amond) ještě lepší typ.

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 04 pro 2014 17:59

Ahoj,
jak chápu i podle tvého předešlého tématu - PC ještě nemáš. Pokud ale kupuješ MB i procesor, asi bych nešel do AMD, nýbrž do Intelu.
Tím by se leccos věcí vyřešilo, včetně toho, že ti nesedí deska do skříně.
http://www.czc.cz/intel-core-i5-4460/152568/produkt + http://www.czc.cz/gigabyte-ga-b85m-d3h- ... 74/produkt

Jinak výběr desky k tomu osmi-jádru od AMD je složitý. Asi verze 1., lepší deska mě nenapadá.

thebighead
nováček
Stav:

Příspěvekod thebighead » 04 pro 2014 18:15

To by asi vyřešilo i to, že mám jen 500W zdroj, že? Jenže já bych chtěl využít jádra hlavně kvůli renderu, tak nevím. A budou mi do toho sedět ramky? To asi ne nebo se pletu? :)

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 04 pro 2014 18:29

Jestli máš DDR3 RAM, tak sedět budou...
Záleží, co je pro tebe důležitější. Jestli render, nebo hraní.
Vzhledem k situaci to ale stejně vypadá, že nemáš moc na výběr.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Základní deska k AMD 7 9800X3D
    od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1922
    od viktorsavo Zobrazit poslední příspěvek
    08 led 2025 15:47
  • Windows 11 a základní deska
    od Seismosaurus » 10 pro 2024 16:03 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2840
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    11 pro 2024 07:59
  • Vadná základní deska? Příloha(y)
    od Sirkosta » 19 kvě 2025 15:11 » v Problémy s hardwarem
    29
    4704
    od Sirkosta Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:04
  • [RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
    od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC