HDD a problémy s defragmentací

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Bongoman
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

HDD a problémy s defragmentací

Příspěvekod Bongoman » 02 pro 2007 12:40

Na defragmentaci disku mám OO Defrag 10 Profesional (klasická defragmentace se mi vždycky tak v 60 % sekne a dál už nejde) a proto mám OO Defrag. Ale teď se mi po checkdisku, který se vždycky před vlastní defragmentací u OO defrag dělá mi vyleze chybová hláška "CHKDISK Stav: Chyba: Souborový systém poškozen". Asi by to chtělo nějakej prográmek na opravu disku, ale bohužel v tom moc sběhlej nejsem a tak sem chtěl poprosit jeslti někdo neví jak na do. Kontrolu chyb HDD s opravou chyb a možností obnovy vadných souborů sem samozřejmě dával.

Díky moc za pomoc :wink:

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 02 pro 2007 13:07

Použij CHKDSK /r v opravné konzoli (musíš nabootovat z CD)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Bongoman
nováček
Stav:

Příspěvekod Bongoman » 03 pro 2007 21:03

tak CHKDISK nemůžu ani nějak z toho originál WS CD spustit............mělo by to naběhnout po startu, když zmáčknu "r" ne??

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 03 pro 2007 21:31

Ne naběhne ti jenom konzole... CHKDSK /r musíš spustit ručně, tj. napsat...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Bongoman
nováček
Stav:

Příspěvekod Bongoman » 03 pro 2007 23:31

no bohužel mi nic nenaběhává......... :cry:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 04 pro 2007 00:34

Jestli máš disketovou mechaniku a spouštěcí disketu Win98 (nebo si ji stáhni z netu) vlož disletu do mechaniky, restartuj PC a běž do Biosu a nastav Boot z diskety. Pak po náběhu z diskety z nabídky zvol bez CD mechaniky. Po natažení z diskety napiš chkdsk /r C: a "Enter". Po ukončení kontroly s případnou opravou restartuj PC, v Biosu uprav boot a můžeš defragmentovat. Též jde spustit kontrola disku z WINXP - Tento počítač-klik pravým myšítkem na příslušný disk - Vlastnosti - Nástroje - Kontrola chyb - Zkontrolovat - v následujícím okně zatrhnout obě políčka a s pustit. Schopnost opravy závisí na druhu chyby a schopnostech obou kontrolních verzí, každá má trochu jiné schopnosti.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Bongoman
nováček
Stav:

Příspěvekod Bongoman » 04 pro 2007 16:38

tak kontrolu disku přes Tento počítač atd jsem dával několikrát (i různý kombinace zaškrtávání obnovy chybných sektorů apod. Ale OaO Defrag a ani klasická defragmentace se stále nechtějí spustit. A z XP originál CD to přes bios spustit nemůžu.....resp. to ještě zkusim jestli to půjde........ Já spíš myslel jestli na to neni nějakej jinej prográmek, když mi normální Check disk (Prověření systému) nejde :-( Každopádně mi příde divný, že ty defragmentace nejdou :evil:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 04 pro 2007 17:02

Máš-li disketovou mechaniku zkus to jak jsem již popsal.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Bongoman
nováček
Stav:

Příspěvekod Bongoman » 04 pro 2007 17:16

a to funguje spouštěcí disketa z WS 98 i u WS XP Home ????

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 04 pro 2007 19:21

Funguje, je to jedno, XP ti nenaběhne, bootoje se právě z té diskety. Pak je možno v klidu zkontrolovat/opravit celý pevný disk (žádné soubory nejsou v užívání).

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 04 pro 2007 22:19

Defragmentace ti nejdou protože máš poškozenou strukturu souborů a tak na tom zkolabují proto musíš použít CHKDSK...

Bongoman
nováček
Stav:

Příspěvekod Bongoman » 04 pro 2007 23:36

CHKDSK /r se mi teda nakonec spustit povedlo, ale poté žádná změna nenastala..........OaO Defrag stále hlásí chybovou hlášku ihned po Checkdisku a klasická WS defragmentace se opět sekne při cca 60 -70 % :cry:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”