obnova systému
-
- Pohlaví:
Ano PŘEINSTALOVÁNÍM jsem myslel úplně NOVOU instalaci. INOVACE je něco jiného, ale asi záleží na tom, jak si to kdo vysvětlí. INOVACE je dobrá tak k tomu, že pokud jsou wokna nějak poškozený, pak může pomoci k jakési částečné opravě a záchraně dat. Systém při závažnějším poškození ale už nebude pracovat správně a NOVÁ instalace je většinou nutná. Ale zaleží na každým jednotlivci,někdo ty občasné hlášky, že něco chybí přehlídne a jede dál, někdo raději přeinstaluje. Navíc různé systémové chyby se projevují různě a u různých programu, takže pokud si třeba někdo odpálí knihovny, které jeho programy nepoužívají, pak i inovace může být jakés také řešení. Navíc při inovaci přestanou korektně pracovat některé nainstalované programy a musí se instalovat znova a proto dávám přednost NOVÉ INSTALACI.
...
já zatim nemám na dsiku nic důležitýho takže se do toho zejtra pustim... mel bych k tomu ale par dotazu, dojde vzdy ke ztrate dat nebo jen kdyz budu menit oddily na disku? má cenu oddily vytvářet když budu používat jen jeden OS ? na co bych si mel dat obecne pozor pri nove instalaci? nemel sem jeste prilezitost si to vyzkouset...
-
- Pohlaví:
Pokud budeš mít jen jeden oddíl, tak samozřejmě o data přijdeš, protože ho musíš naformátovat - stačí rychle.
Na více oddílů je různý názor. Můj názor je ten, že 2 oddíly neuškodí. Mám 3, C-D-E. Na C mám systém a aktuálně nainstalované programy. Na D mám různou havěť na zkoušku, kterou podle potřeby třídím a případně vymažu. Na E mám muziku, nějakej film a "důležité" programy. Pokud se mi např. na C nějak poškodí Photoshop, dak ho odstraním, pročistím registry - z E si ho znova na C zkopíruju a nainstaluju. V případě, že mi systém klekne (jako zrovna minulý týden), tak si pak jen programy z E přetáhnu na C a nemusím se mordovat s nějakými CD anebo znova instalovat 20GB muziky.

Na více oddílů je různý názor. Můj názor je ten, že 2 oddíly neuškodí. Mám 3, C-D-E. Na C mám systém a aktuálně nainstalované programy. Na D mám různou havěť na zkoušku, kterou podle potřeby třídím a případně vymažu. Na E mám muziku, nějakej film a "důležité" programy. Pokud se mi např. na C nějak poškodí Photoshop, dak ho odstraním, pročistím registry - z E si ho znova na C zkopíruju a nainstaluju. V případě, že mi systém klekne (jako zrovna minulý týden), tak si pak jen programy z E přetáhnu na C a nemusím se mordovat s nějakými CD anebo znova instalovat 20GB muziky.

-
- Pohlaví:
Návod na instalaci máš tady:
http://www.lisak.cz/instalace-windows-xp.html
Jinak než oddíly je určitě lepší ještě jeden HDD.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na zaručeně čistou instalaci, je vhodné odstranit nejprve dosavadní oddíl/y a znovu je/j vytvořit, pak naformátovat, ale ne rychlým způsobem, Pak teprve instalovat Windows + všechny potřebné ovladače k zařízením v PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
S tou rychlostí formátování fakt nevím. Když jsem před pár lety poprve anebo podruhý instaloval XP, tak mi všichni radili formátovat rychle. Při instalaci ovladačů NVidia jsem ale zjistil, že po rychlém formátování tam ty staré zůstaly. Tak jsem zastával názor formátovat pomalu, ale byal jsem za lamu, protože rychlé údajně stačí. Tak formátuju rychle a už žádný problémy nemívám. 

?
Blue Spirit píše:Návod na instalaci máš tady:
norozumim tehl casti :
Po zjištění základní konfigurace naběhne "DOSová" část instalace. Pokud máte SATA,SCSI disk,nebo RAIDové pole stiskem klávesy "F6" nainstalujete ovladače. Dále probíhá načítání ovladačů zařízení pro spuštění instalace.
mam sata disk ale co to pro me teda znamena?
-
- Pohlaví:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem - 8
- 3154
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 10:02
-
-
- 1
- 2414
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7185
-
od RIKI22
05 dub 2025 11:04
-