Zdroj?
Re: Zdroj?
Pokud věříš raději videům na youtube, nemáme se o čem bavit. Otázku "čím moc se ovlivní procesor architekturou" nechápu..
Možná ti příde že je Intel předražený ale ono to má své důvody.
My pc:
CPU: AMD FX-6350, GPU: ASUS STRIX GTX 960 DirectCU II OC, RAM: 8Gb DDR3, MB: MSI 970 GAMING, HDD: SEAGATE 2TB, CPUFAN: SilentiumPC Fortis 2 XE1226, CASE: EVOLVEO F125
CPU: AMD FX-6350, GPU: ASUS STRIX GTX 960 DirectCU II OC, RAM: 8Gb DDR3, MB: MSI 970 GAMING, HDD: SEAGATE 2TB, CPUFAN: SilentiumPC Fortis 2 XE1226, CASE: EVOLVEO F125
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Lambo nikdy nebude mít stejnej výkon jako Hyundai, lol.
Však to AMD má v základu víc jak dvojnásobnou spotřebu. Aby ses výkonem jenom trochu přiblížil i5, musel bys ho přetaktovat a ta spotřeba + teploty... Maso. A taky se jedná o větší nároky na zdroj.
Však to AMD má v základu víc jak dvojnásobnou spotřebu. Aby ses výkonem jenom trochu přiblížil i5, musel bys ho přetaktovat a ta spotřeba + teploty... Maso. A taky se jedná o větší nároky na zdroj.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Jinak když jsme u těch dvou stovek, tak pro GTX970 a i5 4460 bohatě stačí SS500
http://www.czc.cz/seasonic-energy-knight-ss-500et-t3-500w-oem/105970/produkt
A nepotřebuješ tam dokupovat žádný další chladič, protože to v pohodě uchladí box.
Takže ono to má i své výhody, víš (když "jdeš na tu cenu")..
Možná koupíš FX8350 za 3,6 místo 3,8 u 4460, ale přihodíš 600 na zdroji a 600 za chladič, takže jsi pořád o tisícovku dráž s FX8350.
http://www.czc.cz/seasonic-energy-knight-ss-500et-t3-500w-oem/105970/produkt
A nepotřebuješ tam dokupovat žádný další chladič, protože to v pohodě uchladí box.
Takže ono to má i své výhody, víš (když "jdeš na tu cenu")..
Možná koupíš FX8350 za 3,6 místo 3,8 u 4460, ale přihodíš 600 na zdroji a 600 za chladič, takže jsi pořád o tisícovku dráž s FX8350.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Kombinace FX-8xxxx + deska + GTX970 + zdroj + chladič (který je u AMD FX-8xxx nutnost) vyjde dráž než i5-4460 + GTX970 + zdroj + deska (chladič bohatě stačí BOX, intel tolik nežere a netopí, takže BOX je plně dostatečný). Ano AMD můžeš nataktovat, ale pak je spotřeba uplně někde jinde (ušetříš dvě stovky na CPU a pak je dáš za elektriku) + musíš mít kvalitní desku a dobrý chladič, jinak OC nemá smysl, a na taktování FX-8xxx potřebuješ dostatečně výkonný zdroj, tedy další peníze navíc...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

no ty jsi psal něco o architektuře
že tam to má velký vliv :) Hej tak dívej čemu mám teda věřit ?
já to prostě nechápu ale když se podívám na srovnání FX 8350 a i5 tak tam vidím místo 4 jáder, 8, stejně jako u vláken. Lepší pracovní frekvenci + turbo boost skoro jako u i7 ano větší spotřeba a u benchmarků a různých testů ty procesory vycházejí hodně podobně. Nevím čím je to dané jestli testovací sestavou (zákl. deska, grafika....) prostě parametry u AMD mě říkají více než o i5 (cena je podobná) a s větším chlazením a lepším zdrojem jsem počítal. Proč se kritizuje AMD? když nabízí podobný většinou lepší výkon než intel ? Má sice to větší TDP ale tak já **** na spotřebu
chci si zahrát za dobrý peníze a abych nelitoval že to musím po roce upgradovat... chápeš mě?
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2014 21:29) ---
Nebo mi řekni zásadní rozdíl o proti FX 8350 (bez ohledu na chlazení a nutné napájení)

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2014 21:29) ---
Nebo mi řekni zásadní rozdíl o proti FX 8350 (bez ohledu na chlazení a nutné napájení)
Pokud koukáš jen na parametry a vide na youtube, tak se samozřejmě není čemu divit. Podívej se na nějaké nezávislé testy. Pokud musíš mít dobrý pocit z toho, že máš v počítači osmijádrový procesor, který má turbo boost skoro jako i7, klidně si ho kup. Navíc naprosto ignoruješ naší argumentaci s Martabem, že za komplet AMD dáš ve finále stejně víc peněz (a je to minimálně ta tisícovka), než za intel. Takže já to vzdávám. Nemám jediný důvod se tu s tebou dohadovat. Zkusil jsem poradit, nechceš. Poraď si tedy sám. Stejně v tom máš jasno.
jestli si fanda AMD tak si kup E verzi
Zásadní rozdíl: Většina her využívá pouze 4 vlákna. Výkon i5 na jedno vlákno je vyšší než u FX8350. Základní matematikou dojdeš k tomu, že i5 je ve hrách výkonnější.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
To jsou jedny z hlavních problémů. Teplota a spotřeba = více peněz, ať už do výbavy -> chladič, zdroj nebo ročně za elektřinu. Nehledě na to, že budeš mít ve skříni větší teplotu = více otáček všech ventilátorů, větší hluk. Asi si pořádně nedokážeš představit rozdíl mezi 84W a nějakými 160W po OC. Další problém je, že ty nechceš upgradovat další rok, ale až budeš chtít , tak nebudeš mít kam. Místo i5 můžeš ještě hodit Xeona, u kterýho nebudeš muset měnit ani ťuk.
Sestava v profilu.
infraRed: Pochybuji, že by byl fanda, spíš vidí o 200 nižší cenu a má zažitý stereotyp o tom, že je AMD "na hry", někdy z roky 2000, kdy světu vládly Athlony64.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Parametry jsou prostě jen čísla na papíře, AMD má 8 "polojader" tzn. 4 moduly po dvou slabých jádrech, které spolu sdílí určité části, intel má 4 velká/silná jádra. AMD jsou postavena tak, aby dosahovala vysokých frekvencí, ale to o výkonu nic nevypovídá (máš to to samé, jako když máš auto s 130 a 150kw, jen podle těchto informací nejsi schopný určit, které je rychlejší). A díky tomu všemu je výkon AMD velmi nevyvážený, ve specializovaných aplikacích je FX-8xxx schopné prohnat i i7, ale v normálních věcech (tam, kde není dobrá optimalizace pro multithread) vede Intel na plné čáře a AMD se trápí, žere a topí... (možnost je FX-83xxE, ale po OC je spotřeba zase uplně jinde a v základu ve srovnání s i5 taky není nijak oslnivá).
A pokud chceš něco více o architektuře, tak si najdi články na netu, je jich spousta, není třeba to přepisovat.
A nějak nevím, proč bych měl
"Nebo mi řekni zásadní rozdíl o proti FX 8350 (bez ohledu na chlazení a nutné napájení)"
sám chceš ušetřit, a chlazení (minimálně 600Kč) a lepší zdroj (okolo 300Kč) ti dá dohromady už skoro 1K a ještě k tomu přičti o pár stovek dražší desku a už je výhodnost ta tam...
A pokud chceš něco více o architektuře, tak si najdi články na netu, je jich spousta, není třeba to přepisovat.
A nějak nevím, proč bych měl
"Nebo mi řekni zásadní rozdíl o proti FX 8350 (bez ohledu na chlazení a nutné napájení)"
sám chceš ušetřit, a chlazení (minimálně 600Kč) a lepší zdroj (okolo 300Kč) ti dá dohromady už skoro 1K a ještě k tomu přičti o pár stovek dražší desku a už je výhodnost ta tam...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2445
-
od petr22