Dobrý den, ahoj,
přistál mi na stole počítač, že prý ho mám vyčistit a přeinstalovat. Ale než jsem s tím začal, podíval jsem se, co to má v sobě. A hle, má to 16 GB RAM, ale ve vlastnostech počítače je "využitelné: 2.00 GB". Je tam 64bitový OS, Win7 Home Premium. Proč nevyužívá všechny RAMky a co s tím můžu dělat, aby ano? Vždyť OS je 64bit, CPU je i5, deska MSI, grafika envídia, integrovaná zvukovka. Dva disky to má, jeden rozdělený na C a D a druhý celý éčko.
Využitelné 2.00 GB RAM
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Využitelné 2.00 GB RAM
těžko říct zkus to tedy přeinstalovat celý OS třeba si pak těch ramek všimne více a začne jej využívat
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Start -> napsat dole do okýnka msconfig a enter -> záložka "spuštění počítače -> "upřesnit možnosti" -> odškrtnout "maximum paměti".
Mělo by to pomoct. Případně se kouknout do biosu, ale to si teďka nepamatuju jak se jmenuje ta položka, kterou je potřeba zapnout.
Mělo by to pomoct. Případně se kouknout do biosu, ale to si teďka nepamatuju jak se jmenuje ta položka, kterou je potřeba zapnout.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A zapnout Memory Remap Feature v BIOS Setup, pokud to lze a není to zapnuté.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”