Počítač pro prarodiče

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vladislav
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Počítač pro prarodiče

Příspěvekod vladislav » 21 pro 2014 12:34

Nemůžu Vám říct jaký hry bude hrát, hry nehraju, neznám je => nevím co bude hrát. Ona sama to taky neví, nikdy PC neměla.

Raději už to nechme plavat, děkuji všem za jejich názory a připomínky. Už mám dost informací na to abych to zvládl sám.

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 21 pro 2014 12:39

vladislav píše:Jejich nároky opravdu nejsou velké, děda plánuje maximálně tak číst zprávy na internetu, babička hraní nenáročných a jednoduchých her

Je mi líto, ale nevím, co se tu tak dalekosáhle řeší. Nároky jsou popsané hned v dotazu a tyhle nároky splní i můj cca 7 let starý stroj s Intel E8500, integrovanou grafikou a 3GB RAM (DDR2). 20k rozpočet je dle mého názoru totálně přetažený a je vyhazování peněz snažit se ho využít.
Tak mi tu trochu chybí věk prarodičů, je rozdíl kolem 60 a kolem 80 let. Já sám se rychle blížím k šedesátce a jak už jsem naznačil, mé nároky se pohybují kolem těch popsaných. A to si myslím, že na svůj věk jsem vědomostně co se PC týká na nadprůměrné úrovni (i když se tohle tvrzení tady některým, zejména ITCrowdovi , líbit nebude).
Myslím, že řešit tu dedikovanou GK, taktování a některé další věci je naprosto mimo mísu a do názoru tazatele to vnáší jen zmatek. Osobně bych byl pro jednoduchou sestavu včetně periferií tak do 12-14k (nejsem "hardwerář", takže skládat ji nebudu) a za ušetřené peníze (podle toho, kdo to bude platit) bych pozval prarodiče na krásnou večeři a ještě bych hafo ušetřil (platím já), nebo bych něco hezkého popř. praktického koupil vnoučatům (platí prarodiče). :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

morik242
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod morik242 » 21 pro 2014 12:50

a jak tu už psal babis - PC za 12k i s monitorem a je to.
„Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.“
- Mark Twain

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 21 pro 2014 12:52

wattmetr: Možná je můj děda, kterému je 72 let vyjímečný... Nicméně si libuje v hraní Call of Duty Modern Warfare 2, Far Cry 1, 3, dále hraje Sniper Elite V2, XIII a Mafií II taky nepohrdne. Takže nesuď dne před večerem. Ne všichni staří lidé jsou na nové technologie nemotorní. :lol:

Jak jsem ho do toho herního světa dostal? Snadno... prostě jsem mu to ukázal (asi tak 6x), jak to všechno funguje a on sám si k tomu potom našel cestičku. :bigups: Ale musí k tomu mít děda vztah a musí ho to hlavně chytnout. :bigups: A pravda je ta, že v takovém vysokém věku je to více, než jen úctyhodné. Takových lidí je málo. :-)
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 21 pro 2014 12:58

Martine, nemám nic proti Tvému názoru. Takže jde jen o to navrhnout sestavu do těch 12-14k tak, aby byla upgradovatelná kdyby se děda nebo babička "zbláznili" do her. Myslím, že to je řešitelné :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 21 pro 2014 12:59

U babičky si myslím, že to nehrozí... Spíše dědové do toho mohou "spadnout". :lol:
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 21 pro 2014 13:09

Když už, tak diskuze na SZ PLS. Toto nemá žádný přínos pro tazatele a vztah k jeho dotazu :mad: :mad:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač cca 50k Příloha(y)
    od rykatyka » 09 lis 2024 16:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2110
    od rykatyka Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 19:17
  • Počítač do 30k- změny Příloha(y)
    od Dejvik2323 » 18 bře 2025 15:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC