Nemůžu Vám říct jaký hry bude hrát, hry nehraju, neznám je => nevím co bude hrát. Ona sama to taky neví, nikdy PC neměla.
Raději už to nechme plavat, děkuji všem za jejich názory a připomínky. Už mám dost informací na to abych to zvládl sám.
Počítač pro prarodiče
Re: Počítač pro prarodiče
vladislav píše:Jejich nároky opravdu nejsou velké, děda plánuje maximálně tak číst zprávy na internetu, babička hraní nenáročných a jednoduchých her
Je mi líto, ale nevím, co se tu tak dalekosáhle řeší. Nároky jsou popsané hned v dotazu a tyhle nároky splní i můj cca 7 let starý stroj s Intel E8500, integrovanou grafikou a 3GB RAM (DDR2). 20k rozpočet je dle mého názoru totálně přetažený a je vyhazování peněz snažit se ho využít.
Tak mi tu trochu chybí věk prarodičů, je rozdíl kolem 60 a kolem 80 let. Já sám se rychle blížím k šedesátce a jak už jsem naznačil, mé nároky se pohybují kolem těch popsaných. A to si myslím, že na svůj věk jsem vědomostně co se PC týká na nadprůměrné úrovni (i když se tohle tvrzení tady některým, zejména ITCrowdovi , líbit nebude).
Myslím, že řešit tu dedikovanou GK, taktování a některé další věci je naprosto mimo mísu a do názoru tazatele to vnáší jen zmatek. Osobně bych byl pro jednoduchou sestavu včetně periferií tak do 12-14k (nejsem "hardwerář", takže skládat ji nebudu) a za ušetřené peníze (podle toho, kdo to bude platit) bych pozval prarodiče na krásnou večeři a ještě bych hafo ušetřil (platím já), nebo bych něco hezkého popř. praktického koupil vnoučatům (platí prarodiče).

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- morik242
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
a jak tu už psal babis - PC za 12k i s monitorem a je to.
„Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.“
- Mark Twain
- Mark Twain
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
wattmetr: Možná je můj děda, kterému je 72 let vyjímečný... Nicméně si libuje v hraní Call of Duty Modern Warfare 2, Far Cry 1, 3, dále hraje Sniper Elite V2, XIII a Mafií II taky nepohrdne. Takže nesuď dne před večerem. Ne všichni staří lidé jsou na nové technologie nemotorní. 
Jak jsem ho do toho herního světa dostal? Snadno... prostě jsem mu to ukázal (asi tak 6x), jak to všechno funguje a on sám si k tomu potom našel cestičku.
Ale musí k tomu mít děda vztah a musí ho to hlavně chytnout.
A pravda je ta, že v takovém vysokém věku je to více, než jen úctyhodné. Takových lidí je málo. 

Jak jsem ho do toho herního světa dostal? Snadno... prostě jsem mu to ukázal (asi tak 6x), jak to všechno funguje a on sám si k tomu potom našel cestičku.

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Martine, nemám nic proti Tvému názoru. Takže jde jen o to navrhnout sestavu do těch 12-14k tak, aby byla upgradovatelná kdyby se děda nebo babička "zbláznili" do her. Myslím, že to je řešitelné 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
U babičky si myslím, že to nehrozí... Spíše dědové do toho mohou "spadnout". 

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.

Když už, tak diskuze na SZ PLS. Toto nemá žádný přínos pro tazatele a vztah k jeho dotazu

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2110
-
od rykatyka
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 19:17