PLS Poraďte Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

smiklanek
Pohlaví: Nespecifikováno

PLS Poraďte

Příspěvekod smiklanek » 08 pro 2007 10:52

Čaw, chtěl bych se na něco zeptat
Kupoval jsem si novej HDD a nainstaloval jsem si tam Win XP Home , na starém disku mám ješte Win XP professional.
Problém je v tom že na Win XP Home nejde internet tj. že ho neumím nastavit jsem připojenej na káblu a jinak všechny informace o připojení mám . Prostě bych se chtěl zeptat jakým způsobem mám ten internet nastavit. :roll:

Reklama
paul27
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod paul27 » 08 pro 2007 14:22

No já když jsem instaloval internet na pc, tak jsem k tomu měl CD pomocí kterýho se to nastavilo.

guest

Příspěvekod guest » 08 pro 2007 14:26

Nějak mi nedochází, proč musíš mít internet na obou discích? Jakou máš adresu? Přiděluje ti ji DHCP?

Atanono
nováček
Stav:

Vyřešeno

Příspěvekod Atanono » 09 pro 2007 02:48

ty bláho pomocí CD instalovat internet ??
no sítě dělám nějakou dobu a to mě tedy překvapilo. spíš nechápu proč máš widle XP na obou discích. Když už tak většinou si někdo uděláš jeden disk XP a jeden disk Linux apod. :) ale to je fuk.
Pokud nemáš přidělení IP adresy a DNS adresy přes DHCP server tak pravděpodobně budeš mít přidělení IP a DNS natvrdo (statické přidělení) , tzn. že asi ty nebo nějakej technik kdysi jste tam něco psali. Zjistíš to tak, že půjdeš na XP profíky a dáš: ovládací panely - síťová připojení - připojení k místní síti

potom dej pravé tl. myši - stav - podpora
no a tam hned nahoře buď budeš mít přiřazeno DHCP serverem anebo ruční přidělení a další. napiš co tam máš.

pokud se nedostaneš na položku stav, tak najeď na ikonu "připojení k místní síti" pravé tl. myši - vlastnosti
pak uprostřed dej: "Protokol sítě internet (TCP/IP)" <= double klick na tento text no a jukni jestli máš zatrženo "získat IP adresu pomocí DHCP serveru automaticky" anebo "použít následující IP adresu".
Pokud budeš mít ten druhý případ tak máš ruční přidělení, tak ty hodnoty si prostě napiš na papír a pak jdi do WIN XP HOME a tam je zadej a zkus to ...

kdyby něco tak napiš třeba mail Atanono@seznam.cz nebo napiš na ICQ 331 840 881
Asus F5M

Atanono
nováček
Stav:

Příspěvekod Atanono » 09 pro 2007 02:49

omlouvám se za chyby :-( :smile:
Asus F5M

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”