Dobrý den, mám téměř nový PC a zdálo se mi, že poslední dobou na to, jak je PC vybavený je jeho výkon značně nižší, než byl...
No zkrátka a dobře, že je něco špatně. Hnedka mě napadlo, že to může být přehříváním, jako je tomu u mého ntb...
No stáhl jsem si speedfan, mrkl na teploty komponentů, a teplota CPU mi vyrazila dech - viz. obrázek v příloze.
Mohl by mi prosím někdo poradit co udělat?
"ventilátor" který je na procesoru se točí
Problém s přehříváním CPU
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém s přehříváním CPU
To bude ukazovat špatně. Zkus šáhnou na pasiv chladiče, jestli udržíš na něm udržíš ruku. Kdyby měl opravdu 129°C, tak se dávno počítač sám vypne.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Ale něco asi v nepořádku bude... Když jsem měl PC nový, hry mi běžely bez problému na více než 500 fps... Teďka okolo 200. Vím, že nevyužiji víc jak 64, ale jen to porovnávám
Možná mám špatně upevněný ten chladič, ale ani vlastně moc nepoznám, když bude připevněný správě... Opravdu moc nechápu uvažování Intelu a jejich řešení upevnění jakýmisi plastovými kolíky -.- 

- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jojo 500FPS
rád bych věděl jakej herní engine to dokáže
Zkoušel si na ten pasiv šahat rukou jestli je to opravdu tak horký?

Zkoušel si na ten pasiv šahat rukou jestli je to opravdu tak horký?
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych spíš začal použitím kvalitnějšího programu, třeba HWMonitorem http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... hwmonitor/ . Zkontroluj teploty v tomto programu.
Ruka, pokud ji umíš používat, je nejspolehlivější a nejobjektivnější teploměr, i když jen orientační!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejen nějaký HW, ale i teplotní čidlo se může rozbít a ukazovat nesmysly. Takové teploty pomocí SW PC nikdy neuvidíš - vlastní čip by musel mít takovou teplotu.že by byl už dávno spálený.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Trochu jsem o tom přemýšlel a došlo mi, že to číslo je asi nejvyšší možná hodnota... Ukazuje mi to, protože není chladič správně zapojený.
Ráno jsem na to mrkl, a opravdu... Řešení od intelu je pro mě naprosto nepochopitelné. Místo toho, aby šel chladič upevnit nějak šikovně, jsou tam jen jakési 4 plastové "kolíky". No ze spodu jsou takové plastové "nožky" 2 ze 4 jsou ohnuté. Chladič tedy úplně nedoléhá k desce. Proto speed fan podle mě vůbec nedetekuje, že tam nějaký chladič je, a proto hlásí teplotu 128°C.
Moje řešení je takovéto. Nový chladič jsem chtěl stejně kupovat, protože se mi ten od intelu úplně nezamlouvá. Mám tu vyhrazenou tisícovku na nový. Co by byla asi nejrozumnější koupě?
Ráno jsem na to mrkl, a opravdu... Řešení od intelu je pro mě naprosto nepochopitelné. Místo toho, aby šel chladič upevnit nějak šikovně, jsou tam jen jakési 4 plastové "kolíky". No ze spodu jsou takové plastové "nožky" 2 ze 4 jsou ohnuté. Chladič tedy úplně nedoléhá k desce. Proto speed fan podle mě vůbec nedetekuje, že tam nějaký chladič je, a proto hlásí teplotu 128°C.
Moje řešení je takovéto. Nový chladič jsem chtěl stejně kupovat, protože se mi ten od intelu úplně nezamlouvá. Mám tu vyhrazenou tisícovku na nový. Co by byla asi nejrozumnější koupě?
Ale těch 128°C je stejně nesmysl. To čidlo nefunguje.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
To je mi jasné... Ovšem to nic nemění na tom, že potřebuji poradit s koupí nového chladiče 

Jestli v zátěži udržíš ruku na původním chladiči (cca 60°C), je nový chladič zbytečný a vyhazuješ peníze.
Nevím přesně na kterém místě... Pokud myslíš, že mám chladič oddělat a sáhnout ze spodu, to asi nebude úplně možný... Vzhledem k tomu, že jsem si s těmi "kolíky" které chladič drží hrál celé dopoledne a jsem rád, že mi to zatím drží aspoň takhle...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4458
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06