Dobré ráno,
Dnes jsem v zoufalosti zprovoznit novou grafickou kartu (což se nakonec povedlo) resetoval nastavení biosu (vytáhnutí CMOS baterky a následné načtení default nastavení nikoliv Last known good). Nainstaloval jsem Win 7 64b Ultimate, vložil do mechaniky instalační CD s drivery pro základovku, vše se nainstalovalo až na Realtek Network Driver. Ten nahlásil chybu "The realtek Network Controller was not found. If deep sleep mode is enabled Please plug the cable." Onboard LAN je v biosu zapnutý. Zkoušel jsem nabootavat i linux, ten také nerozpoznal sitovou kartu. Taktéž jsem uspěšně updatoval bios přes specialní utilitu od gigabytu dodávanou přímo s mou základní deskou. Má základní deska: Z68AP-D3
Děkuji za každou radu.
Zabudovaná sítová karta nefunguje
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zabudovaná sítová karta nefunguje
Na podobné desce mi před rokem chcípla síťovka a pak i zvukovka. Jestli jí nenajde ani Linux a je v biosu zapnutá, tak je nejspíš po ní. Asi ti nezbývá nic jiného než si sehnat síťovku od PCI nebo PCI-E.
Sice jsi mě moc nepotěšil, ale díky. Objednal jsem si externí sitovou kartu, abych už nic nemusel řešit s hw http://www.alza.cz/axago-ade-sg-d480281.htm, snad bude vše ok. Díky.
PCI je lepší (nebo minimálně stejná) a podstatně levnější www.alza.cz/axago-pcee-gr-d283778.htm
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3764
-
od martanius
Zobrazit poslední příspěvek
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3304
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1729
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 6087