Počítač budu využívat především na hry (ale pro-gamer rozhodně nejsem), programy (Auto-CAD, Corel,...), filmy a hudbu. Takže grafika pojede jak ve 2D módu tak ve 3D módu.
Má sestava:
CPU
AMD Athlon 64 X2 4000+ EE BOX, socket AM2, jádro Brisbane, 2,1GHz
cena: 1695Kč
Jestli se ptáte,proč si nevyberu nějaký vyšší (např 4600+ atd) ?
Kvůli ceně a také kvůli tomu, že ostatní AMD Athlon 64 X2 jsou dělané stejnou technologií (někdy se mění typ jádra - Winsdor, Brisbane,...) a mění se u nich pouze násobič frekvence za který se platí velké prachy. Pokud se mýlím, rád se něco přiučím.Chladič později Artic Cooling. Ze začátku nechám asi od výrobce.
RAM
A-DATA 2048 MB (2x1024MB) Extreme Edition, CL4, retail
cena:1209Kč
Proč nevyužít Extreme Edition od A-Data za vcelku solidní cenu.
HDD
Western Digital 320GB, 7200ot, 16MB cache, SATA II
cena: 1983Kč
Četl jsem si doporučovanou sestavu do 1500Kč, kde upředňostňujete Seagate. Neznám rozdíly mezi Seagate a WD. Seagate jsem nikdy neměl, takže s ním zkušenosti nemám. Možná dělám chybu. Původně jsem chtěl pouze 250GB, ale připlatit si 300Kč a mít o 70GB více, se neodmítá.
GRAFIKA
Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 GT 256MB, PCI-E full reta
cena: 2773Kč
Upraveno dle rad.
MAINBOARD
ASUS M2N-2, nForce 570 Ultra
cena:2118Kč
Mezi kandidáty na MB jsou pouze dva. Tato uvedená a velice oblíbená a schvalovaná ASUS MR32-MVP, ATI CROSSFIRE XPRESS 3200. Hodně mě zajímá, co je na této desce tak unikátního, že i přesto, že je více než rok na trhu, tak patří stále mezi číslo 1 pro socket AM2. Cena je na korunu stejná s výše uvedenou.
CASE
AcuTake - BlueLine (ROHS version)
cena:1559Kč- bez zdroje, jako zdroj Fortron 400W, BlueStorm II - 1200Kč
Upraveno dle rad.
MECHANIKA
-nechávám si z předchozího PC, standardtní LG DVD-RW/CD-RW vypalovačka nyní za 700Kč.
Budu moc rád za vaše názory a vysvětlení, proč to tak doporučujete... Díky

Tato uvedená sestava vychází na 12 469Kč...