Ahoj,
Mám na počítači Windows XP a prohlížeč Mozilla.
Nainstaloval jsem si antivir Avast 4 Home. V záloze mám ještě stažený MWAV, kterým občas nechám celý
počítač zkontrolovat. Na odstranění spyware jsem si stáhnul Spyware Terminátor a všechny jeho součásti,
takže mám v prohlížeči lištičku Toolbar Crawler. Funguje dobře, navíc je to v češtině.
Můžu nechat Avast a Terminator běžet současně? Je MWAV v něčem lepší?
Mám používat ještě další programy, jako třeba CCcleaner?
Jde mě o nalezení vhodné kombinace, aby se mě počítač nezaneřádil při stahování a používání netu.
Díky.
Antivirové programy
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pozdrav
takže popořadě:
1) AVAST a ST se hádat nebudou
2)MWAV je jen jednoúčelový scaner a rezidentně ho nespustíš, ale kontrola je hodně podrobná a přesná
3) používej občas Ccleaner na čištění registrů, tempů a starých souborů internetu atd.
4) nepíšeš nic o firewallu
ke kontrole bych ještě doporučil Spybot,ale nespouštět rezidentně!jen ke kontrole k ST. A na čištění registrů registry cleaner a pro případ nouze HijackThis
1) AVAST a ST se hádat nebudou
2)MWAV je jen jednoúčelový scaner a rezidentně ho nespustíš, ale kontrola je hodně podrobná a přesná
3) používej občas Ccleaner na čištění registrů, tempů a starých souborů internetu atd.
4) nepíšeš nic o firewallu
ke kontrole bych ještě doporučil Spybot,ale nespouštět rezidentně!jen ke kontrole k ST. A na čištění registrů registry cleaner a pro případ nouze HijackThis

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pozdrav
na firewall jsem zapomněl.díky za upozornění.jinak v topicu o "dotaz ohledně antiviru" se rozjela mohutná diskuze,kde propaguji,že antivir je v důležitosti až na druhém místě a firewall je number one a všichni mě za to málem ukamenovali 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Já bych dal místo toho Terminátora Spy Bot...
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
-
- Pohlaví:
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pozdrav
Elusive píše:Pokud se na netu umíš aspoň trochu chovat a neklikáš na každou blikající blbost, stačí ti FW+AS (Comodo+Spyware Terminator - používal jsem hodně dlouho a naprosto bez problémů).
já jsem takhle jel 2 roky a nic jsem nechytl a to jsem občas vlezl na nějaké xxx a cracky (ZA+Spyware Doctor)
Posílám upřesnění:
firewall mám zapnutý, v centru zabezpečení to píše že brána firewall sys. win. je zapnutá, stačí to?
Ten Clam AV v terminátoru tam mám, teď abych ho nějak vypnul, nebo odinstaloval Term. a nainstaloval bez něho.
Na SpyBot jsem někde četl špatné hodnocení, tak nevím.
HijachThis taky mám, použil jsem ho když jsem dříve řešil nějaké problémy.
Zabezpečuju počítač i z důvodu, že jsme na něm v rodině 4, z toho 2 děti a tím můžou vzniknout problémy.
Dík
firewall mám zapnutý, v centru zabezpečení to píše že brána firewall sys. win. je zapnutá, stačí to?
Ten Clam AV v terminátoru tam mám, teď abych ho nějak vypnul, nebo odinstaloval Term. a nainstaloval bez něho.
Na SpyBot jsem někde četl špatné hodnocení, tak nevím.
HijachThis taky mám, použil jsem ho když jsem dříve řešil nějaké problémy.
Zabezpečuju počítač i z důvodu, že jsme na něm v rodině 4, z toho 2 děti a tím můžou vzniknout problémy.
Dík
-
- Pohlaví:
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Firewall ve W XP je velmi špatný a navíc nefiltruje odchozí traffic, takže abych to shrnul, jako by tam nebyl. Doinstaluj něco pořádnýho, doporučuju Comodo nebo Zone Alarm. Oba jsou výborné a zdarma.
edit: pokud nainstaluješ FW třetí strany, integrovaný FW XP se vypne automaticky, s tím si nedělej starost.
edit: pokud nainstaluješ FW třetí strany, integrovaný FW XP se vypne automaticky, s tím si nedělej starost.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”