Pomalý PC

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Parise8
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pomalý PC

Příspěvekod Parise8 » 01 led 2015 22:01

Dobrý deň, potrebujem pomocť prosím ... mám taký problém že keď zapnem PC v normálnom režime tak mi ide strašne pomalý neskutočne pomalý ... asi tam bude veľmi veľa programov ... ale tie sa mi nedájú odstraniť lebo to seka a hrozne to je pomalé ... v noudzovom režíme to beži dobre ale akútár nemôžem odstraňovať programy ... poraďte mi čo s tým ? Bude to tým alebo chýba bude niekde inde ? Ako by som to mohl teda odstraniť keď to v normálnom režíme ani v nudzovom nejde ? Ďakujem

Reklama
NeJPatrik
nováček
Stav:

Re: Pomalý PC

Příspěvekod NeJPatrik » 02 led 2015 10:21

Ahoj !
Jestli tam nemáš nic důležitýho, co bys fakt potřeboval? Tak možná reinstalovat systém.
Ale nevím co máš za operační systém...

* Jak jsem četl tak se ti seká pc, tak asi nenainstaluješ nějaký programy na zrychlení.... (Ono ti to sice vyčistí, ale zase další program :-D)

Možná máš při startu hodně spuštěných appek :
Můžeš nastavit v registru Windows, nebo použít různé windows nástrojů. Klepneme na tlačítko Start->Spustit->do psacího řádku v píšeme heslo: msconfig. Objeví se Vám tabulka „Nástroj pro konfiguraci systému“. Poklepeme na tlačítko „Po spuštění“, kde se nám zobrazí programy a aplikace, které se automaticky spustí po nastartování systému. To je právě jedna příčina pomalého startu a chodu PC. Nyní odškrtneme(odznačíme) aplikace, které nejsou potřeba pro správný chod PC. Takže pokud používáš Skype a jiný komunikační program, tak to můžeš bezstarostí odškrtnout.

Můžeš mít ale např. nepořádek na HDD apod.

Sefr123Czech
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Sefr123Czech » 02 led 2015 10:52

Dej log do sekce HiJackTHis ze stejnojmenného programu.

Matiseli
Level 2.5
Level 2.5
Bydliště: Podíváte-li se roku 2023 na oblohu, tak na té planetě více v pravo
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Matiseli » 02 led 2015 12:06

Možností, jak zrychlit běh OS je spousta...
- Odstranit tapetu plochy
- Vzdát se 32-bitové barevné hloubky (u XP; u vyšších verzí Windows pouze lze pomocí nastavení grafického adaptéru ----> V případě potřeby mne kontaktuj)
- Snížit rozlišení (já osobně bych nedoporučoval)
- Vypnout ClearType (Po spuštění správce souborů do adresového řádku zadej "Ovládací panely\Všechny položky Ovládacích panelů\Zobrazení" (bez úvozovek) ----> Úpravit text ClearType ----> Odškrtnout Zapnout technologii Cleartype)
- Přepnout na starý motiv (tzv. Motiv Windows 2000, nastanou-li potíže, vypni jisté služby - viz. další řádky)
- Jak již bylo řečeno, zkontrolovat aplikace po spuštění.
- Defragmentovat disk
- V MSConfigu dále použíj co nejvíce jader procesoru pří zavádění OS (Spuštění počítače ---> Upřesnit možnosti ----> Zaškrtnou Počet procesorů ----> Vybrat co nejvyšší hodnotu)
- Zkontrolovat PC na viry (pomocí tvého antivirového programu, já upředňostňuji Aviru- viz. testy)
- Přejít k méně náročným (výkonem) aplikacím
- Odinstalovat přebytečné programy
- Pročistit registr (raději zvol automatickou možnost pomocí CCLeaneru)
- Zkontrolovat disk na chyby (ačkoli tato akce se hodí spíše při specifičtějších potížích)
- Odstranit zvuky systému Windows (viz. Tvorba motivů)
- Odstranit miniaplikace a součásti Windows (viz. řádky Odstranění nepotřebných částí Vista OS)
- Smazat z disku nepotřebné soubory (Tento počítač ---> Klikni na systémový disk (pravé tlačítko počítačové myši) ----> Vlastnosti ----> Vyčištění disku; dále odstraň některé své již nepotřebné dokumenty/videa/obrázky)
- Nemít zapojeno tolik USB zařízení při startu systému
- Vzdát se grafického spuštění systému (MSConfig ---> Spuštení počítače ----> Spuštění bez grafického rozhraní)
- Zakázat některé služby nejen Windows
- Aktualizovat ovladače
- Změnit velikost Virtuální paměti (Swap) - Ovládací panely ---> Systém ---> Upřesnit nastavení systému ---> Výkon (klikni na Nastavit) ----> Upřesnit ----> Virtuální pamět ----> Změnit ----> Řiď se dle těchto rad - viz. řádky krok zrychlení počítače – Zvětšení virtuální paměti (pouze počítače s 512 MB RAM a méně))
- Odstraňit efekty Windows (Ovládací panely ---> Systém ---> Upřesnit nastavení systému ---> Výkon (klikni na Nastavit) ----> Optimalizovat pro výkon)
- Zakázat Indexaci (+ Tento počítač ---> Klikni na systémový disk (pravé tlačítko počítačové myši) ----> Vlastnosti ----> Odškrtnout Komprimovat jednotku a šetřit tak místo na disku) souborů i jejich komprimaci (Tento počítač --->

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”