Bedna do litra

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Bedna do litra

Příspěvekod tux » 04 led 2015 17:44

Čau, vzhledem k tomu že mi dochází na discích místo, tak budu muset nejspíš dokoupit další, a jelikož se mi do bedny další už nevejde, tak to bude chtít i novou bednu.
Nechci za ni dávat nijak šílený prachy, ale hádám že do tísícovky by se něco slušnýho dalo sehnat.
Chci jen nějakou pořádnou značku, žádnej eurocase, papíršmejd, a podobně. Něco do čeho když fouknu tak se to nezboří.
Z požadavků co bych chtěl, tak na velkou ATX desku, aby se v tom dal udělat nějakej průvan, zima, hlavně aby v tej bedně bylo ticho, a ideálně se všim ovládáním nahoře (tlačítka, porty, atd..), bednu mám totiž pod stolem.
Jestli zdroj nahoru nebo dolů nevim, je fakt že je lepší když si bere zdroj studenej vzduch, ale na druhou stranu mám pod počítačem koberec, tak aby tam nelítalo moc prachu.. kdyžtak bych hold pod bednu dal nějakou podložku no, to už je asi to nejmenší.
Na nějaký megasuperhyper podsvícení si moc nepotrpím, průhlednou kapotu beru spíš jako mínus, takže tu nechci. Především mi jde o to odhlučnění, jak jsem psal.
Kdybych si na něco vzpoměl tak to sem dopíšu.
Just Fucking Google It!

Reklama
Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Bedna do litra

Příspěvekod Karrex » 04 led 2015 17:47

Ovšem na to hlavní si zapomněl, kolik těch disků máš, že se ti do staré nevejdou :-D .
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 04 led 2015 17:49

Momentálně dva, chci přikoupit třetí.. Nijak velkej počet, proto jsem to nezmiňoval :D
Just Fucking Google It!

morik242
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod morik242 » 04 led 2015 17:52

Do té ceny moc odhlučněných beden nenajdeš, ale vhodným řešením se zdá Z3 - http://www.czc.cz/zalman-z3/133909/produkt nebo Plus verze. Možná taky něco od SilentiumPC - http://www.czc.cz/silentiumpc-gladius-m ... 01/produkt ale tím si nejsem úplně jist. Je to, ale slušná skříň za ty peníze.
„Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.“
- Mark Twain

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 04 led 2015 17:53

Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 04 led 2015 18:00

S tím odhlučněním jsem to nemyslel tak, aby měla vycpaný bočnice vatou, a tak.. Spíš jen takový základní odhlučnění co se disků a mechanik týče, aby nebyli napevno přišroubovaný ke skříni, ale bylo tam nějaký pružný uložení, aby to pohlcovalo vibrace a nepřenášelo je to na case.
Cenou fakt jen do litra, vejš opravdu nechci, leda by se objevilo něco co bych fakt musel mít, co by mě fakt nadchlo :D

Zalman nevypadá moc špatně, pročtu si nějaký recenze.
Just Fucking Google It!

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 04 led 2015 18:01

A co koupit externí disk, abys nemusel cpát do bedny další interní?

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 04 led 2015 18:06

Tak za litr tam žádný odhlučnění disků mít stopro nebudeš. Já bych si připlatil, když už, tak už. Taky sem nad tim nedávno laboroval, chtěl sem tu Zalmanku, kterou ti tady doporučují (vypadá vzhledově hrozně, ale někomu je to jedno). Nakonec sem skoro za dvojku vzal Corsair a opravdu toho nelituju.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 04 led 2015 18:06

Do bedny vlezou čtyři interní disky,tak proč se omezovat externím přes pomalé USB.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 04 led 2015 18:19

Jo to sice jo, ale když tu bednu má. Kupovat novou bednu, abych tam přidal disk mi připadá zbytečný. Ale to jenom tak OT.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 04 led 2015 18:38

Bedna se mě stejně nelíbí, a nebylo by od věci udělat si radost novou.
Kdybych měl teda přidat, na kolik bych musel přihodit, aby to za to fakt stálo? Zase vyhazovat tuhle a pořizovat jinou, i když by to bylo stejný, nebo ještě horší, fakt nemá smysl..
Just Fucking Google It!

morik242
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod morik242 » 04 led 2015 18:44

co takhle 300R / Spec 01? 300r - http://www.czc.cz/corsair-carbide-serie ... 01/produkt SPEC-01 - http://www.czc.cz/carbide-serie-spec-01 ... 65/produkt Asi je zbytečný říkat, že 300R je už jiná kategorie co? :-)
„Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.“
- Mark Twain

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”