USB - pomalé jen jedním směrem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Hertzberger
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

USB - pomalé jen jedním směrem

Příspěvekod Hertzberger » 09 pro 2007 19:46

Zdravím všechny. Mám zvláštní problém se svým USB 2.0. Dočetl jsem se tady o pomalých USB 2, které se chovají jako 1 a mnohdy zatuhlé 1 - ale vždycky jak při čtení tak při zápisu. Já mám problém jiný. Moje USB je velice pomalé jen když něco posílám z PC ven. Když stahuju z flashky, tak běží bez problémů. Při mazání dat na flashce je to tak něco mezi (ani rychlé jako při čtení ani pomalé jako při zápisu). Jen pro představu zápis 60MB trval okolo 10-ti minut. Flashka je rychlá a na jiných kompech se chová bez problémů. Jinak zkoušel jsem veškeré USB porty (přední i zadní) a dělá to na všech. Neexistuje nějaká diagnostikovací utilitka, která by zjistila v čem je problém nebo neví někdo z vlastní zkušenosti? Díky za všechny rady.
Martin.

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 09 pro 2007 20:58

Ahoj, vítám tě tu na PC-Help.

Problém může být kdekoliv.
Nejprve zkus přeinstalovat ovladače ke tvé základní desce.(možná postačí jen ovladače od USB rootů)
Najdeš to v položce Systém v ovl. panelech-nástroj Správce zařízení.

Mělo by stačit odebrat všechny rozbočovače v Řadiči sběrnice USB a pak restartovat.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Moriss
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 09 pro 2007 22:43

Sorry ze se do toho pletu. Ale me jede usb pouze na rychlosti 1.1 (obema smery). Deska je novejsi, takze ma mit samosebu porty 2.0. Ovladace jsem uz asi dvakrat prenstaloval a porad stejne.... Takze kdyz odeberu vsechny rozbocovace a restartuju, tak se jakoby najdou znova? nechci riskovat, jelikoz mam klavesnici i mys usb.
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction

Moriss
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 09 pro 2007 23:19

Nasel jsem reseni v tomto vlakne. Tez mi nefunguji jen predni. Ale kdyz se mrknu do manualu, tak tam zadne USBOC neni. je tam jen NC.
Přílohy
obr.JPG
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction

Hertzberger
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hertzberger » 10 pro 2007 18:27

Tak jsem vše přeinstaloval a nic. Mám ještě další upřesňující poznatky. Měřil jsem rychlosti a při read jsem naměřil 17MB/s a při write jen 4,5MB/s. Dále zkusil jsem ukládat nějaký soubor a po chvíli mi najednou skočila chybová hláška: Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O. Nevím, ale už se pomalu smiřuju s vadnou základní deskou :(

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 10 pro 2007 18:38

Psalo se tam ještě něco?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Hertzberger
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hertzberger » 10 pro 2007 18:41

Myslíš v té chybové hlášce? Pokud jo, tak tam se nepsalo už nic jiného.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 10 pro 2007 19:04

Zkus připojit ten flashdisk a najít ho ve správci zařízení.Pak se podívej do jeho vlastností, jestli tam nebude něco neobvyklého popř. zkus přehodit optimalizaci pro výkon/rychlé odebrání.

Hertzberger
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hertzberger » 10 pro 2007 19:10

To myslíš optimalizaci v nastavovaní vzhledu?

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 11 pro 2007 15:51

Ne.
Myslel jsem to tak, že připojíš flashdisk a půjdeš se podívat do Správce zařízení a najdeš ho tam (měl by se hlásit jako Velkokapacitní paměťové zařízení USB).
Pak dáš na něj pravým a ve Vlastnostech se podíváš, jestli ta není něco neobvyklého a hlavně, jestli tam není nastavena Optimalizace pro výkon.

Hertzberger
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hertzberger » 11 pro 2007 17:07

No to jsem udělal, ale nic neobvyklého se mi neukázalo a nic o optimalizaci tam nemůžu najít - v žádné záložce. Můžeš mě prosím blíže nasměrovat....

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 12 pro 2007 23:04

Tady je návod pro opačný směr-pro zapnutí optimalizace pro výkon.Snad ti pomůže.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomalé načítaní Win 11 pro Příloha(y)
    od PARKR » 07 úno 2025 19:22 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2506
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    08 úno 2025 09:18
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
    od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    3636
    od muffin105 Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 14:41

Zpět na “Problémy s hardwarem”