Bedna do litra

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Cambell
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Bedna do litra

Příspěvekod Cambell » 05 led 2015 18:03

tux píše:Koukni na hmotnost http://www.alza.cz/pocitacova-skrin-eur ... 112450.htm
A není to kec, tu bednu mám, takže vim kolik váží. Je to 0,7mm plech.
Když tady Zalman Z3 má o dvě kila míň, tak co to je potom za plech? 0,5?
Neos má údajně 5,5 kg, takže o tři kila míň než EC. Kolikátka je to plech, můžeš mě to změřit?

Neřikám že je EC kvalitní, ale pokud se to bere podle hmotnosti, tak eurocase se pohybuje tam kde se pohybujou skříně nad dva tisíce. Což je právě to co nechápu.

Váhou se rozhodně neměří kvalita skříně,řekl bych že je Eurocase těžký kvůli materiálu,plech ti změřím,ale až zítra.

Reklama
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 05 led 2015 18:05

Tak jako já jsem měl na svém krámu to taky poskládané v EC jak jsem do toho zlostí kopl tak se mi to nerozletělo já si myslím že ta skříň zas není tak hrozná jak se říká ale určitě není skvěla jaj jsem to zapl tak to slyšel celý barák jakdybych zapl nějaký kombajn ale za to taky mohlo to rezavé železo co bylo v tom byl to LowEnd PC co jsem koupil za pár slupek od banánů asi před 5 lety slyšel jsem jak na disku se ten disk ''odírá'' apod... tak za to tak skříň třeba nemohla ale na to jak to řvalo tak to nepodávalo moc úctyhodný výkon...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 05 led 2015 18:15

Vůbec nevím co si právě napsal, kámo.

Cambell: Neříkám že kvalita skříně, ale síla plechu. Je jasný že když vedle postavim 8,5kg a 3,5kg skříň, že tam bude nějakej zásadní rozdíl v tloušťce materiálu. A pořádnej plech taky vypovídá o tom že ta skříň něco vydrží, ne že na ní položim telefon a zůstane tam po něm důlek.

Kde jsou doby kdy se bedny dělali z 2mm plechu, a všechny byli stejný, jenom čelní panel se lišil :D
Just Fucking Google It!

Cambell
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Cambell » 05 led 2015 19:07

Michael850 píše:Tak jako já jsem měl na svém krámu to taky poskládané v EC jak jsem do toho zlostí kopl tak se mi to nerozletělo já si myslím že ta skříň zas není tak hrozná jak se říká ale určitě není skvěla jaj jsem to zapl tak to slyšel celý barák jakdybych zapl nějaký kombajn ale za to taky mohlo to rezavé železo co bylo v tom byl to LowEnd PC co jsem koupil za pár slupek od banánů asi před 5 lety slyšel jsem jak na disku se ten disk ''odírá'' apod... tak za to tak skříň třeba nemohla ale na to jak to řvalo tak to nepodávalo moc úctyhodný výkon...

Kdyby si napříště psal čárky,tak by to bylo mnohem více srozumitelné,díky!

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 06 led 2015 19:51

Už sem to tu psal, ale nevím jestli jsi si toho všiml. Pokud tu skříň opravdu kupuješ jenom kvůli tomu, že se ti tam nevejde jeden disk a jsi s ní jinak spokojenej, tak proč nekoupit jenom ten konverzní kit?

Jednoduchý, levný. http://www.alza.cz/akasa-3-5-hdd-mounti ... 267931.htm
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 06 led 2015 20:08

Pod BITFENIX bych se klidně také podepsal. Mám v ní sestavu viz podpis a o počítači téměř nevím, v idle absolutně, v load je trochu slyšet ventilátor (pravděpodobně od grafiky), ale opravdu jen trochu. Disk rozhodně nevibruje do plechů skříně, byť není nijak zvlášť usazen - v plastovém zasouvacím šuplíčku, jediné, co je slyšet je občasné chroupání disku.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 06 led 2015 21:13

Cambell píše:
Michael850 píše:Tak jako já jsem měl na svém krámu to taky poskládané v EC jak jsem do toho zlostí kopl tak se mi to nerozletělo já si myslím že ta skříň zas není tak hrozná jak se říká ale určitě není skvěla jaj jsem to zapl tak to slyšel celý barák jakdybych zapl nějaký kombajn ale za to taky mohlo to rezavé železo co bylo v tom byl to LowEnd PC co jsem koupil za pár slupek od banánů asi před 5 lety slyšel jsem jak na disku se ten disk ''odírá'' apod... tak za to tak skříň třeba nemohla ale na to jak to řvalo tak to nepodávalo moc úctyhodný výkon...

Kdyby si napříště psal čárky,tak by to bylo mnohem více srozumitelné,díky!
Dobrá, pokud je v těch čarkách takový problém , že je v nich takový problém,ale já ho normálně u každého překousnu, tak se polepším a omlouvám se, už si na to více lidí stěžovalo tak OK, jinak psal jsem to na mobilu, tak sem tam je někdy překlep, tak to musíte nějak překousnout :-D
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Cambell
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Cambell » 06 led 2015 21:16

Tak u krátkých vět mi to zase tak nevadí ,ale všechna čest, uznat chybu dnes umí málokdo.
Tux:změřím ti to zítra, dnes jsem to nestihl.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 06 led 2015 21:37

Rewqa: 5,25 pozice už taky nemám :D
Ono nejde jenom o ten disk, ale o to že si chci prostě udělat radost novou bednou, tahle už je okoukaná. Kdyby šlo o peníze, tak smažu 300GB filmů na který už se v životě nepodívám, 300GB instalaček her který už nikdy v životě nebudu znova instalovat, a hned bude místo, nebudu muset řešit žádnej disk :D

Ten neos se mi stejně moc nelíbí, spíš bych šel do Zalmana. Myslim že co kvalita tak i hluk to bude asi nastejno.
Just Fucking Google It!

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 09 led 2015 16:39

Co ta tloustka plechu?
Just Fucking Google It!

Cambell
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Cambell » 09 led 2015 22:06

Mám teď toho hodně,omlouvám se.O víkendu bych ti to mohl(snad) změřit.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 10 led 2015 20:01

Zitra bych to chtel obednat, pres tyden uz na to nebudu mit cas, tak by se to hodilo co nejdriv.
Just Fucking Google It!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”