Ventilator mi znizuje vykon ???????????????????

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mross
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Ventilator mi znizuje vykon ???????????????????

Příspěvekod mross » 11 pro 2007 09:28

Zdravim.. mamm neskutocny problem a uz dobre davno..

Mam Acer Aspire 3024LMi s 1256 RAM , grafika Ati Mobility Radeon X600..nahodil som Omega Drivers bez fastwrite

Vsimol som si, ze pri novsich hrach (napr. momentalne Hellgate:London s obmedzenymi detailmy) mi to vsetko zvlada, ale obcas sa viac roztoci ventilator, resp. naplno a poklesne mi vykon (z ~39 - 53 FPS na iba 25) a trva to nejakych 20 sekund a potom sa dostane na mensie otacky a opat sa zvysi vykon a vsetko ide normalne a tak dokola..

Netyka sa to iba tejto hry ale prakticky vsetkych novsich, pri starsich je zas iny problem, tam mi naskoci akokeby slow motion, mouselook ide plynulo, nic neseka, ale je spomaleny pohyb..trva to asi 2 minuty, potom 5 minut ok potom opat..

Skusal som nastavenia ventilatora, vykonu, nejake tweaky, teraz som reinstaloval Win a nic sa nezmenilo..

Neviete mi prosim poradit? Uz som bezradny..

:cry:

Reklama
guest

Příspěvekod guest » 11 pro 2007 11:46

No nevím, ale nemyslím si, že by ventilátor snižoval výkon. Spíš se přehřívá grafika, dojde ke zpomalení a ventilátor se roztočí víc. Když se grafika ochladí, ventilátor se zpomalý a vše je O.K. Počkej si na radu nějakýho odborníka na hry. Já toho moc nenahraju. :D

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 11 pro 2007 12:12

jj je to tak.booky nejsou dělané na hry (teda kromě toho nového MSI) a proto když se moc zahřeje nějaká součást a spustí se chlazení tak to trošku poklesne.mám book Asus a pokles je neznatelný, ale u nekvalitních Acerů bych se moc nedivil, že to poklesne o tolik, jinak ten book co máš je dělaný na kancelářské práce tak se nediv
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

mross
nováček
Stav:

Příspěvekod mross » 11 pro 2007 14:23

jj ja viem, aj ho mam prakticky kancelarsky ale obcas sa treba vyburit :) to, ze by mi hry sekali stale by mi tak nevadilo, ale vadi mi to, ze to grafika utiahne prakticky velmi dobre a je to hratelne, cize mam moznost na nom pustat hry, ale nastavaju tie poklesy vykonu, ktore by byt nemuseli a nemali a to nastve :/

nepomohlo by mi tam nanesenie nejakeho chladiaceho gelu alebo nieco take (ak to existuje?)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 11 pro 2007 15:15

grafika třeba stíhá,ramek máš dost ale ten sempron do booků není moc dobré řešení. do booků bych bral od AMD min. Turion X2, ale to už je pak jiná cenová skupina
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nízký výkon u CPU Ryzen 3 1200 Příloha(y)
    od Votasini » 02 úno 2025 14:46 » v Problémy s hardwarem
    12
    4712
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 úno 2025 17:53

Zpět na “Problémy s hardwarem”