Záseky při spuštění...

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Záseky při spuštění...

Příspěvekod Zeppelin » 11 pro 2007 07:44

Zdravim, včera sem se tu v jedný odpovědi zmínil že se mi občas zasekne komp hned u tý první obrazovky (tam jak je to "press del to setup") a už je to tu zase....nevíte teda čim by to mohlo být? nejde ani do toho biosu vstoupit, ani restart nepomůže, musím vytáhnout ze zásuvky :cry: a znova zapnout, někdy už to jde a někdy musím nakonec ještě vymazat CMOS a pak to teprve naběhne....pls help. Dík.
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 11 pro 2007 16:00

Viděl bych to na hw problém nebo poškozený BIOS-pozoruješ i jiné neobvyklé věci?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 11 pro 2007 18:52

Ne, jen tohle....předchvílý sem osadil další 512MB modul a teď jedu v dualu :D tak třeba se něco změní...i když těžko, já to taky vidim na ten bios-i když jsem ho asi před třema dnama updatoval, no a stalo se mi to před tim i potom updatu....já bych tam nejřadči dal ten původní...jak na to? těď mám totiž třetí a vždycky ho dávám z windowsu a to sem čet žel je naprd....
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

HiJackThis

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 pro 2007 18:58

Zeppelin: Co máš komplet za sestavu (to v podpisu asi nebude všechno, ne?), utáhne ti to zdroj?

zlobyl píše: ... pozoruješ i jiné neobvyklé věci?

Já taky ne, ještě jsem bohužel žádný neviděl :lol:

Obrázek

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 11 pro 2007 19:26

No pak ještě (bohužel) dva starý 6GB/5400ot./min disky a zvukovku...ikdyž jí nepoužívám-ta integrovaná je lepší, no ty disky to je hrůza :-( ,sem tady řešil to jak mi to nechtělo vstávat ze spánku a bylo to tim že sem měl palírnu jako master :wink: , protože sem myslel že ty disky budou jenom dočasný tak sem tomu nevěnoval pozornost v BIOSu, ale to je teď jedno....teď když mám ten dual tak se mi na tý "první" obrazovce nezobrazuje nic o procesoru-prve tam bylo něco CPUID a nějaký čísla a CPU Patch a nějaký čísla takže nějaká změna určitě je-snad to bude dobrý....kéž by. Taky sem zapoměl poznamenat že jsem párkrát taktoval-z původních 133FSB sem to zvedl jenom na max 137 ale pak sem to vrátil, pak sem měl chvíly 135 ale to už sem taky vrátil-mi bylo líto mího celerona.... :wink: a teď jak sem tam dal ten dual tak se to samo zvedo na 134....co je to to CPUID a CPUPatch?

HiJackThis

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 12 pro 2007 23:15

Tak zase máme o něco více informací, ale ještě by to opravdu chtělo, jak říkal X, zkontrolovat, zda ti to zdroj utáhne a jestli nejsou některé větve s napětím mimo.

Budu teď střílet od boku, ale:
  • Zkoušel jsi odpojit ty dva staré disky?
  • Jaké máš další disky?
  • Nehlásí ti windows ve Správci zařízení nějaký problém?
  • Zkoušel jsi odebrat tu zvukovku přidanou nebo zakázat tu integrovanou?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 13 pro 2007 10:10

Jiný disky nemám takže sem je nezkoušel odpojit....na zdroj bych to neviděl....je to přece novej fortron a ta sestava neni takovej žrout ne? Tady je to napětí.....Windows nic nehlásí a se mi to stalo poprví ještě před tim než sem tam dal tu PCI zvukovku....tu integrovanou sem nežkoušel zakázat....nic méně se to zatím pořád ještě od tý doby co sem tam dal ten modul a jedu v dualu nestalo.....snad to tak vydrží...

Napájecí napětí
Jádro CPU 2.32 V
+2.5 V 2.75 V
+3.3 V 3.30 V
+12 V 12.03 V
Debug Info F 25 FF FF
Debug Info T 212 01 248
Debug Info V 91 AC CE FF BC 0A 50 (77)

HiJackThis

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Záseky v UE hrách
    od Fantousek » 02 říj 2024 11:38 » v Problémy s hardwarem
    8
    2283
    od Fantousek Zobrazit poslední příspěvek