mám takoví problém segra my daly PC že nejde zdroj je v háji když připnu můj zdroj počítač se rozjede ale nesmím připojit hardisk sto ho soudím že disk je vtrtapu nejede ani na mém PC kterej po připojení ani nepustím
jak zjistím co je ještě špatného bez hardisku při připojení monitoru to píše no signál ale nevím jestli tam něco bude bez disku není vidět ani bios tak nevím jak mám postupovat dík za každou radu
Problém s pc
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je-li pravda co jsi uvedl je vadný disk. Pomůže jen nový. Jinak do Biosu se dostaneš klikáním na klávesu "Delete" hned po zapnutí PC (klikej tak dlouho, až Bios naběhne), ale bude to na nic. Bios nesdělí co je v PC vadné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Jelikož si monitor ani nevrkne, tak bude v pytli ještě grafika. První co by se na monitoru mělo ukázat je BIOS grafiky, pak začne probíhat P.O.S.T. a po něm by vypsal, že není z čeho bootovat. Zároveň si však tipuji i na desku, nebo procesor, protože i s vadnou grafikou by měl umět spustit P.O.S.T. a pípáním systémového reproduktoru, upozornit na možné chyby. Zkoušet jednotlivé komponenty z tohoto počítače ve funkčním nedoporučuji. Hravě se totiž může stát, že třeba odpravený procesor, po přehození do zdravé desky, odpráskne i jí... K takto hromadně odprásklým komponentám přispívají především levné zdroje, které jsou jak smrt, berou všechno. Dar tvé sestry se mi tak jeví darem danajským 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Víš přesný název desky, nebo máš manuál k té základní desce. V tom najdeš informaci, kde závadu podle svitu diod asi hledat. Můžeš , pokud jsou v PC 2 paměti vždy v prvním slotu osadit jen jednu a druhou vyjmou a postupně vyzkoušet, ale pozor na výboj statické elektřiny, ať je opravdu neodpravíš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4045
-
od petr22